..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Facelift i hallen

Publicerad 2011-04-20 23:08:41 i Renovering,

Äääääääntligen är det färdigtapetserat i hallen och OJ vilken skillnad det blev. Ljust och fräscht. Ikväll har vi tagit bort all byggpapp och jag har, som en redig gammal husmor, skrubbat golvet för hand så det blev riktigt rent. Vi har inte fått upp dörrfoder och lister än men försökt få lite ordning. Har inte riktigt landat i möbleringen, men kanske blir som det står nu. Spegeln behöver skruvas upp på väggen dock.

Hade lite dåligt med före-bilder insåg jag just, men så här såg det ut ungefär (mäklarbild så tidigare ägarens möbler står kvar).Och så här ser det ut nu

Ny hatthylla, skohylla, skoskåp och spegel - allt från IKEA (bra ställe). Vasen har vi fått av mamma och pappa för länge sen och pinnarna samt ljuslyktorna på skoskåpet hade jag sen tidigare. Mattan fyndade vi på Rusta faktiskt, de hade massa snygga mattor till superbra priser. Tur man inte bryr sig om märken =)
Nya korgar till prylar och svarta galgar från Åhléns. 

Å så här ser det ut från andra hållet. Som sagt, inte allt riktigt klart =)


Och här ser man lite bättre hur tapeten ser ut. Mönstret ser olika ut beroende på från vilket håll man tittar och vart från ljuset faller, men här är två exempel hur den oftast ter sig. 

Nu behövs ytterligare lite småpiff och sen vill jag ha fina tavlor att hänga på väggarna. Får se när det blir av.

En tjyyyyyv

Publicerad 2011-04-19 17:44:50 i Allmänt,

Elaka elaka människor finns det. Upptäckte idag när jag kom hem att min cykel är stulen...ur cykelstället mitt framför vår port. Så snopet. Usch! Man kan bli vansinnig för mindre!

Mor & far

Publicerad 2011-04-17 22:47:36 i Allmänt,

Idag har mina fina föräldrar varit här en sväng. Vi introducerade dem för vårt Nintendo Wii. Både tennisen och bowlingen gick hem =)


Liten update

Publicerad 2011-04-15 08:55:43 i Allmänt,

Dålig uppdatering här nu. Status på hallen är - färdigtapetserad så när som på en vägg ungefär. Tapetkillen i affären hade räknat helt galet så rullarna räckte inte. Mer är beställt. Igår handlade vi lite nya hallgrejer också, så när allt är klart sen lovar jag lite bilder.

Annars njuter jag av vårvädret, sol är ju bra fantastiskt. I helgen kommer mamma och pappa förbi en sväng också. Mys.

Hallfint

Publicerad 2011-04-11 11:11:38 i Lägenheten,

Ikväll kommer svärfar och hjälper oss tapetsera hallen! Jag är lycklig ända ner i tårna, ska bli så sköööönt att få ordning där äntligen. Får hoppas vi hinner klart bara, det är många kluriga vinklar och vrår här och där.

Sen blir det inköp av ny hatt- och skohylla, lister och dörrfoder. Jippi!

Bloggutmaning dag 18 - Känslor

Publicerad 2011-04-10 00:40:24 i Bloggutmaning,

Idag har jag haft vårkänslor. Eftersom både herr och fru Anderås fortfarande har ordentligt rinnande näsor och feber som kommer och går har vi hållt oss till stillsamma aktiviteter idag. Under eftermiddagen tröttnade vi på inomhusluften och tog en sväng till Sunnerstagropen och promenerade med varsin glass i vårvädret. Vattnet i Fyrisån står rekordhögt och flera av träden såg smått dränkta ut.


Cupcake

Publicerad 2011-04-09 11:56:05 i Pyssel och egenskapat,

Tidigare i veckan införskaffade jag mig äntligen ett par nya garnnystan då mitt svarta loppisfynd tagit slut. Det blev ett vitt och ett ceriserosa. Efter ytterligare en youtube-tutorial så har det blivit en liten cupcake. "Körsbäret" fick dock bli rosa som formen, då jag inte hade nåt rött garn hemma. Lite sned och vind, men roligt att ha lyckats få ihop något. Övning ger färdighet.Efteråt började jag virka lite på "egen hand" utan att ha några planer med vad det skulle bli. Till slut blev det nåt som ja tyckte liknade en liten nåldyna, så det fick det bli.Kraxelikrax

Publicerad 2011-04-05 22:11:47 i Allmänt,

Nu är det femte dan jag låter som en kråka. Seg heshet detta. Men imorrn ska jag till jobbet i alla falll efter två dagar i sjuksängen. Ska faktiskt bli trevligt, trött på att dega i soffan nu, man blir ju öm i rumpan.

Bäbisar

Publicerad 2011-04-04 21:02:03 i Allmänt,

Nu ska jag kolla på "En unge i minuten" som går på 4:an. Emil tycker det är äckligt och går alltid från soffan när det är dags. Stackarn...undrar hur han ska klara en förlossning när det sen blir dags nån gång i framtiden (nej, jag är inte gravid).På tal om bäbisar måste jag säga stort grattis till min kollega Smäm och henne Dän som fått en liten Alfie.

Söndagsbarn (och vuxna)

Publicerad 2011-04-03 20:16:58 i Allmänt,

Jag har halvt tappat rösten så har låtit som en kråka i ett par dar nu. Inte helt pigg men idag på eftermiddagen har vi i alla fall haft besök av massa fint folk. Fantastiskt trevligt!


Milla, Emilie & Alida och Samuel och Jouline som vanligtvis hör hemma i Örebro. Fru/mamma Sara mådde inte så bra och höll sig hemma, får hoppas vi ses en annan gång. 


Frank var med, och Bettan och Rille som blir herr och fru i juli.


Nic och Sara med deras bulle i ugnen kom också för en kopp kaffe.


Jouline och Alida, två små fina söndagsbarn...(varav en redigt trött)

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela