..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Zzzzz....

Publicerad 2010-07-28 18:43:03 i Allmänt,

Jag finner inga ord för min trötthet riktigt....uja va mycket jobb och konstiga tider det är nu.

Renovering del 3 - klinkers

Publicerad 2010-07-22 23:07:21 i Renovering,

Arbetet med hallen fortsätter. Vi har börjat pussla lite klinkers. Imorrn blir det att sätta fast dem och förhoppningsvis lägga lite mer golv. Inte riktigt lika smutsigt och dammigt arbete som tidigare - jag är nöjd =)

Renovering del 2 - det går framåt

Publicerad 2010-07-21 23:27:13 i Renovering,

Det är fortfarande lite slagfält här hemma och varje morgon ligger ett nytt lager damm överallt....men det går framåt. Vi har som sagt vidgat öppningen in till köket.

Inplastning och skyddklädsel på för att såga/borra i den eländiga betongväggen = MASSA svart damm ÖVERALLT. Efter timmar av jobb såg det äntligen ut som på bilden till höger nedan.


Såhär snygga var vi under fixandet. De vätsketäta skyddsdräkterna var brutala. Har aldrig varit så svettig i hela mitt liv.


Efter sågningen satte Emil upp kantbrädor så vi kunde mura en rak väggkant. Det har vi slitit med ikväll och är hyfsat klara. Den lilla "utbukten" kommer bli en fin finess så småningom =)


Även lite golvbyte är påbörjat. Den fula plastmattan i hallen har fått lämna plats åt ett fint vitlaserat golv. Samma golv kommer vi även lägga i köket så småningom.


Pust. Nyduschad kan man nu äntligen gå och sussa en stund. Godnatt.

Some days off.

Publicerad 2010-07-15 11:26:19 i Allmänt,

Efter jobbet idag drar vi ned till Emils föräldrar för en liten minisemester, ska bli så skönt. Mamma och pappa kommer också ned för en liten premiärvisit i villan i skogen. Hoppas på bra väder så vi kan sola, bada och åka wakeboard. Ett besök till alltid lika mysiga "Frenillas bod" måste såklart hinnas med också, ett hett tips om du har vägarna förbi Skirö.

Inside my mind

Publicerad 2010-07-14 14:56:11 i Allmänt,Äntligen, äntligen, äntligen ska jag få se den på riktigt. Idag köpte vi biljetter till Phantom of the Opera i London. Är smått überförälskad i både musiken och filmen, så kan knappt vänta till september då det blir i musikalform. Sen att det dessutom blir konsert med MUSE den helgen skadar ju inte.

Renovering del 1 - riktigt skitgöra!

Publicerad 2010-07-13 09:10:53 i Renovering,

Skulle ju fota alla nya möbler och lägga upp i bloggen var ju tanken....men så blev det inte. Istället började vi första delen av vår renovering...slita upp hallgolvet och vidga dörröppningen till köket. Efter timmar av trixande och ett antal utslitna sågblad, bankande och bändande fick vi bort en del av väggen. Betongdamm ÖVERALLT efter det och jag och Emil såg ut att ha krypit i en grotta i en vecka. Plasttäckningen funkade inte riktigt, så det blev till att torka, dammsuga och skrubba hela köket. Suck. Jag ogillar damm.Men förhoppningsvis blir det fint när det är klart.

Ikväll ska vi försöka täcka bättre med plasten och sen såga upp åt andra hållet. Emil skulle köpa med sig skyddoveraller hem också.

Tänk så händig man kan vara =)

Blocket *jag trycker på gilla-knapp*

Publicerad 2010-07-12 13:05:28 i Allmänt,

Blocket är galet bra. Nu har vi fått iväg, som tidigare nämt, en lådhurts och gamla tjock-tvn och nu även gamla soffbordet och köksbordet med tillhörande pinnstolar. Nytt och fräscht har kommit in i lägenheten. Får fixa upp lite bilder när jag kommer hem.

Eventuellt blir det inledning av golvläggande i hallen ikväll...denna värme gör ju allt lite drygare dock. Man vill helst bara ligga still i draget av en fläkt och inte göra nånting =). 

Köp och sälj

Publicerad 2010-07-09 13:38:07 i Allmänt,

I takt med att vi köper nya prylar till lägenheten säljer av gammalt på Blocket. En lådhurts försvann igår och idag hämtar en liten japan vår gamla tjocktv. Han hade precis flyttat hit och ville lära sig språket och kulturen sa han i mejlet. Han hade ingen telefon och kunde därför bara mejla. Får se om han hittar till vår luriga adress i eftermiddag.

En annons för vårt gamla vardagsrumsbord ligger ute på Blocket nu...nån som vill köpa kanske? Faktiskt ett väldigt charmigt, lite "gammaldags" bord, men passar inte riktigt in i stilen vi eftersträvar hemma.

Näst på tur står det gamla köksbordet med tillhörande pinnstolar. Får pillra ihop annons ikväll.

Rosa utan äpple

Publicerad 2010-07-09 13:25:32 i Bröllop,

Jag har ju glömt att visa min fina laptop som jag fick av Emil i morgongåva. Kan inte ens komma ihåg hur länge jag önskat mig en egen laptop. Rosa och fin är den. Puss på dig Emil, du är bäst!

BRÖLLOP!

Publicerad 2010-07-07 09:29:36 i Bröllop,

Den 19 juni hände det alltså. Vi blev man och hustru i vackra Hagby kyrka, strax utanför Uppsala. Efter en hel vecka av snurriga väderleksrapporter, men regn ena dagen, sol andra, så fick vi till slut strålande väder och varmt utan att det blev för jobbigt. Perfekt helt enkelt. Vi äntrade kyrkan till "Saliga visshet" på kyrkorgel och elgitarr. Pampigt och vackert. Emils pappa Lars skötte vigseln och gjorde det hur bra som helst. Solosång av min bror Jerker och hans fru Åsa och vår kompis David. Milla och Rille skötte sitt jobb som tärna och bestman, svimmade inte, glömde inte ringen. Tack för en bra insats =). Pappa hade fixat dekorationer och min vackra brudbukett, plus Millas bukett och grabbarnas corsage.

Fram tills de officiella bröllopsbilderna kommer får ni här lite bilder tagna av familj och vänner.
Någorlunda bra försök till ett syskonfoto....


...men ett väldigt lyckat försök till föräldrafoto!


Sen bar till av till Järlåsa bygdegård och en rolig bröllopsfest. Värdarna Therese, Josef, Elin och Jonas gjorde ett hejdundrandes jobb och fick till en hellyckad kväll.


Massa mysiga ungar fanns också där!

I'm alive!

Publicerad 2010-07-05 11:32:03 i Allmänt,

Jaaaa...jag lever! Är glad, lycklig och heter numera Anderås i efternamn. Bröllopet var näst intill perfekt...ska ta mig tid att uppdatera med bilder från stora dagen och bröllopsresan här i bloggen inom en snar framtid.

Första dagen på jobbet idag efter tre veckors ledighet...hade gärna haft några dagar semester till, men blir senare det.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela