..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Middagstipset

Publicerad 2009-09-30 15:55:07 i Ätbart,

Ibland brukar jag roa mig med att gå igenom länklistorna hos kompisar som bloggar. Därifrån hittar man ofta vidare till andra spännande bloggar. Det har sina fördelar ibland. Förra veckan hittade jag till exempel receptet på en FANTASTISKT god kräftsoppa som vi lagade i lördags (har tyvärr ingen susning om vart det var och hur jag hittar tillbaka dit...sorry, det är ju ni som ska ha cred för receptet!). Det var i alla fall nåt av det godaste jag ätit i soppväg och inte alls svårlagad. Så nu gör jag en god gärning och delar med mig av receptet här så att ni andra kan njuta också. 

Kräftsoppa (4 personer)

2 msk margarin
2-3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (osten ger mycket sälta, så byt ut lite av osten mot mer creme fraiche om du vill ha en mindre salt soppa)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftrumpor i lag
svartpeppar
dill


Gör så här:

Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftrumporna och smaka av.

-----

Liten update: Efter tips från Linus hittade jag sidan, tack =):
http://www.ragazze.se/2005/02/17/kraftsoppa/ 

BURN baby burn

Publicerad 2009-09-29 08:58:26 i Allmänt,




Usch....börja arbetsdagen med energidryck känns bara helt fel, men idag var det ofrånkomligt. Ögonlocken är tunga som bly och blicken vill liksom inte riktigt fästa på dataskärmen.

Vi har fått tre flak med energidrycken BURN av någon leverantör, så de står välkomnande och stirrar på en när man kommer till kontoret. Jag gillar inte ens energidryck. Men nu sitter jag med en i handen...den smakar bär av nåt slag.

För övrigt är jag galet trött på min bloggdesign. Kan ju inte det dära med att pilla om den så bra än...får se om jag ger mig på ett försök.

Copycat

Publicerad 2009-09-28 08:48:50 i Allmänt,

I brist på inspiration gör jag en JO och kör en dagens lista.


Färg: Silver

Klädsel: Svart linne med svart långärmad tröja som är öppen framtill. Jeanskjol, leggings och stövlar.

Frisyr: Halvuppsatt

Accessoar: Silvrigt metallarmband med blommönster, stora silvriga örhängen från Indien med massa små skramlande "mynt" på.

Mat: Egengjord kräftsoppa med grov baguette

Dryck: Vatten

Snacks: Satsumas

Känsla: Extremt trött

Humör: Lagom

Att göra: Förbereda födelsedagsfrukost för kollegor, ringa fastighetsskötaren och felanmäla en extremt brummande fläkt utanför mitt fönster, hålla mig vaken.

Musik: Regina Spektor

TV: Nä, bortbjudna ikväll

Internet: Ständigt

Telefonsamtal: Till fastighetsskötaren

Inspiration: Höstsolen

Drömmer om: Varmare breddgrader

Längtar till: Vårt bröllop

Always on the sunny side

Publicerad 2009-09-25 13:16:52 i Bröllop,


Woho! Känns som vi rider på vågen att komma över bröllopsprylar billigt. Igår hittade vi kanonpriser på flygbiljetter till vårt semesterparadis så nu är två flygstolar tur och retur köpta. Små detaljer som att Emil först lyckades boka in bara sig själv på vår bröllopsresa, och att jag när min bokning väl gick igenom blev "Mr Eva Gunnarsmo" kan vi ju lämna utanför... =)

Japp!

Publicerad 2009-09-24 08:59:57 i Bröllop,

Liten update...la en beställning på ringen igår, med frakt, fakturaavgift och allt sånt därnt annat hamnade vi runt dryga 3000 billigare än i butik...me like =)

Vi har även, sådär några månader försent, äntligen fått upp träpersienner framför fönstrena på kontoret...de svarta sopsäckarna kändes inte sådär helt top notch...

Det där med e-handel...

Publicerad 2009-09-23 11:22:46 i Bröllop,

Igår knatade vi iväg och kollade på min vigselring som jag vill ha. Den är SÅ fin *pirr*. Det luriga då....har hittat ett ställe på nätet som säljer den för 4 000 kr billigare än i andra nätbutiker samt butiken här i Uppsala där vi kikat på den. Nätbutiken känns seriös. Har ringt och pratat med dem, en lite äldre kvinna som svarade...var hjälpsam och trevlig. Enligt hemsidan samarbetar de med en smyckesbutik i nån stad jag inte minns namnet på nu. Men den stora skillnaden i priset...fattar inte. Hur kan de ligga så mkt lägre...sämre diamantkvalitét, fejkguld?

Ska man bli misstänksam eller slå till?? Tips, anyone?

Och för övrigt...jag kan inte sluta skratta >> kolla den här

4,5 dl lättare

Publicerad 2009-09-22 13:24:54 i Allmänt,

Idag har jag gjort min samhällsplikt och lämnat blod hos blodbussen. Som tack fick jag en trisslott och en tianlott. Vann 20 kr. Räcker till två nya lotter, på dem tänkte jag vinna en miljjjjjjarrd.

Sömnig måndag...

Publicerad 2009-09-21 09:16:26 i Allmänt,

En av nackdelarna med att inte ha tv är att man missar Idol ibland. Själv skulle jag rösta vidare Bagge till slutaudition, han är min idol.

Och så skulle jag gärna vilja att mornarna var tre timmar längre...snark.

Kärlek, frid, tålamod...

Publicerad 2009-09-16 10:05:38 i Lägenheten,

Nya lägenheten har LÖVTUNNA väggar. Igår hade grannarna fotbollskväll och var, om möjligt, ännu mer högljudda än de brukar. Av någon anledning skriker alltid en av dem som bor där när han säger något, istället för att prata i normal samtalston. På helger - fine, på kvällar fram till 22-23-tiden, fine....men när oljudet pågår till runt 1 på natten en vardag störs mitt humör.

Övervägde några alternativ:

1. Dunka i väggen = jag upplevs som tråkig och tjurig granne
2. Gå och ringa på och be dem dämpa sig = jag upplevs som en ännu mera tjurig och tråkig granne
3. Vara högljudd själv för att få dem fatta hur lyhört det är i huset = jag upplevs som en störig granne och stör dessutom mina inneboende som lagt sig för länge sen.

Jag stoppade istället i öronproppar och försökte ignorera härjandet som ändå trängde igenom väggen. Rabblade tyst för mig själv andens frukter och 01.30 eller nåt somnade jag då det tystnat i lägeheten bredvid.

!

Publicerad 2009-09-15 10:02:40 i Allmänt,

De är tillbaka! Stövlarna. Nu kan det få bli höst på riktigt...nästan i alla fall.

Nu är jag less på det här...

Publicerad 2009-09-14 09:47:49 i Allmänt,

...undersökning hos optikern, svullna slemhinnor i högerögat, glasögon 1,5 månad till...grrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaoooooooooghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaa
aaoooooooouuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiii...morr.

This and that

Publicerad 2009-09-10 09:32:22 i Allmänt,

Igår fick jag akuta cravings efter en egen konstateljé...där man kan bre ut sig, kladda och vara kreativ. Nån gång i framtiden kanske när vi har ett stort hus. I lägenheten framöver ska vi i alla fall ha ett kreativt rum är det planerat...en musikhörna och en konsthörna...å så gästsäng någonstans därimellan.

En efterlysning btw...min stövlar jag införskaffade i vintras är SPÅRLÖST BORTA! Fattar inte vart de tagit vägen.

Så kära vänner och familj...vill ni glutta en extra gång i era hem så får ni gärna det..har säkert glömt dem någonstans.

Saknar dem nu när höstkylan smyger sig fram.


Rebirth

Publicerad 2009-09-09 14:09:19 i Allmänt,

Vi har fått ny chef. Kan bli riktigt bra. När vi i morse på avdelningsmötet fick för oss att beskåda min kollegas statistinsats i en musikvideo som en former kollega regisserat slog det mig hur fantastiskt bra hon är, Elin Ruth Sigvardsson. Hon snurrade ofta i lurarna förr men hade liksom falltit i glömska lite grann. Har avnjutit dagen med hennes låtar i Spotify.

Senaste låten ihop med Idol-Lars är bra bra bra. Håll utkik efter trumpetspelaren med hatt. Vi delar kontor. Heja.

Smaken är som baken

Publicerad 2009-09-07 14:15:42 i Allmänt,

Att ta över någon annans lägenhet innefattar ofta en del stilbrott mot det man själv tycker är snyggt.

En svart plastversion av den här lilla kissande liraren sitter på vår toalettdörr för tillfället. Hårt fastklistrad och kommer garanterat lämna fula märken när den tas bort. Till fint är han en riktig sevärdhet i Bryssel, till vardags vanpryder han vår toadörr.

Idag tänkte jag i alla fall bege mig till nyöppnade Lagerhouse på Gränby och se om jag kan hitta diverse småplock som kan piffa till lägenheten, till exempel en ny toaskylt.


Och Emil...JA, jag ska försöka hålla i pengarna =)




Hit och dit

Publicerad 2009-09-06 12:47:32 i Allmänt,

Att gå upp i ottan och åka många mil i liten bil är sällan högt på min prioriteringslista, framför allt inte att gå upp i ottan. Klämt Örebro-Arlanda-Uppsala under morgontimmarna, vinkat av Emil som flugit till Schweiz, fått besök av två små farbröder från Jehovas och nu är det dags att packa upp alla miljarders flyttkartonger jag släpat till nya lägenheten.

Hej hopp

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela