..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Ett litet underverk

Publicerad 2010-08-31 22:43:12 i Allmänt,

Ikväll fick vi äntligen möjlighet att träffa den lilla färskingen Alfred - Emils syster Lina och hennes man Algots andra lilla underverk. Så fin och mysig var han. 


Han trivdes rätt bra både hos mig och Emil. Tur med en snäll bebis.




Vackra mamma Lina och Emilie och Filip som har en alldeles egen bulle på jäsning. 


Även morfar Lars var på plats för att gosa lite med lillkillen.

In ze paper

Publicerad 2010-08-31 11:11:30 i Bröllop,

Äntligen har vi hamnat i tidningen med vår bröllopsannons. Snälla mamma och pappa (tusen tack kära ni!) sponsrade en annons i Nerikes Allehanda, Örebros lokaltidning. Även käre bror och hans Josefin fick plats samtidigt. Har inte sett tidningen i tryck än, men annonserna finns att skåda på nätet fortfarande. 

  

Nytt till fötterna

Publicerad 2010-08-30 20:57:41 i Allmänt,

Många vet att jag har dille på skor. Däremot är jag en riktig reashoppare och försöker alltid att fynda. Har lyckats riktigt bra på senaste tiden. Och JA, Emil har varit helt med på att jag handlat =)

Ett par supersöta Vagabond-klackar nedsatta från 899:- till ynka 199:-. Hos Nilsson. Som hittat!



Sen var det total utförsäljning på Scorett i stan. Efterson mina vita sneakers håller på och faller i bitar blev ett par svarta från GulBlå för halva priset perfekt (Emil fick faktiskt ett par likadana, så nu får vi gå och se söta tillsammans på stan), och så hittade jag äntligen ett par höst/vinterstövlar nedsatta med 40%. Känner mig lite lyckligt lottad då jag verkligen var i behov av båda två.



Och sist men inte minst *trumvirvel* - ett par überfula gummistövlar till vår svampplockarhelg som hägrar inom en inte alltför avlägsen framtid. Mer praktiskt en snyggt =). 89 kr på Jula fick duga gott.



Grönt är skönt

Publicerad 2010-08-30 20:42:10 i Lägenheten,

Jag är verkligen usel på att sköta blommor....men jag älskar att ha dem hemma. Svårt det där. Under sommaren har vi barnvaktat Millas blommor i väntan på hennes nya boende....som tur är har jag faktiskt lyckats hålla dem vid liv. I helgen fick hon äntligen tillgång till sin lilla stuga så nu har vi shoppat lite nytt blomster så det inte blir så tomt i fönstren när hennes växtligheter lämnar oss.



Två fina vita orkidéer till vardagsrumsfönstrena, en till vit med lite cerisa inslag till köksfönstret, någon form av ball liten grön/rosa/lila växt till köksbordet och så en garderobsblomma med vit ny kruka till sovrummet. Får se hur länge jag lyckas hålla dem vid liv. Grönt är skönt i alla fall.

Onödigt myspys

Publicerad 2010-08-26 13:31:33 i Allmänt,

Efter att ha surfat runt lite på en sajt som Johanna tipsade om i sin blogg, hittade jag denna extremt onödiga, men ack så charmiga produkt...nämligen spalampor till badkaret. Tänk va mysigt att ha lite ljus nere i vattnet när man tar ett skumbad =). Kanske inte så fagra...men mysigt värre. Får se om det blir något köp så småningom.

Delleverans 1

Publicerad 2010-08-24 18:44:20 i Allmänt,

Länge har vi velat ha en ordentlig kamera i vår ägo. Efter lite sparande har vi äntligen slagit slag i saken och beställt en Canon 550D med ett 18-135-objektiv. Ljuvligt. Dessvärre är den slut i alla butiker så vi får vänta på vår leverans. Idag kom i alla fall vårt lilla tillköp, ett fast 50-objektiv. Känns lite meningslöst utan kamerahuset än så länge =) men sen så ska det bli åka av. Wiho!

Här är alltså delleverans nr 1:
Och förhoppningsvis, inom en inte alltför avlägsen framtid, kommer vår efterlängtade kamera:



På önskelistan

Publicerad 2010-08-23 16:19:53 i Lägenheten,

Det finns så mycket man vill ha, men allt snyggt är ju dyrt jämt. På min önskelista står i alla fall en FLY-lampa från märket Kartell, som skulle passa fantastiskt bra över vårt köksbord. Vet inte vilken färg än, men snygga är de allihop. Lite annat som ska bekostas innan det, men drömma går ju alltid så länge =) 

Hej från Österrike!

Publicerad 2010-08-05 17:56:02 i Allmänt,

Europaresan är igång. Sitter i en källare i en kyrka i Braunau, Österrike. Här föddes Hitler, men det är skönt att det finns så mycket fina människor här som kan väga upp det dåliga ryktet som folket i staden gärna vill bli av med. Människorna i församlingen är helt underbara. De har tagit hand om oss alla 90 svenskar (inklusive 85 % galna tonåringar) på ett helt fantastiskt sätt, och de har stora visioner och planer på vad de vill göra för att förbättra atmosfären i den här staden. All heder till dem, de gör ett kanonjobb. Under gårdagen var vi på en badanläggning och bjöd in till en konsert vi ska ha ikväll. På förmiddagen idag gjorde vi detsamma på stan och har även hunnit med en sväng till en stor borg på tyska sidan. Ikväll har vi alltså konsert och vi hoppas på att många nya besökare kommer.

Imorgon drar vi vidare till Wien för vidare aktiviteter..återstår att se vad det blir. Härligt med lite flexibilitet =)

Lite mer bröllopsbilder

Publicerad 2010-08-01 20:49:41 i Bröllop,

Nu är den intensiva konferensveckan på jobbet slut. Har varit grymt bra men tröttheten börjar ta över ordentligt. Men har iaf gjort ett litet ryck och knåpat ihop några fler bröllopsbilder hit till bloggen. Ännu mer finns på Facebook för er som har det.

På tisdag morgon kl 4.30 är det samling för avfärd på Europaresan. Nästan 100 ungdomar och ledare åker två veckor till Österrike, Tyskland, Tjeckien och Slovakien. Ska bli riktigt skoj, måste bara tvätta, packa och jobba lite till först.










Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela