..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

The Misfortune and the Praise

Publicerad 2006-02-25 13:22:58 i Allmänt,

Så heter Saving Blue's nya skiva. Jag å Smäm drog till storstan stockholmo igår kväll för å lyssna på deras releasekonsert. Vi lämnade Uppsala vid 18-tiden för att hinna till konserten som började 19...trodde vi i alla fall, the posters said so. Efter att ha tragglat oss igenom stockholms suspekta tunnelbanesystem, frågat en trist expedit på seven eleven om vägen hittade vi slutligen fram till konsertlokalen. Förväntansfulla, precis i tid och allt, kliver vi in för att upptäcka att vi hamnat i en folktom lokal så när som på bror och de andra som soundcheckar och lite övrigt folk som fixar i cafeterian. Konserten var framflyttad till 21. Jag å Smäm hade gott om tid å leta fram ett bra bord å sitta vid i alla fall..och leka lite med kameran vi tryckt ned i Smäms söta betty boop-väska.

jerkerevasmamsb
tv: bror
th: smäm å jag
nederst: saving blue

Väldans bra konsert i alla fall, kan inte låta bli att bli lite stolt över bror å de andra =)...köp skivan för allt i världen..finns på cdon.com!

På hemvägen blev vi uppraggade av två italienare. Så om vi ville hade vi kunnat följa med på "paaaartuuuy" som dom uttryckte det. Vi avböjde.

Konversation i rulltrappan på t-centralen:
" do you have a boyfriend"
"no"
"really, why?!"
jag smått överruplad av frågan
"well, I don't know"
"that's crazy, you're so beautiful"
"thank you"

Scenariot kändes i två sekunder som en sekvens ur en riktigt dålig film. Visst är det trevligt med komplimanger men plötsligt kändes beslutet (var inte så mkt beslut i och för sig, bara ett självklart svar) att tacka nej till festen ännu mer tillfredställande än tidigare. 

På bussen hem från stan träffade jag snällaste busschauffören..jag fick åka gratis eftersom man inte kunde betala nattbiljett med busskortet. Tack, tack, tack! 

Akta er för att äta på Max vid E4:an btw...det dyker upp äggmarodörer där ibland. 

018 in my <3

Publicerad 2006-02-21 17:53:55 i Allmänt,

Café 018 är lätt det goaste stället i den här stan. Ska lista 10 varför:

1. Supertrevlig personal
2. God latte
3. Skön inredning
4. Humana priser
5. Bra musik
6. Finns både lime och citron-vatten
7. De dämpar belysningen ju senare det blir till skillnad från alla andra cafén som gör tvärt om
8. Godaste biscottisarna
9. Gratis påtår
10. Soffor med MASSA kuddar

Har du inte varit där - skyll dig själv!

latte Eine Latteman!

Sorry Scofield!

Publicerad 2006-02-17 18:41:23 i Allmänt,

Nu är jag sur...lite i alla fall.

1. Sur på mig själv för att jag är så dålig och uppdatera bloggen
2. Skulle kollat på Prisonbreak för att fördriva tiden fram till kvällens nästa programpunkt - datorn vägrar läsa DVD-skivan.

Nu gör jag något konkret för att åtgärda surhetspunkt nummer ett. Nummer två kan jag inte göra något åt, min dator är allmännt dum...dessbättre gav ju det mig lite tid att ägna åt bloggandet =)...så i det stora hela ledde det ju till något gott. Får dock sitta ovetandes om vad snygga Scofield gör härnäst för att rymma..inte får jag se Stormare heller, förstår inte varför alla blir upprörda när jag säger att han är gubbsnygg.

scofield & stormarePrisonbreak- hunks!

Den här veckan har gått jättefort, plötsligt är det fredag eftermiddag och jag sitter febrilt och försöker komma på något kul som hänt i veckan som jag kan berätta om...my mind is BLANK. Typ.. 
Minns bara att jag två gånger på två dar lyckats göra vackra vurpor när jag varit ute och gått...det här vädret är förädiskt! Men jag kanske gladde någon i alla fall.

Mamma, pappa och bror var i och för sig och hälsade på förra helgen..det var hemskans trevligt. Visade runt dom i fina Uppsala jag knappt själv hittar i och kände mig smått kulturell när jag ledde in dem i Domkyrkan och låtsades att jag kunde mer om alla gravar än jag egentligen gör.

Inatt ska jag leka taxi, Kärin åker till Israel och ska skjutsas till Arlanda. 04.15 är det avfärd. Mitt i natten...men att bli kallad "en ängel utan vingar" gör att det är värt ett avbrott i skönhetssömnen.

Måste gå till Rimi och köpa föda...jag har hunger!


Allt gratis

Publicerad 2006-02-02 17:46:54 i Allmänt,

Idag fick jag åka gratis buss, det var en snäll busschaufför som körde mupp-bussen i morse. I och för sig mumlade han nåt om att maskinen som skriver ut biljetterna krånglade, men jag låtsades inte om att höra det. Bortser man från sådana detaljer och bara fokuserar på den trevliga konsekvensen, kan man låtsas att man fick åka gratis för att man utsrålade trevlighet eller att ha tyckte man va snygg. Sånt kan man leva på en hel dag nästan.

En annan teori jag funtat på är att jag kanske får payback för att jag lyckades betala 100 spänn för en bussresa för ett par veckor sedan (chauffören glömde ge mig växel). Har pratat om sådd och skörd i skolan idag och principen brukar ju funka.  

uppsalabussLite creds ska dom allt ha dom där Uppsalabuss...idag iaf..Får antagligen åka med Jens hem också så då blir det en helt gratis dag idag.

Hett just nu:
1. Gratis buss
2. Storm har haft premiär
3. Läkerol Cupa

Mindre hett just nu:
1. Favvohalsbandet trasigt
2. Vad ska man göra ikväll?
3. Bieffekter av för många Läkerol Cupa

"Det brinner i soptunnan!"

Publicerad 2006-02-01 13:18:20 i Allmänt,

Idag under lunchen på Görans så berättade Jonis att en skum kille i Gränby ville hjälpa dom att flytta igår (hjälten Jonis hjälpte annan kompis att flytta också)...han hade gått upp i lägenheten, burit ut en stol, tackat för sig och dragit. När jag undrade om killen var lite småfet, kortklippt och hade mjukisbyxor på sig insåg jag att det var samma snubbe som jag gick förbi för ett par veckor sen. Han stog på en trapp i mjukisbyxor, t-shirt och barfota (fast det var tokmånga minusgrader ute)....gned sig på magen och mumlade skumma ramsor på ett språk jag inte förstog. Med tanke på att det finns rätt många skumma människor i gränby var det ganska lustigt att vi lyckats springa på samma snubbe.

I Gränby händer det massa skumma grejer. Enligt någon undersökning är det Sveriges farligaste plats att bo på, tydligen. Här om kvällen så tände någon på en stor soptunna på min gård till exempel. Brannkåren hade varit där och allt...men jag missade alltihop...var säkert å kolla på film nånstans som vanligt. Märkte det på morgonen när jag sprang till bussen. Soptunnan var helt smält och allt skräp låg utanför. Kom att tänka på en gång för ett par år sen näör jag jobbade på NG...det var precis efter middan och vi stog några stycken å fixa disken. Plötsligt skriker Frida: "Det brinner i soptunnan!!!"...stora lågor slog upp ur soptunnan och som jag alltid reagerar i udda situationer började jag skratta. Så småningom greppade vi allvaret och sprang med mycket mod och vatten ut och släckte branden. Soptunnan var lika snygg som den på vår gård här om dan. Det var för övrigt Björns fel att det började brinna i soptunnan (inte den i gränby)...han hade tömt aska från öppna spisen där i. Moahaha!

Fast allt farligt som händer är mest sånt där man hör om men aldrig ser själv...

Nu är min lunch slut..måste jobba!

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela