..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Tips till hemmet

Publicerad 2009-07-24 14:59:53 i Allmänt,


När jag och Emil förlovat oss fick vi en härlig present av min bror och svägerska. Denna vackra kaffekanna (på grund av att Emil vägrar växa upp på den fronten gör vi dock te i vår) kommer från märket Eva Solo som designar sjukt snygga prylar. Köp köp köp!

Home Sweet Home

Publicerad 2009-07-23 10:58:11 i Lägenheten,

Den 27 augusti flyttar jag. Då får vi nycklarna till mitt och Emils framtida gemensamma hem...ljüvlisch. Bostadsrätten är en trea på 75 kvm mitt i Uppsalas mysigaste bostadsområde Sala Backe. Högst upp med balkong mot innergården. Med tanke på tantaloren som bott där innan så är helrenovering ett måste framöver, men det tar vi mestadels efter giftermålet. Nu ska jag trängas med en svenk, en britt och en bulgar fram till dess...kan bli spännande =)

        

Tillskott i länklistan

Publicerad 2009-07-09 13:46:52 i Allmänt,Att ha sällskap betyder inte bara att man har en fantastisk människa att dela sitt liv med, det innebär också att man får fler familjemedlemmar att lära känna och älska. Emils storebror Linus med fru Magdalena och barnen Viktor och Evelin är en fantastiskt fin familj som jag fått fömånen att lära känna det senaste året. 

Nu ska de ge sig ut på sitt livs resa som missionärer för IBRA på Cypern. Jag beundrar dem för detta. Då milen blir alldeles för många mellan oss för att hyffsat smidigt kunna ses så har de som tur är startat en blogg där man kan följa deras kommande arbete och tillvaro. Du hittar dem på www.anderas.se

Följ deras äventyr, be för dem och om du har en slant över - stöd dem ekonomisk! Tycker det är fantastiskt när människor lever ut sin drömmar och följer de vägar som Gud planerat för dem. Lycka till kära ni!

Dropp dropp dropp

Publicerad 2009-07-07 09:08:56 i Allmänt,

Det regnar. Massor. På kontoret känns det som natt...vi är sämst på att tända lampor. Vill hellre va hemma, gosa ner mig i soffan och kolla på en bra film. Mmmm...ja tack.

Varning för GOTT!

Publicerad 2009-07-03 17:37:14 i Ätbart,

Som kompensation för det tidigare väldigt äckliga inlägget visar jag gårdagskvällen i bilder istället. Har fått dille på det där med sommardrinkar och provade ytterligare två recept. Riktigt gott...pröva själva (om ni mot förmodan skulle vara sugna på nåt efter äckelbilden på ögat).

          

Lemonade ca 6 glas 
4 limefrukter
4 citroner
skal från 1 apelsin (vi skippade)
6-8 msk socker (man kan ha i mer...drickan blir rätt sur om man spär med mineralvatten som vi gjorde)
mineralvatten/sockerdricka
istärningar


Pressa saften ur frukterna och blanda med sockret i en tillbringare och rör tills det löst sig. Tillsätt ev apelsinskal, istärningar och mineralvatten/sockerdricka. Servera.


Ananascocktail ca 4 glas  
400 g färsk ananas
1 dl färskpressad limesaft
5 dl apelsinjuice
4 msk brunt farinsocker
mineralvatten/sockerdricka


Blanda ananas, limesaft, apelsinjuice och farinsocker i en mixer och kör tills allt är finfördelat. Häll upp i glas och späd med mineralvatten eller sockerdricka. Servera med is.

Varning för äckel...

Publicerad 2009-07-03 17:17:55 i Allmänt,

Som sagt....mitt lilla öga har sett bättre ut i sina dar. Dock verkar det tveksamt med infektion...det behöver nog bara vila ett tag.

Får se vad som händer.

Läbbigt ser det ut i vilket fall som helst.


Ett öga rött

Publicerad 2009-07-02 10:59:05 i Allmänt,

Mitt stackars högeröga har råkat ut för nåt. Det är ILLRÖTT och känns tjockt, konstigt och rinnigt. Började med att linsen irriterade lite för några dar sen...pillade och pillade och ögat blev rödare och rödare. Nu har det hållt i sig i tre dar och känns skummare och skummare. Glasögonen åkte på idag men det verkar inte hjälpa, så va nog inte linsens fel trots allt. Infektion? Svininfluensan? Galna kosjukan? Hoppas det ger med sig så jag slipper gå till farbror doktorn i alla fall.

Läskande vattenmelondrink

Publicerad 2009-07-01 11:20:41 i Ätbart,

Uppsala flödar över av solsken och plusgrader. Ljuvligt. Fikarasterna på jobbet har en tendens att bli allt längre..som en okriven regel som alla följer och accepterar. I värmen är det skönt att svalka sig. Igår kväll slängde jag ihop en vattenmelondrink till Emil och han pappa "Lasche" som var på snabbvisit.

Tärna vattenmelonen (ställ gärna in bitarna i kylen innan "tillagning" så blir drycken riktigt kall). Mixa ihop alla ingredienser. Häll upp i glas och njut!

2 kg vattenmelon
(ta bort kärnorna)
1-2 msk pressad citron (efter behag)
Ca 0,5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha)Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela