..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Paint varehär!

Publicerad 2011-01-30 20:05:14 i Renovering,

Tjoho va fina väggarna börjar bli i köket. Ett lager grundfärg och första "skarpa" lagret är rollat. Imorrn lägger vi sista lagret sen är det ÄNTLIGEN dags att göra en rejäl rengöring och städning. På onsdag kommer svärfar och hjälper oss tapetsera fondväggen, sen blir det finlir med socklar, spots och annat. Jag anar ljuset i tunneln (läs köket) =) 

Djuriskt roligt

Publicerad 2011-01-27 15:06:22 i Allmänt,

Av nån anledning funkar det inte att bädda in youtube-klipp i bloggen längre (till någras glädje kanske)....men just nu blev jag lite sur. Det HÄR klippet va nämligen nåt av det roligaste jag sett på länge.

Kvällens agenda...

Publicerad 2011-01-26 16:41:19 i Allmänt,

...består återigen av en vända med spackel, slipning och målning i köket....äntligen kan man börja se en glimt av slutresultatet i alla fall, då blir det plötsligt enormt mycket roligare att slita i dammet!

Nya tider

Publicerad 2011-01-25 09:58:48 i Allmänt,


Bild: http://www.sydsvenskan.se

Ett bra tag nu har jag tränat på Friskis&Svettis, vilket måste vara Uppsalas mest tätbefolkade gym (drygt). Dock har jag mest varit stödmedlem sedan i våras...

Nu har i alla fall jag och Emil gjort ett ryck och bytt till ett annat gym i stan...i augusti öppnar de nya lokaler väldigt nära där vi bor så kommer bli perfekt. Så nu är det nya tider. Premiärtränade igår och min arma kropp känner av att det inte tränats på länge vill jag lova.


Nytt i köket

Publicerad 2011-01-22 21:44:56 i Renovering,

Ibland tror jag att vi gör all renovering i vårt kök i fel ordning, och det är nog faktiskt så. Sätter upp alla nya finheter innan vi börjar slipa väggarna. Men men, så kan det va =)...någorlunda framåt går det i alla fall och idag fick vi en ny skönhet hem - ett kylskåp! Har inte riktigt kommit helt på plats, men vi gillar det.

Ett litet underverk

Publicerad 2011-01-22 21:30:49 i Allmänt,

Efter en lång väntan har äntligen Emilie och Filip fått sin lilla Baloo - som visade sig vara en bedårande liten flicka. Otroligt söt är hon Alida. Vi har haft lyxen att träffa henne ett par gånger redan. 
Trettonhelg i Småland

Publicerad 2011-01-22 21:05:46 i Allmänt,

Under Trettonhelgen bar det ner till Småland för lite lugn och ro i skogen.
Lilo, Lars och Arramir tog hand om oss.En dag åkte vi till Vrigstad och hälsade på Emils lillasyster Lina & Algot. Deras senaste tillskott Alfred hade växt en bra bit sen vi såg honom sist.Så söt liten. Storebror Hjalmar underhöll med sång och massor av energi. Pingu skulle det tittas på också.Sen åkte vi vidare till Växjö och hälsade på Johan & Johanna och deras söta lilla Leo.

Min fine vän Linus (som även han bor i Växjö) tog sig förbi en sväng också. Trefligt!Tillbaka i Klackenäs igen löstes det korsord, kollades på skidåkning och slappades. Emil tänkte ta med Hjalmar och råna en bank med fyrhjulingen...eller nåt.Jul i Örebro

Publicerad 2011-01-22 20:04:42 i Allmänt,

Toksent kommer det nu lite bilder från vår julhelg hemma med familjen i Örebro. 


Korsord är en gemensam källa till engagemang i Gunnarsmofamiljen =)


Vår "alla-köper-en klapp-till-en-tanke" verkar fallera mer för varje år som går. Högen växer.
Elsa trivs hos farbror Emil.


Massa gott och julklappsöppning.


En av klapparna som bringade mest glädjetjut var Jerkers ÖSK-handduk.


I slutet av julklappsöppningen drar pappa alltid fram sitt ess ur rockärmen. Denna gång var det julquiz. Emil lyckades knipa segern (liksom i förra årets lotteri trots han inte ens va där)


Hann även med att träffa Fia och Stina en sväng. Mys.

Äntligen!!!!

Publicerad 2011-01-16 16:30:50 i Allmänt,

Ikväll kommer det jag längtat efter riktigt riktigt länge - premiären av Solsidan säsong 2! Ta fram vuvuzelan och popcornen, nu blir det fest. Latoxefasonerna slog till, snodde bilden från en av mina favoritbloggar "En bulle i ugnen 2"

Torka

Publicerad 2011-01-12 14:06:45 i Allmänt,

Jag måste vara sämst på att blogga nu för tiden...förlåt. Glömmer ju alltid ta med kameran när jag gör nåt roligt. Nåväl. Lite bilder från jul i Örebro och trettonhelg i Småland borde jag kunna få till inom en snar framtid, där kom jag åtminstone ihåg att knäppa lite bilder.

Boxer-Daniel?

Publicerad 2011-01-04 17:05:55 i Allmänt,

Igår kollade vi en sväng på "Året med kungafamiljen"...jag är nog lite rojalist...kan inte låta bli att tycka allt kring kungafamiljen är lite sådär skimrande vackert och folkligt.

Hur som helst...varenda gång jag och Emil ser nya prinsen - Daniel - kan vi inte låta bli att skratta åt likheten med Boxer-Robert. När jag började googla efter bilder till ett litet montage såg jag att andra tänkt samma sak, så jag lånade en bild från en annan blogg =)


Bild: http://emsochflicha.blogspot.com

Mysigt

Publicerad 2011-01-03 15:58:12 i Allmänt,

Under eftermiddagen har jag jobbat hemifrån....förbereder en artikel till kommande tidningen. Har haft en väldigt kelsjuk hund bredvid mig i soffan. Gosigt!Han har även bjudit på några riktigt sköna "snääälla klia mig på magen"-poser.

Liten och ond

Publicerad 2011-01-03 15:25:53 i Allmänt,

Jag förvånas över hur oproportionerligt ont en liten liten lilltå kan göra. Igår hade jag lite för bråttom genom vardagsrummet och sparkade rätt in i hörnet på traven av sockelbrädor som ligger på golvet. Nu är den twice the size och härligt blålila. Kunde inte ha mina vanliga stövlar idag så fick leta fram ett par bredare dojjor. Ser ni någon som haltar runt i Sala Backe är det troligtvis jag. 


Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela