..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Bocka av

Publicerad 2009-06-30 09:03:45 i Allmänt,

Äntligen! Igår hittade vi en kanonbra bygdegård för bröllopsfesten. Det börjar arta sig , känns skönt att få bocka av punkt efter punkt på planeringslistan. MASSOR kvar att göra givetvis som fortfarande är lite för tidigt att fixa, men de riktigt stora puckarna faller på plats en efter en. Härligt! =)

Jag gillar "att-göra-listor", det har jag alltid gjort...det hjälper mig att samla tankarna och så ger det en den där sköna tillfredställande känslan när man bockar av en grej som är klar. Då känner man sig duktig/välplanerad/strukturerad...ja, kalla det vad man vill...bra känns det i alla fall..!

Plusgrader

Publicerad 2009-06-29 11:37:32 i Allmänt,

Alla fönster öppna, gardinerna fördragna, tre fläktar igång, vattenkannan tömd....inget verkar hjälpa mot hettan på vårt nya kontor. Gaaahh...smälter bort...vill bada!

Så onödigt

Publicerad 2009-06-26 09:26:45 i Allmänt,

 

Han må ha varit både omdiskuterad och underlig, och huruvuda saker och ting är sanna eller inte bryr jag mig inte så mycket om, men han var en kung på musik! R.I.P Michael Jackson!

Sopgubbe

Publicerad 2009-06-25 13:22:38 i Allmänt,

Här om dagen, på min gård, såg jag en stackars snubbe som nog hade det mest oglamourösa sommarjobbet någonsin...han tvättade rent alla soptunnor i sophuset - på insidan. Glory.

Snabb som vinden

Publicerad 2009-06-24 15:52:17 i Allmänt,

Ibland när det kommer till bloggen blir jag en riktig slacker...speciellt när det kommer till att fixa med bilder. Har till exempel fortfarande inte fått upp bilder från min 25-årsfest. Jag kan i alla fall bjuda på en liten bild av den finfina födelsedagspresenten jag fick av Emil.

Äntligen kan jag slänga bort mina eländiga gamla plastiga hjulskuror och snöra på de här fina. Nu kan jag susa fram som vinden med matchande inlines.
 



.

Sommar

Publicerad 2009-06-23 22:17:07 i Allmänt,

Jag har haft långledigt över midsommar och således bloggen också. Solen har skinit lite för mycket för att datorn skulle få första prioritet.

Senaste dagarna har innerburit några avprickande på "att fixalistan":

* Besökt hemstaden och firat kära mor och far som fyllt 60
* Bokat kyrka för bröllopet
* Inhandlat brudklänning (!)
* Badat och solat och blivit illröd som en kräfta
* Tagit en kaffe med Såf som kommit hem från Indien
* Tagit behövliga sovmornar

Borde springa också, men det får vänta tills imorrn.

Varning för Anna Skipper...

Publicerad 2009-06-11 10:09:15 i Ätbart,

 

...så löd orden från underbara Elinn som gav mig detta recept för en tid sedan. För någon smalkaka är det minsann inte, men ack så god. Min favorit i alla kategorier nästan. Den görs alltså i två lager i långpanna....en kladdkakebotten och sen ett kokoskolatäcke på det. 

Efter lite önskemål på receptet så kommer det här. Ni kommer ÄLSKA dem!

Smeten:

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 2 tsk vanoljsocker
  • 2 krm salt
  • 6 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 150 gram margarin

Kokoskolan:

  • 200 gram kokos
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 75g smör


Vispa ägg och socker, tillsätt det smälta smöret- blanda i torrvarorna. Häll i långpanna med bakplåtspapper och grädda 15-20 min på 200 grader (mitt i ugnen).

Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt koka i 5 min. Häll kolan över den gräddade kakan och ställ in i ugnen 10 min till. Ytan ska bli vackert gyllenbrun efter behag.  

Låt svalna något och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa eller äta kylskåpskalla.  
 
Lycka till!

Maräng

Publicerad 2009-06-10 13:19:33 i Bröllop,

 
En sån här ska jag i alla fall INTE ha...

Oj oj oj...det där med brudklänning känns som att leta efter det finaste sandkornet på en milslång sandstrand. Det vill säga, typ omöjligt att bestämma vilken typ man vill ha. Än så länge har jag bara kollat i tidningar och scannat nätet, så nästa steg är väl att ge sig ut på en butiksrunda och kolla vad man passar i. Har hört att flera av butikerna i Uppsala har dåligt rykte för sin service...får hoppas att de blivit lite gladare med åren och kan möta mig med ett strålande leende på läpparna...för jag kommer säkert vara en jobbig kund =)

Tacksam

Publicerad 2009-06-08 16:07:32 i Allmänt,

Ibland kommer bönesvaren snabbt =). Kallad till nytt möte idag och efter omstruktureringar och omplanering så får jag behålla mitt jobb! Heltid fortfarande. Känns fantastiskt skönt. Gud är god!

Annorlunda

Publicerad 2009-06-05 13:43:38 i Allmänt,

Livet förändras emellanåt. Man får ta det, bearbeta det, komma igen, hoppas på framtiden och ha blicken fäst i himlen. Hade nog aldrig anat att finanskrisen skulle komma att påverka lilla mig, men så blev det. Precis som många andra på jobbet är jag från om med 14 augusti arbetslös. Eller rättare sagt. Tillgänglig på arbetsmarknaden ska man väl kanske säga om någon med potentiella jobb skulle råka läsa =).

Har haft fina 3,5 år på min arbetsplats, men nu verkar det uppenbarligen dags att vandra vidare i livet. Ska bli intressant att se vad som väntar...även om det beskedet tyvärr kom rätt olägligt mitt i bröllopssparandet.  

Svett just nu

Publicerad 2009-06-02 19:05:02 i Allmänt,



Skabbvädret ute gjorde springrunda eller en tur på inlinesen mindre attraktivt, och med lite ont om tid innan andra aktiviteter fick det bli kreativ träning a la dansmatta istället. Roligt och svettigt.  

Orättvisa

Publicerad 2009-06-01 11:56:10 i Allmänt,


Jag är inte mycket för dokusåpor, men den här säsongen har jag och Emil ändå flitigt följt Robinson, om inte på lördagar så via tv4play på söndagskvällar. Igår såg vi sista avsnittet och jag morrar än över att fel person vann. Min absoluta favorit - Erik Blomqvist - som jag tyckte var värd en seger, åkte ut i förra avsnittet. Så nu stod mysfarbror Jarmo mot bara-glida-med-Ellenor i finalen. Det är trist när bara det sociala spelet, och inte faktum vem som lämpar sig bäst som överlevare, avgör de övriga deltagarnas röster. Ellenor som mest har varit kvar för att hon "aldrig har varit något hot" lyckades ta hem segern. Jarmo var en överlevare till 100% och hade lätt kunnat leva själv på en öde ö utan problem. Han var värd vinsten! Hade jag suttit i det där örådet hade min röst minsann hamnat på honom.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela