..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Hejdå maj!

Publicerad 2010-05-31 16:59:20 i Allmänt,

Idag fyller jag år...26. Tänk att jag är närmre 30 än 20 numera...måste börja betala vuxenpris på tåget, ska gifta mig, äger en lägenhet, har massa lån på banken. Lite vuxen är man kanske ändå...även om det inte känns så. Idag är också min och Emils tvåårsdag...så smidigt datum att komma ihåg =)

Vi passade på att fira det mesta igår eftersom vi var lediga och solen sken. Först blev det italiensk födelsedagsmiddag på trevlig restaurang down town och så vidare ut till mysiga Alsta trädgårdar för lite anniversaryfika. Otroligt charmigt ställe strax utanför Uppsala...ett litet tips för helgutflykten!







Och Emil underbaraste hade köpt sminkpenslarna som jag suktat efter. Wihooo! Tack älskling!

Sleep tight

Publicerad 2010-05-30 19:35:28 i Allmänt,

För övrigt hann vi med att införskaffa en sängstomme igår. En svartbrun av märket MALM från IKEA. Känns mycket bra. Så i veckan blir det till att skruva ihop den. Jag känner jag samlar vuxenpoäng väldigt effektivt.

Äntligen...

Publicerad 2010-05-30 17:50:48 i Allmänt,

...har jag lite tid över för bloggande. Var ju på min storebror Joars bröllop förra helgen. Han och Josefin var så fina!


Nyvigda och glada i en kyrka i Vänersborg.


Brudparet med föräldrar.


Brudparet med alla sina syskon...och där har vi mitt turkosa reafynd =)


Bröllopsåket.


Dom och vi.


Anländer till festen.


Party och finaste Emil.


Å en liten skymt av bröllopsbågen som jag fick äran att dekorera med blommor.


Ärkebajs!

Publicerad 2010-05-26 09:26:18 i Allmänt,

Av någon okänd anledning är konserten med MUSE inställd. Vääääääääääääääääääääärdelööööööööööööööst! Hade verkligen sett fram emot det...finns risk att jag tjurar hela dan.

Det här är humor

Publicerad 2010-05-21 10:53:12 i Allmänt,

För ett tag sen hittade en rolig sajt på nätet där man kunde testa hur man såg ut olika kändisfrisyrer. Proportionerna och färgerna blev lite knas på sina ställen, men roligt är det =)

Här är Emil som Adrian Grenier och David Beckham.



Och jag som nån jag inte minns vem det är och Jennifer Aniston.

 

Hade jag bara kommit ihåg vad sajten hette hade du ju kunnat pröva du med....

Aldrig linser mer?

Publicerad 2010-05-20 14:39:35 i Allmänt,



I augusti förra året fick jag en läbbig ögoninfektion som fick mitt högeröga att se ut som på bilden ovan. Inte kul! Sen dess har jag varit tvungen att bära glasögon i väntan på att det ska läka ordentligt. I början såg jag det som ett straff, men riktigt så illa är det väl inte längre. Jag har vant mig...men föredrar verkligen linser.

Här om dagen var jag hos optikern igen för att det fortfarande känns skumt att stoppa in en lins i ögat. Efter undersökning konstaterade hon att ögat är helt läkt. Eventuellt är det bara ovant med linser, så ska pröva att ha det några dagar i rad. Om inte det går kan det vara att jag fått ärr på hornhinnan och att ögat inte vill ha linser längre. I så fall kommer jag inte kunna ha det någonsin igen. Känns inte alls som ett besked som jag känner för att acceptera. Så kära vänner, jag vet att ni är många (liksom jag) som tror på en fantastisk Gud. Ni får gärna plocka med detta i era böner om ni vill. Vore väldigt tacksam!

Ut med åbäket

Publicerad 2010-05-19 09:17:45 i Lägenheten,

Igår kom några starka grabbar och hämtade vårt lejongula plyschåbäke till soffa (med tillhörande fåtölj). Den ska få ett nytt hem och jag är mer än lättad att den är ute. Imorgon får vi hem en fin divansoffa istället....nog för att vi bara ska barnvakta den över sommaren åt en kompis, men allt är bättre än åbäket!



Om ni undrar varför det är chipspåsar i soffan så var vi med och tävlade hos OLW för ett tag sen...ni kan ju räkna ut själva om vi vann eller inte...

Idag för ett år sedan...

Publicerad 2010-05-16 21:32:44 i Allmänt,

...fick jag en ring på fingret! Oförglömlig dag. Då såg det ut så här:


(Alkoholfri champagne givetvis)

Idag blev det firande i lite lugnare tempo då Emil fortfarande har hög feber stackarn. Vi åt samma middag som vi firade med på själva förlovningsdagen för att få lite nostalgikänsla.

BARA titta!

Publicerad 2010-05-15 11:07:04 i Allmänt,

Jag tror att allt bröllopssparande bygger på mitt ha-begär...MEN! Jag är duktig och håller i pengarna. Handlar endast det nödvändigaste (och en reaklänning för 100 kr). Men ögonshoppa kan man ju i alla fall få göra. Har ofta funderat på att investera i ett ordentligt set med sminkpenslar, men rackarns va dyrt det är. Har hittat ett som är nedsatt rejält (det på bilden)...men fortfarande alldeles för mycket pengar för min smak. Någon som har nåt billigare tips som ändå håller kvalité? Nu kanske allt plötsligt kändes väldigt ytligt...men jag bjuder på det!

Som hittat

Publicerad 2010-05-14 16:21:27 i Allmänt,

En klänning till min brors bröllop (nästa lördag) för 100 pix på rea. Har tyvärr ingen bild på den...men den är turkos...väldigt turkos =).

Vårpromenix

Publicerad 2010-05-11 12:02:14 i Allmänt,

Här om dagen var vi ute och knallade i vårsolen (som förvisso gick i moln efter en liten stund). Uppsala bjöd inte på några speciellt storslagna utsiktsvyer, men trevligt va det. Nån som vet vad blomman heter? Är det någon form av Klematis?

Polis polis potatisgris

Publicerad 2010-05-10 09:13:36 i Allmänt,


Skärmdump från www.polishogskolan.se

Det är mycket poliser just nu.

I lördags hade jag frisknat till tillräckligt för att åka till Stockholm och min blivande poliskonstapel till bror. Det var dags för polishögskolans dag för studenternas familjer och mamma och pappa hade kommit dit också. Givetvis glömde jag kameran...sämst! Men kan säga att det bjöd på många roliga moment trots att det ösregnade och var svinkallt hela dagen.

Kikade på polishelikopter, olika rollspel där studenterna visade möjliga brottsscenarion och polisingripande, kikade i kriminaltekniklabbet där man säkrade dna-bevis och fingeravtryck, knallade genom skolans lilla "övningsstad" där man byggt upp en krog, en bank, en matvaruaffär och ett systembolag. Affären var charmigast med kartonger och förpackningar från 70- och 80-talet. Sen blev det käk i sollentuna centrum och trevlig fika hemma hos bror. Bra dag helt enkelt.

 

Mörbultad i dubbel bemärkelse

Publicerad 2010-05-06 20:40:59 i Allmänt,

Idag har jag legat nedbäddad under eftermiddagen...halsonten och hängigheten blev lite för mycket, vår projektledare skickade hem mig. Men på vägen hem mellanlandade jag på stan och fick en halvtimmes välbehövlig massage. Hade bokat tiden sedan länge så kunde inte banga trots att jag inte mådde nåt vidare. Massagen blev en bekräftelse på att jag sitter som en kratta på kontoret, har nästan ondare nu än innan jag gick dit...nackmusklerna fick sig en rejäl omgång. Massage är ett av de få tillfällen då det faktiskt är rätt skönt att det gör ont. Så det får ju vara okej faktiskt.

En liten fundering....

Publicerad 2010-05-05 16:01:53 i Allmänt,

För övrigt verkar inte Grekland som världens bästa ställe att åka till just nu. Flygplatspersonalen strejkar och hela landet håller på att gå i konkurs. Får hoppas inget blir alltför struligt eller att fler vulkaner får för sig att spruta aska innan bröllopsresan är över. Håller tummarna.

Blåljus i nacken

Publicerad 2010-05-05 09:17:26 i Allmänt,

Idag har jag lite ont i halsen...sämst...får rensa cafeterian på Läkerol (de är värdelösa mot halsont, men goda)


Bild: www.bike.se

Igår kväll hojjade jag hem från Emil. Halvvägs hem (cyklandes på trottoaren får jag erkänna) hör jag hur något slags fordon ligger strax bakom mig och puttrar. Slänger en blick över axeln och är nära att trilla av överraskning - en megastor polismotorcykel.

Jag tänker: "Nu är det kört, nu får jag böter...man får inte cykla på trottoaren"
Polismannen: "Ursäkta mig, vill du stanna en kortis"
Jag: "Ja?"
Polismannen: "Ville bara säga att du är väldigt duktig som har lysen, det är inte alla som använder det"
Jag: "Öhh...ehh...jaha...eh...tack!"
Polismannen: "Va bara det jag skulle säga, ha en bra kväll"

Han puttrar vidare på sin breda motorcykel. Kändes som redigt bra tajming att jag fick för mig att låna lysen av Emil bara några minuter tidigare.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela