..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Blev så sugen på en lista...

Publicerad 2009-11-30 15:02:19 i Allmänt,

...så jag copycattade en från Johanna.

Dag: Måndag
Frukost: Två ostmackor på väg till jobbet. Cykeln stod på jobbet så idag blev det promenad i regnet.
Dagens Outfit: Stövlar, volangjeanskjol, svart top med tryck, benvit kofta. Paraply med ugglor på.
Humör: Måndagstrött och lite för mycket kom-ihåg-saker i huvudet.
Gjort: Pillat med webben, läst jobbmejl, hittat en bra lek inför kvällen. 
Planer: Julmys med alla gymnasietreor ikväll.
Lunch: Bandspagetti med broccoli och morot, lax och fetaostsås.
Läser: Alldeles för lite.
Bästa: Att mina nyuppsatta adventsstjärnor bidrar till lite hemtrevnad i renoveringsobjektet till lägenhet jag bor i =). Och korsord såklart!
Middag: Ingen aning!
Barn: Ja så småningom absolut.
Väder: Mörkt och regnigt
TV-program: Hinns inte med något tv-tittande idag.
Tänkvärda: Lek inte med tryckluft och stearinljus.
Kom-i-håg: Handla glögg och fixa lek till kvällen, planera och fixa inköp av julspels- och musikalsmink. Laga matlådor.

Vad är grejen?!

Publicerad 2009-11-30 09:36:39 i Allmänt,


Bild: sportige.com

Med risk att bli extremt utbuad måste jag ju bara utnämna Zlatan till en av världens mest överskattade människor. Hysteri är vad det är! Det må förvisso även vara mitt extremt bristande sportintresse som spelar in.

Jag är en sån där som enbart tycker det är (någorlunda) kul att kolla när det är VM-finaler etc. Just mitt släkte är alltid väldigt föraktat av de riktiga fotbollsfansen, men jag kan leva med det.

Ny leksak!

Publicerad 2009-11-23 18:43:49 i Allmänt,


Bild från http://www.theflip.com/en-us/

Idag anlände en ny leksak till jobbet! Supersmidiga Flip Video...en liten HD-filmkamera i miniformat. Idiotsäker med bara en stor fet röd knapp och så flipusb så man kan tanka rätt in i datorn för redigering. Så nu ska mina vanliga skrivuppgifter till webben få ett uppsving och kompletteras med webbreportage. ROLIGT!

Lövli!

Publicerad 2009-11-21 15:52:43 i Allmänt,Hur många är vi inte som undrat, funderat och febrilt försökt knäcka gåtan!? Men räddning finns! Vill så ett slag för en av cyberspace mest geniala hemsidor - www.vecka.nu  

Facebooktricket

Publicerad 2009-11-19 13:04:15 i Allmänt,Idag när jag var inne på Facebook såg jag att en av mina vänner hade skrivit något om Facebooktricket. Tänkte jag var en idiot som satt och följde anvisningarna, men det funkade verkligen! Galet. Testa själva ni som har FB.

"Tryck Upp, Upp, Ner, Ner, Vänster, Höger, Vänster, Höger, b,a, Enter, Upp, Ner" Då kommer det komma magiska ringar! för att få bort dem så logga ut eller uppdatera sidan

Bättre sent än aldrig

Publicerad 2009-11-18 12:56:07 i Allmänt,

Jag är sämst på att uppdatera bloggen i takt med realtiden. Men här kommer lite bilder från vår mysiga helg för ett tag sen. Lördagen bjöd på Catsmusikal i Stockholm och lek med lång slutartid på vägen dit.
Söndagen spenderades hos fru Liljelyck som satt barnvakt åt världens gulligaste Hjalmar. Vit-choklad-gratinerad frukt, massa bus och lite skype med missionärerna Anderås på Cypern.
Segt

Publicerad 2009-11-16 11:21:18 i Allmänt,

Nedbäddad i soffan men rinnig näsa, ond hals och ett huvud som känns som twice the size. Trist att va sjuk. Tror inte det är nån svinis dock. Emil har varit här på morgonkvisten och lämnat datorn laddad med massa film, räddaren i nöden! Nu sen frukost med morotsbröd och kaffe. Mums.

Klick

Publicerad 2009-11-13 11:08:09 i Allmänt,Jag älskar fredagar! Näst efter lördagar är det min favoritdag i veckan. Extra roligt blir det idag när vi tar halvdag och kör "funny friday" under eftermiddagen. Insupa inspiration på Fotomässan i Stockholm ska vi.

Bitterljuvt

Publicerad 2009-11-12 11:32:05 i Allmänt,


En del kan det där med att trolla med ord. Melissa Horn är min tillfälliga favorit. Över lag extremt sorgligt och hjärtskärande, men hon kan sätta ord på känslor och situationer som få andra. Denna låt går på repeat idag.

Uhhhh....

Publicerad 2009-11-11 17:56:11 i Allmänt,

...träningsverk i hela kroppen. Varför ska kroppen straffa en när man gör den gott genom att pallra sig till gymmet?!

Trafikvett på två hjul

Publicerad 2009-11-11 12:07:23 i Allmänt,

I en av korridorerna på jobbet, där vi varje dag går till och från fikat, sitter en stor anslagstavla. Den är helt övrsållad med olika typer av lappar. Saker som är till salu, annonser om jobb, bostäder, borttappade smycken, evenemang och annat.

Idag satt en lapp uppe med rubriken "Böter", som räknade upp vilka olika böttessummor man kan få om man som cyklist bryter mot vissa trafikregler. Som att inte ha lysen=500 kr, att inte lämna företräde för gångare vid övergångsställen=1500 kr, cykla mot rött=1500 kr  osv.

Min kollega Benjamin reflektera över varför man kan få massa böter för saker man aldrig blivit informerad om att man ska hålla. Var och varannan människa cyklar ju och det krävs ingen utbildning eller teorikurs för det. Känns det inte lite orättvist?

Bortbyting

Publicerad 2009-11-06 14:03:35 i Allmänt,


Bilder från IMDB

Här om dan såg vi Changeling. Tänkt se den länge men har inte blivit av. Den var BRA! Efteråt sitter man och stirrar lite tomt i luften och är berörd djupt ned i hjärtat. Otrevlig historia men enormt gripande. Angelina är toksnygg som 20-talsmamma.

Och för övrigt....

Publicerad 2009-11-05 11:24:40 i Allmänt,

...kan jag inte sluta älska favoritparfymen. Den har hängt med länge nu och jag kan verkligen inte hitta någon annan som känns som en värdig konkurrent. Nån som har nåt tips?

Regnskydd med stil

Publicerad 2009-11-05 09:45:11 i Allmänt,

 
Bild: UNT

I morse kom det ned någon form av isigt snöregn när jag cyklade till jobbet. Hade det inte blåst så mycket hade jag definitivt använt mitt nya fina paraply som jag köpt på Lagerhaus. Det är finast! För cykla med papraply i hård vind vet alla att det inte är nån hit.

Idag ska jag pallra mig till frisören...kommer garanterat bli mycket kortare än jag vill, mitt hår har en förmåga att alltid slitas i topparna så förfärligt. Ysch ysch. Vill ju ha långt och fint hår till bryllypet. Ju.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela