..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Middagstipset

Publicerad 2009-09-30 15:55:07 i Ätbart,

Ibland brukar jag roa mig med att gå igenom länklistorna hos kompisar som bloggar. Därifrån hittar man ofta vidare till andra spännande bloggar. Det har sina fördelar ibland. Förra veckan hittade jag till exempel receptet på en FANTASTISKT god kräftsoppa som vi lagade i lördags (har tyvärr ingen susning om vart det var och hur jag hittar tillbaka dit...sorry, det är ju ni som ska ha cred för receptet!). Det var i alla fall nåt av det godaste jag ätit i soppväg och inte alls svårlagad. Så nu gör jag en god gärning och delar med mig av receptet här så att ni andra kan njuta också. 

Kräftsoppa (4 personer)

2 msk margarin
2-3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (osten ger mycket sälta, så byt ut lite av osten mot mer creme fraiche om du vill ha en mindre salt soppa)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftrumpor i lag
svartpeppar
dill


Gör så här:

Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftrumporna och smaka av.

-----

Liten update: Efter tips från Linus hittade jag sidan, tack =):
http://www.ragazze.se/2005/02/17/kraftsoppa/ 

Kommentarer

Postat av: Linus

Publicerad 2009-10-01 09:02:21

Någon av de här 7 kanske... http://www.google.se/search?hl=sv&q=%22rivna+mor%C3%B6tterna+i+sm%C3%B6r+och+str%C3%B6+%C3%B6ver+vetemj%C3%B6l%22&btnG=S%C3%B6k&meta=

Postat av: Eva

Publicerad 2009-10-01 09:30:58

Ohh...jag hittade sidan =) http://www.ragazze.se/2005/02/17/kraftsoppa/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela