..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Helgen i Götlaborg

Publicerad 2010-11-27 12:20:39 i Allmänt,

Bättre sent än aldrig. Här kommer lite bilder från vår mysiga helg med bröder, svägerskor och lilla färskingen Elsa. 


Hela ligan på promenad...Joar hamnade bakom Jerker...men  ni kan skymta hans jacka =)


Finaste lilla Elsa

Pappa och dotter


Vackra mamma Åsa och svägerskan Josefin med Elsa


Bröder med brorsdotter


Hon trivdes till och med hos oss =)

Tack alla för en trevlig helg. Får snart göras om.


Tadaaaa!

Publicerad 2010-11-26 08:59:04 i Renovering,Nu är allt kakel uppe äntligen. Nya bänkskivan kommer i eftermiddag också, det var på tiden.

Så nu har vi "bara" lite kvar att göra:

- Foga
- Sätta upp fläktkåpa
- Byta bänkskiva
- Köpa och installera blandare
- Handtag till överskåpen
- Sätta täckskivor och spots
- Bygga ljuslådor till taket
- Slipa och måla väggar
- Tapetsera fondvägg
- Eventuellt fixa taket
- Slipa och göra klart den murade dörröppningen
- Sätta dit socklar och lister
- Sen allt småfix som nya gardiner, gardinstång, taklampa och annat skoj
- Och framför allt- RÖJJA! =)

Snyftvarning

Publicerad 2010-11-25 13:55:44 i Allmänt,

Jag är extremt blödig. Gråter nästan alltid på sorgliga, fina, lyckliga filmer eller om jag läser något rörande. Hittade det här klippet som cirkulerat lite på Facebook. Kunde bara kolla en liten bit i taget för att inte börja gråta floder på kontoret. Lilla tjejen 1,35 min in i klippet är min favorit. Amerikansk och sliskigt, men ack så fint.

Kakling in progress

Publicerad 2010-11-24 22:21:56 i Renovering,

Nuså, nu växer köket fram allt mer. Ikväll började vi med kaklingen, men killen på Bauhaus måste haft en trött dag för han skickade med oss alldeles för lite fix hem....så vi kom bara halvvägs....får fortsätta imorgon. Sen ska det på vit fog också. Mycket vitt, så blev lite knepigt med vitbalansen i bilden nedan, men ni ser ju ungefär hur det kan komma att se ut.Tillskott

Publicerad 2010-11-24 09:29:09 i Lägenheten,Taklampor är något av det vi inte riktigt orkat lägga energi på hemma (bortsett från min egengjorda) så just nu hänger det nakna glödlampor här och där...inte så vackert eller mysigt, men men. Igår satte vi iaf upp ett nytt tillskott i sovrummet. Lampan "Knappa" från IKEA. Tycker den är supersöt...Emil är lite mer skeptisk. Men mer ombonat är det i alla fall =)

Kaos igen

Publicerad 2010-11-22 11:42:02 i Renovering,


Igår blev vår, för tillfället, extremt fula hall ännu fulare då vi rev ner alla överskåp och gamla fläkten i köket. I eftermiddag ska allt iväg till skroten är tanken, men just nu får man klämma sig förbi dammiga äckliga skåp för att ta sig till köket. Vi har i alla fall hunnit sätta upp de nya överskåpen, luckor och packat tillbaka allt porslin igen, så nu kan man faktiskt börja ana ett färdigt resultat även om mycket återstår innan köket är helt färdigt. Känns faktiskt roligt, och inte bara slitigt, med renoveringen nu när man kan se något ta faktiskt form framför ögonen på en =) 

Lördagslyx

Publicerad 2010-11-20 13:15:52 i Allmänt,

Idag har jag och Emil vår första gemensamma lediga lördag hemma sen typ juli. Jag har sovit länge och vaknade till att Emil handlat nybakat bröd, min favoritjuice och dessutom kokat kaffe åt mig. Livet är lyx. Emil är bäst. Nu dags att krypa ur mysbrallorna och ge oss av till IKEA. Hej hopp!

Clara for lucia

Publicerad 2010-11-19 10:50:23 i Allmänt,En mycket trevlig bekant till mig har ställt upp som kandidat för Uppsalas lucia. Röstningen slutar på söndag, därför tycker jag att alla ni som läser kan klicka er in på UNT:s hemsida och ge henne era röster, vare sig ni känner henne eller inte =). Hon är en väldigt trevlig prick och sjunger vackert...helt klart en bra lucia!

Rösta på Clara här (välj henne i rullisten)


Vill du höra henne sjunga och presentera sig själv kan du klicka på hennes bild bland kandidaterna...

Helghumor

Publicerad 2010-11-17 16:44:15 i Allmänt,

I helgen var vi i Göteborg och roade oss med syskon och svägerskor. Riktigt mys. Kommer bilder sen. Men vi skrattade bland annat gott åt detta videoklipp.

Bäst i test (enligt mig iaf)

Publicerad 2010-11-16 16:32:32 i Allmänt,


Pepparkakor äter vi mest kring jul, därför blir de lätt stående i skåpen. Men igår köpte vi en ny fräsch burk med de allra bästa pepparkakorna - Nyåkers pepparkakor. Alla andra sorter kan slänga sig i väggen, finns inga godare än dessa.

Kakelkaos

Publicerad 2010-11-12 09:00:35 i Allmänt,

Maken publicerade en bild på Facebook hur det såg ut i vårt kök igår kväll, och jag ska väl inte vara sämre jag. Dammigt igen, men som sagt....man får se potentialen =). Nederskåpen är nya och färdigmontrade, överskåpen ska bytas så snart vi får tid. Kakel och tapet är beställt. Går framåt även om det går sakta.

Helgplaner

Publicerad 2010-11-11 10:59:14 i Allmänt,

Imorgon efter jobbet bär det av till Götet i väst, wihoo! Date med bröder och svägerskor och så ska vi äntligen få träffa lilla brorsdottern Elsa. Laddar för fullt!

Beslutsångest

Publicerad 2010-11-09 19:35:16 i Renovering,


Det där med tapeter alltså, vilken djungel. Vi letar nytt till i stort sett hela lägenheten, men köket står först på tur. Har lånat hem några provrullar så vi får se vilken som hamnar på väggen i slutändan. Svårt är det minsann!

Prassel prassel

Publicerad 2010-11-02 23:23:51 i Pyssel och egenskapat,

Idag åkte min stora paketinslagningslåda fram, som är full med en massa roligt. Det var dags att slå in årets första julklappar...tidigt jag vet, men dessa ska så långt som till Cypern och Emils brors familj som bor där. Längtar tills det blir fler paket att slå in. 

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela