..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Åhhhh tjejer!

Publicerad 2009-04-30 15:13:36 i Allmänt,

Laddar en sista timme innan avfärd till församlingsgården Ribbingebäck och årets TJEJHELG. Runt 100 ljuvliga tonårsflickor och så vi ledare. Ska bli SÅ kul. Gud, lekar, tävlingar, festkväll, majbrasa, god mat - allt man behöver finns inklämt i schemat. Enda killen som får följa med är Emil, han ska agera ljudtekniker. =)

Lite bilder från förra årets Tjejhelg:

Testpilot

Publicerad 2009-04-30 11:16:35 i Allmänt,


När jag började på mitt nuvarande jobb försattes jag plötsligt dagligen framför datorn...man kan tycka vad man vill om det, men grymt tröttsamt ibland tycker jag. Är egentligen ingen datatjej.

Men när musen ganska snart byttes till en ljuvlig Wacomplatta sken tillvaron upp en aning. Vi blev snabbt bästa kompisar. Nu börjar min älskling dock bli lite trött och repig, så är numera testpilot för en nyinköpt Wacom Bamboo...ingen dyrgrip direkt, så vi får se om den håller måttet.

Då kommer maskarna också

Publicerad 2009-04-29 16:11:35 i Allmänt,

Idag småregnar det för första gången på evigheter. Ser inte många fördelar med regn, förutom att asfalten luktar så gott när den är blöt. DET är vår på riktigt.

Mixape

Publicerad 2009-04-27 13:29:16 i Allmänt,

Ibland blir man lite sådär störd på sig själv, som denna helg till exempel. På lördagen hade vi mysig utflyktsdags, först i Hagaparken med Linus, Magda, Viktor, Evelin, Lina och Hjalmar, och sen kvällsgrillning och kubb med goa vänner vid Rosersbergs slott. Söndagen innefattade Subwaymacka i solskenet vid Fyrisån och eftermiddagen barnvakt åt en söt men skrikande Hjalmar. Hela tiden har jag haft kameran i väskan. Men har jag tagit något kort!? Nejdå, det glömde jag såklart. Störd på mig själv med andra ord. Inget bloggmaterial med andra ord. Lördagen finns i alla fall att beskåda hos Lina och Magda om intresset finns.


Idag kom blodbussen till jobbet. Trots att damen i "receptionen" inte vad det minsta trevlig tog jag mod till mig (ogillar sprutor) och lämnade ett första blodprov. Får se om mitt blod duger att ge vidare. Svar om några veckor. Som tack fick jag en mörkblå ryggsäck i syntetmaterial. Broderat "blodgivare" på. Tvivlar på att den kommer användas speciellt flitigt. Nu är armvecket blått, ömt och har en röd prick i mitten. Men en god gärning kanske man kan se det som ändå.

Äg

Publicerad 2009-04-24 18:48:26 i Allmänt,

Jag känner helg, jag känner sovmorgon, jag känner lugn lördagsfrukost. Ett av mina surviver kit i livet.

Upp till kamp, baby

Publicerad 2009-04-23 14:06:14 i Allmänt,

Jag gillar onsdagar...då brukar vi spela badminton. Har fått en rosa fin vattenflaska av Emil eftersom min gamla blev stulen av några fräckisar på Friskis.


 

Prao

Publicerad 2009-04-21 22:48:06 i Allmänt,

Igår kväll besökte jag för första gången Emils jobb, kanske var på tiden såhär efter nästan ett års sällskapande =). Det ser ut som en rymdstation, det är extremt viktigt med renlighet och man måste klä sig i hårnät, huva á la burka, biodlardräkt och fula foppatofflor. Det kryllar av giftiga ämnen och konstiga maskiner. Förstår fortfarande inte riktigt allt Emil pysslar med på arbetstid, men lite spännande var det trots allt!

              

Fast

Publicerad 2009-04-21 11:05:53 i Allmänt,


Jag har återupptäckt webbspelet "Spin the black circle" och är nästan lika fast som sist. Det är smått beroendeframkallande och man ger sig inte förrän man klarat den där kluriga banan som man fastnat vid. Galet roligt är det i alla fall. Akta dig för eld och taggar. Pröva om du törs, du fastnar säkert du med.

Klicka HÄR eller på bilden för att komma till spelet!

Skona oss

Publicerad 2009-04-20 12:05:08 i Allmänt,Man fick stå ut med mycket i tv-väg när man var liten....ända skulle jag nog hävda att det kändes som barnprogrammen höll bättre standard förr. Men det finns vissa program som jag fortfarande får rysningar av, bara att tänka på. Vet att jag säkert kommer få ett antal mothugg...åtminstone gällande förstaplatsen på listan, men jag klarar bara inte av den äckliga smutsiga, konstiga serien. Blä!

Värsta barnprogrammen genom tiderna:

1. Skrotnisse
2. Ika i rutan
3. Simpor och grodfötter
4. Pippi Pelikan

Starka kandidater på listan är också "Lennart Hellsings ABC-resa" och "Rädda Joppe" (störigare unge får man väl leta efter).

Animalisk list

Publicerad 2009-04-18 15:02:20 i Allmänt,

HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK:

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

Ze Easter

Publicerad 2009-04-16 19:42:50 i Allmänt,

Bättre sent än aldrig så kommer här en liten rapport från påskhelgen nere i Småland. Påsken som för övrigt innefattar det viktigaste i mitt liv - Jesus! Jag kan inte vara nog tacksam för det offer han gjorde sig själv till för allas vår skull. Han lät sig plågas, pinas och korsfästas för att bygga en bro över gapet mellan Gud och oss. Tack för frälsning, syndernas förlåtelse, upprättelse, löfte om en evighet i himlen och en mening med mitt liv! Jesus du är underbar!Påskhelgen började i alla fall med en roadtrip ned till Jönköping där vi fick med oss Milla och Kristin som resesällskap - lövli! Solen sken och bilcruisingskiva 1 & 2 snurrade flitigt i stereon hela vägen. Sommarkänsla. Framme i Jönköping övade Emil med de andra musikerna inför morgondagens bröllop och jag passade på att träffa min kära Fia som var alldeles för länge sen jag såg. Vi köpte glass och kaffe (åtminstone jag) och stekte i solen vid vätterstrand. Mums. Sneakers, sandaler och glass är äkta vårtecken.

      

På kvällen åkte vi ännu mer söderut och svängde in en stund hos familjen Fromell där Johan och Johanna slagit läger med sin lilla sju veckor gamla Leo. Galet söt unge! Efter det vidare ut till residens Anderås i Klackenäs skogar.

   

På lördagen gjorde vi oss bröllopsfina för att åka till Jönköping och Mia och Johans bröllop. Jättefin vigsel, vacker brud, duktig vigselförättare och trevlig fest.

   

Söndagen började relativt tidigt med frukost hos Fromells, mek med Emils bil, promenad i vårsolen och god laxmiddag innan vi åkte vidare för fika hos Magdalena och Emils brorsbarn Viktor och Evelin. Linus hade behagat att åka utomlands så han får vi träffa vid annat tillfälle.

  

Efteråt åkte vi vidare för en andra fika hos andra paret Johan och Johanna (Palmberg) med sina gulliga ungar Agnes och Elton. På kvällen kom Emils föräldrar hem efter en veckas semester  i Schweiz så vi åt kvällmacka och drack te med dem. Mysigt. Måndagen blev riktigt soft med lugn frukost och lite mys med Viktor som kommit med och sovit över i Klackenäs. Solen strålade även denna dag så vi gick på lite huggormssafari på tomten och välkomnade sedan hem Anderås nya familjetillskott - schäfern Arramir, 19 månader - som anlände dagen till ära. Tjusig hund!

     

Framåt eftermiddagen åkte vi en sväng till Emils mammas kusin Gunilla och hennes gulliga lilla "prylaffär" Frenillas bod i Skirö. Sen bar det av hemåt mot Uppsala, lite trötta men nöjda med en otroligt härlig påskhelg.

Nu är jag lite sur

Publicerad 2009-04-15 14:10:28 i Allmänt,

Stör mig på att min nya bloggdesign inte funkar i alla webbläsare. Ser kanon ut i Explorer men muppar sig i t ex Firefox. För att rätta till det så det ser okej ut i eldräven blir det fult i Explorer och tvärt om. Suck. Jag kanske är helt ute och efter som föredrar Explorer..men jag kan leva med det.

Efter att ha försökt och pillat fram och tillbaka får jag det ändå inte att funka, så jag håller mig till designen som ser bra ut i Explorer, eftersom det är den jag använder dagligen. Har någon Firefoxanvändare tips på hur man får högerspalten att ligga där den ska utan att öka till ett jättebrett mellanrum mellan den och själva innehållsspalten, så får ni gärna höra av er.

Ohhhh long John

Publicerad 2009-04-08 20:36:56 i Allmänt,

Det är spännade hockey på tv. Final mellan HV71 och Färjestad. Ser mörkt ut för HV just nu tyvärr, men jag håller tummarna fortfarande. I pausen mellan första och andra perioden surfade jag lite youtube. Kan inte låta bli att skratta så att tårarna nästan rinner, åt den här dumma katten.

Effektiviteten lika med noll

Publicerad 2009-04-08 16:23:33 i Allmänt,

Det är snart påsk vilket gör att en såsig, lite skön känsla har infunnit sig bland alla på jobbet. Säkert mer än hälften har tagit semester. Fikarasterna blir extra långa, folk bjuder på godis (too bad man inte äter) och glass och kakor. Vi spelar basket i vårsolen på lunchrasterna. Jag kan leva med det.

Bilpromenad

Publicerad 2009-04-07 09:57:00 i Allmänt,


Ole dole doff, japp han till vänster är min käre far som jag och Emil ska åka och träffa ikväll hos farmor i Sala. Farmor är den lilla söta gumman i mitten - världens skönaste 90plussare. Mysigt ska det bli! Om ni inte redan räknat ut det är han till höger min farbror, eller "pappa Kent" som jag kallade honom när jag var liten. Bra med en extra likadan ibland.

Femton minuter en kvart

Publicerad 2009-04-03 18:42:02 i Allmänt,

Igår gick jag lite tidigare från jobbet med huvudvärken dunkandes sådär störigt. Vilade en stund innan Emil slutade jobbet. När man är lite sjuk och dålig vill man äta gott så vi satte igång och bakade pizza i Emils lilla pizzaugn/grill. Hemmagjord tomatsås i botten och så en pizza med kalkon, fetaost och rödlök och en annan med kalkon, banan och curry. Mums!


 

murvel

Publicerad 2009-04-02 13:18:28 i Allmänt,...för tredje dagen i rad nu. Inge bra...borde kanske packa ihop på jobbet och åka hem och sova lite.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela