..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Ny era

Publicerad 2009-05-29 14:24:48 i Bröllop,



Tidigare i veckan köpte jag mina allra första bröllopstidningar. "Jasså, stora saker gå gång!?" flinade mannen i kassan. En ny era av bröllopsplanering har börjat (ska försöka att inte driva Emil till vansinne). Känns roligt, spännande och vuxet. Lär nog bli beslutsångest tio gånger om, men det är väl lite av charmen med det hela kanske. Jag ska gifta mig!!!!!

Baka baka liten kaka

Publicerad 2009-05-28 21:47:39 i Allmänt,

På söndag fyller jag halvvägs till 50. Tiden har gått galet snabbt, men jag är nöjd med livet hittills, tillvaron nu och ser med spänning och förväntan på framtiden.

På lördag kväll vankas det i alla fall fest (alla som behagar är varmt välkomna!) och Emil och Rickards frys är fulla av kladdkakor och ikväll blev det kladdkaka med kokoskolatäcke (min favvo), och på lördag har Emil lovat att baka jordgubbs- och rabarberpaj. Dansmattor, Singstar och spellistor i Spotify är fixat, så kan nog bli en riktigt trevlig kväll. 

   

Kartong

Publicerad 2009-05-26 09:15:49 i Allmänt,

Kontorsflytt igen (börjat bli en vana känns det som)....back to the mother ship again. Inta ett av de två tornen.

När andra är lediga

Publicerad 2009-05-22 13:24:26 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad som är upp och ner de här dagarna. Seminarium på jobbet så det känns som jobb dygnet runt i stort sett. Blev nyss väckt ur min lunchnap av att mobilen ringde och det kändes som jag yrande som världens höna innan jag fattade vart jag va. Men med lite bit ihop och en extra kopp kaffe ska jag nog orka mig igenom helgen.

När jag gick till jobbet igår såg jag en söt gumma som tömte en brödpåse på gräsmattan innan hon gick vidare. Mat till fåglarna. "Naaaw...söööt" tänkte jag och la huvudet på sned lite sådär för mig själv. Inte för jag gillar fåglar...tycker snarare tvärt om att de är riktigt äckliga. Men det var en fin gest från tanten. Jag undrar varför det bara är gamla människor som gör sånna saker. Blir fåglar plötsligt mer intressant för att man passerat 75?

Lyckliga dagen bit för bit

Publicerad 2009-05-19 22:08:09 i Bröllop,

16 maj var alltså dagen då det hände. Flickdrömmen (ja, jag erkänner) blev sann. Jag fick en ring på fingret och en fantastisk pojkvän blev en fantastisk fästman. Duktigt nog hade Emil lyckats hålla allt på en nivå att jag inte misstänkte ett dugg. Jag visste att en rolig grej var inbokad lördag eftermiddag, men inte vad och Emil hade, totalt planerat, fått mig att tro att det var en "vanlig" liten dejt. På alla hjärtans dag fick Emil flera presentkort av mig, däribland en middag vid önskat tillfälle, och denna löste han ut just i lördags. Intet anande att det var min egen förlovningsmiddag jag fixade pysslade jag ihop en trerättersmiddag. Förätt var en liten skagentoast. Huvudrätt en potatisgratäng med vitlök, fläskfilé fylld med parmaskinka, soltorkade tomater, mozarellaost och färska örter, smörstekta champinjoner och rödvinsås. Till efterrätt blev det hallonmousse med färska hallon och mörk choklad. Hade inget fint att pynta med så fick bli en liten basilikakvist på toppen =). 

    

Efter middagen kom Emil in med en stor svart kartong. Han höll ett jättefint tal och öppnade lådan...där i låg två finglas, en liten flaska alkoholfri champagne och en liten rosa ask. i asken låg en jättefin ring han fått låna av en guldsmed. Ringen fick följa med resten av dagen =). I lådan fanns också två biljetter för ballongflyg över Stockholm. Det var lite utöver en "vanlig" dejt det! 


Sen bar det alltså av till Stockholm för att flyga ballong. Ett arrangemang som tog totalt fem timmar ungefär med en timmes effektiv flygning. Riktigt häftig upplevelse! Så fridfullt och vackert. 
                   

Än så länge har vi låneringar från guldsmeden, men de riktiga är beställda och på väg. Får dem förhoppningsvis imorgon - håller tummarna! Så här ser de ut i alla fall,,,ska bara få kanterna lite rundslipade först, sen är de helt klara. Färgerna på bilderna stämmer inte riktigt, men men...

Emils ring - 6 mm bred 2,4 mm hög
 
Min ring - 4 mm bred, 1,9 mm hög. Tillkommer en 6 mm bred vigselring så småningom =)


 

Ringmärkt!

Publicerad 2009-05-19 09:18:38 i Bröllop,


Lycka och glädje! Nu har vi bytt ringar. 16 maj smällde det.
Kommer mer bilder så småningom på ballongfärd över Stockholm, ringar och annat viktigt =)

Måååndag

Publicerad 2009-05-18 13:19:24 i Allmänt,

Måndag...segt. Längtar tills dagen är slut.

Tänkte, pga önskemål efter mitt inlägg om hatbarnprogram, lista lite program jag faktiskt gillade (kommer säkert glömma tusen och tusen åter).

Här kommer några utan inbördes ordning...

* Trasdockorna
* Skurt
* Duck Tales
* När "pyssel-Eva" var gäst i Björnes magasin
* Thundercats
* Dr Snuggles

Jaaaa sväääänger nuuu!!!

Publicerad 2009-05-15 10:07:37 i Allmänt,

Igår var jag en sväng till affären för att handla in grejjer till matlagning imorrn. Lånade Emils bil. Eftersom jag är en inbiten Uppsalabo som mest sitter på cykeln, eller på passagerarsätet bredvid Emil, var det en ljuvlig känsla att trycka lite på gasen på egen hand. Jag gillar att köra bil. Obegripligt nog består hela Uppsala av bilförare som inte vet hur man använder sina blinkers.


Emils lilla pärla - Camilla. Flickan jag får dela hans uppmärksamhet med.  

Liten update...

Publicerad 2009-05-15 09:31:17 i Allmänt,

Efter ett hett tips från Nic finns en hel konsert med den begåvade enmannaorkestertjejen i inlägget nedan. Fantastiskt bra! Lyssna HÄR

Action och sånt...

Publicerad 2009-05-13 09:20:03 i Allmänt,


Var och såg "X-Men Origins: Wolverine" på bio igår. Kan ju inte låta bli att tycka X-Men-filmerna är helt fenomenala. Fåniga, javisst. Överdrivna, javisst. Klyschiga, javisst. Men nånting får mig att sitta lite smått fascinerad, trots att de delvis ingår under min hatkategori sci-fi. Som ett plus handlade ju gårdagens film om min favorit Wolverine, manligheten definierad möjligtvis. Vilken hjälte! Hugh Jackman hamnar lätt på min topp 5 av stiliga skådisar.

R.I.P

Publicerad 2009-05-12 10:27:19 i Allmänt,

Efter otaliga återupplivningsförsök har min dator nu gett upp och flugit in i datahimlen. En ung, mindre nykomlig har tagit hans plats. Får se om han kan fylla tomrummet.

Hissa och dissa

Publicerad 2009-05-11 16:43:56 i Allmänt,

Dagens hiss:
All utomhusgrönska som gör en löjligt glad och får en att le sådär för sig själv.

Dagens diss:
Alla tjatiga radiohits med fullständigt meningslösa texter. Förslagsvis med inledande fras "cherry cherry boom boom".  

Hulken

Publicerad 2009-05-10 16:33:53 i Allmänt,

 
Lite ny jord och blomnäring och en grönt monster växte fram. Doftar ljuvligt med färsk basilika.

Som ett brev på posten

Publicerad 2009-05-07 22:01:04 i Allmänt,

  
Rickards ess kom fram ur rockärmen till slut. En avi på posten. Ett stort paket som plingade konstigt.. Japp där var han igen - demontomten. Hämden är ljuv. 

 

Avgiftning

Publicerad 2009-05-06 11:51:07 i Allmänt,

Min dator har under några veckor varit självmordsbenägen, så igår fick jag lämna in honom på rehab - dvs dataavdelningen. Hoppas de kan kurera honom snabbt, saknaden är nämligen enormt. Har en tillfällig burk som är seg som sirap. Allt tar tre gånger så lång tid att göra.

Inte trodde jag att dagen skulle komma då jag seriöst börjar gnälla över teknikprylar, men nu är den här, och jag måste stå för det vare sig jag vill eller inte.

Hide the tomte

Publicerad 2009-05-05 10:55:27 i Allmänt,

Det pågår en kamp hemma hos Emil och Rickard. Jag och Emil är lag mot Rickard och sporten är att gömma en megaful vit prydnadstomte, skulle gissa en halvmeter hög, med strutmössa med en bjällra i änden och utdragbara ben med jättestora klumpfötter. Rickard kallar den oftare demon än tomte....för den är bra läskig.

Den här veckan har vi i alla fall ägt Rickard tre gånger om. Kan inte låta bli att vara nöjd. Favoriterna blev när vi ställde tomten uppe på hans rumsdörr så den ramlade rakt ned på honom när han smög in på natten och när vi knyckte extranyckeln till hans saab och hängde upp tomten i backspegeln. Han får komma igen lite nu...var länge sen han drog fram ett ess ur rockärmen.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela