..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Nyårslöftet denna gång...

Publicerad 2008-12-31 14:30:50 i Pyssel och egenskapat,


...blir att rita och måla mer. Surfade runt på nätet och hittade Myltans blogg med helt fantastiska teckningar. Blev så inspirerad. Kollade igenom lite av mina egna bilder (några ses här ovan) och insåg att de är alldeles för gamla. Så får bli bättring på det det kommande året. Numera har jag ju ett fint stafli i min ägo också så kanske blir några tavlor också.

Nyårsjobb

Publicerad 2008-12-31 11:52:24 i Allmänt,


Det är Nyårsfestival på jobbet och jag hamnade i studion med Joel, the best studiokollega apselut! Igår kväll kom den perfekta gästen och hälsade på också =). Looking good Emil!

God fortsättning

Publicerad 2008-12-28 12:38:39 i Allmänt,

Uppenbarligen gick jag på någon form av julledighet och mina planer att lägga upp bilder och flitigt blogga under jul blev liksom aldrig av. Nu är jag back in real life igen med jobb och jobb och jobb. Såhär efter att idag varit upp i ottan och åkt från Örebro till Uppsala och direkt till jobbet, gör att jag just nu redan ser fram emot långledigt igen efter nyår. Har haft en mysig jul i alla fall.

Äntligen!

Publicerad 2008-12-19 12:08:06 i Allmänt,


I eftermiddag går jag på julledigt!! Har sällan varit så välkommet som i år. Ska bege oss ut på vägarna ned mot Småland och sitta i bilkö i Stockholm och trängas med alla andra julresenärer . Finns på mobilen eller nåt. Over and out!

"Ja, då kör vi...kom igen!"

Publicerad 2008-12-17 09:52:44 i Allmänt,

Om du av någon anledning nån gång skulle få lust att skapa dig träningsvärk i hela kroppen (sådär så du knappt kommer ur sängen du vet) är det bara att knalla iväg till närmsta gym och gå på skivstångspass. Ta gärna omedvetet den tyngsta stången så blir effekten definitiv...

Alla idioters dag

Publicerad 2008-12-16 13:38:50 i Allmänt,

Med tanke på gårdagens händelser är jag glad att jag har en blogg att klaga i.

Idiot nummer ett.  Jag har blivit bestulen...IGEN. Cyklade hem från jobbet lite smått stressad för att hinna hem till min tvättid...kommer mot ett rödljus och börjar famla efter handbromsen...den finns inte där! Någon idiot har skruvat loss handtaget på handbromsen...gapar bara ett hål där det förut har suttit en skruv. Varför, varför och åter varför gör man nåt sånt? Han/hon platsar på gårdagens lista över idioter i alla fall.

Idiot nummer två hade halvt bosatt sig i tvättstugan när jag kom ned med all min tvätt. Båda maskinerna är fullproppade med tvätt, både torkskåpet och tumlaren är fulla, samt att det ligger en skitig hög med vittvätt på golvet i väntan på att få bli ren. River ut den blöta tvätten ur den ena maskinen, river ut tvätten ur nästa...den är otvättad och fullkomligen stinker cigarettrök som snabbt sprider sig i hela tvättstugan. Eftersom maskinen aldrig satts igång och det står ett megastort paket med budgettvättmedel (förslagsvis från Lidl eller annan lågprisaffär) på golvet befarar jag det värsta och gluttar ned i tvättmedelsfacket. Jodå, där ligger en stor hög tvättmedel kvar. Börjar gräva ur med toapapper. Eftersom luckan är på toppen av den väldigt höga maskinen (eller så är det jag som är kort) så är det inte helt lätt att få ur det utan att drösa tvättmedel över hela golvet. Till slut får jag äntligen ur tillräckligt mycket för att hälla i mitt eget VIA-tvättmedel och äppeldoftande sköljmedel (tacka vet jag riktiga grejer). Lämnar tvättstugan med grannens rökstinkande tvätthög på bänken.

Kommer ned igen 45 minuter senare för att hänga upp min tvätt...torkskåp och tumlare är fortfarande inte urplockade och tvättstugan stinker verkligen av röklukten. Blir irriterad och funderar en sekund på att sätta upp en arg lapp. River ur resten av grannens tvätt och berget på bänken växer kopiöst. Han/hon kan inte ha tvättat på en månad eller två. Dessutom är hela tvätten full av hår från hund eller katt. 

Idiot nummer tre dök aldrig upp som tur var. Slog istället in julklappar med Emil som är så långt ifrån idiot man kan komma.  

Lucia kommer inte från Skåne

Publicerad 2008-12-15 13:00:12 i Allmänt,


I lördags morse, tidigt som bara den, tassade jag iväg hem till Emil och Rickard för att ha en klassisk luciafrukost. Efter att ha vuxit upp med en far som gillar sånt har det blivit lite av en tradition. Årets luciafirande sändes från Malmö, och efter en timmes tittande, glöggdrickande, lussebulle-, pepparkaks- och clementinätande kan man konstatera att det är mysigt med luciafrukost men att skåningar inte ska sjunga julsånger. "Jul, jul strålande jul" med rullande skånska R förtar liksom julstämningen. Under programmet gjordes dessutom ett inslag om när luciatåget lussade på ett övernattningshem för hemlösa. Att tv väljer att texta en intervju med en av Malmös hemlösa vet jag inte riktigt om man ska uppfatta som mobbing för hans status i samhället eller hans dialekt. Onödigt var det i vilket fall som helst.

Nästa år får de sända lucia någon annanstans ifrån.

Till världens finaste tjejer!

Publicerad 2008-12-10 16:13:39 i Allmänt,


Smått unga och ute på brittiska äventyr på bilden...men den här trion är det något magiskt med. När vi träffades första gången hade nog ingen av oss kunnat gissa att vi skulle bli bästa vänner. Men så blev det...och jag älskar er obeskrivligt! 

Milla och Såf, ni är fantastiska människor båda två...oslagbart att få ha er i mitt liv.

Fascination

Publicerad 2008-12-09 11:44:37 i Allmänt,


Bebisar är något som kan få mig att länge, länge sitta stum av förundran och bara beskåda. Så små, så oskuldsfulla, så sårbara, men ändå så starka och unika. En människa, en person, i miniformat som har ett helt liv framför sig. En perfekt sammansättning av liv... och så finns det folk som inte tror att det ligger en Gud bakom varje skapelse....kan bara skaka på huvudet.

Übertrött...

Publicerad 2008-12-05 16:11:14 i Allmänt,


Nåt åt det här hållet känner jag mig idag. Arbetsdan tar aldrig slut. Trötthet på hög nivå. Jag får nog sluta tycka det är roligt att slå in julklappar, så jag lägger mig i vettig tid på kvällen istället för att vika glansigt papper, tejpa och krulla paketsnören till långt in på natten. Nåväl...det är ju bara jul en gång om året. Ändå lyckas jag ju på nåt sätt aldrig lägga mig i tid övriga dagar på året heller.  

Sötaste!

Publicerad 2008-12-04 10:22:30 i Allmänt,


1 advent anlände lilla Hjalmar Israelsson till världen. Emils lillasyster Lina och hennes man Algot har blivit stolta föräldrar till en av de sötaste bebisar jag någonsin sett. Grattis till er! Ikväll ska vi få hälsa på det lilla knytet =)

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela