..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Ska vi bli grannar?

Publicerad 2011-03-31 20:01:42 i Allmänt,

Lägenheten mitt emot oss här på våningen är till salu, nån som vill bli våra grannar? För övrigt är det grannen som lackade ur på vårt borrande som flyttar...undrar om det har något samband =)


Inga gröna fingrar

Publicerad 2011-03-30 19:21:20 i Lägenheten,

En stor sorg i mitt liv är jag är riktigt riktigt usel på att sköta blommor, speciellt orkidéer som är en av mina absoluta favoriter. Ytterst tråkigt. Just nu har vi bara ett par orkidépinnar med blad i botten i vardagsrumsfönstrena. I helgen köpte vi (läs jag) i alla fall ett par nya blommor till vardagsrummet och köket. Jag hoppas innerligt att jag lyckas hålla dom vid liv för det ser så fint ut med levande blommor hemma tycker jag. 
Segerns söttma

Publicerad 2011-03-27 21:06:31 i Renovering,

Nästan i alla fall =). Vi är så gott som klara med halltaket nu, måste bara vänta på att de sista lamporna dyker upp på posten och sätta dit några få takplattor till. Så länge får ni kika på takdelen som är klar (lamporna behöver dock riktas om lite)!


Tak och våfflor

Publicerad 2011-03-26 21:15:05 i Renovering,

Idag har vi slitit ordentligt hela dan. Vi har kommit halvvägs med taket i hallen, wiho! Kommer nog bli jättebra när det blir klart, vilket förhoppningsvis blir imorgon. Som lite belöning till oss själva och en dagen efter-hyllning till Våffeldagen gräddade vi några var. Smör och lönnsirap på. Smarr!


Vårfint på naglarna

Publicerad 2011-03-26 10:36:52 i Allmänt,

Igår unnade jag mig lite vardagslyx - ett nytt vårfint nagellack. Den koralliga färgen är nr 19 (Hong Kong) från Mavala, som jag tycker gör riktigt bra lack för en billig peng. Torkar fort och sitter bra. 45 kr på Åhlens. Som hittat!


Galenskap

Publicerad 2011-03-24 21:58:31 i Allmänt,

Ibland kan man ju bli smått tokig. För det första är jag inge vidare på html så det blir sisådär när jag försöker knattra om något här på bloggen...för det andra - har man fått något att se hyfsat ut i en webbläsare ser det kaos ut i en annan.

Något som jag är extremt förbryllad på (även sådana som kan html bra mkt bättre än mig) är hur man får bort det långa mellanrummet mellan rubrik och inlägg när man kollar bloggen i Explorer. I exempelvis Crome ser det bra ut (till och med lite väl tajt mellanrum).

Någon som vet?

Kors i taket

Publicerad 2011-03-23 22:12:04 i Renovering,

Efter en massa borrande, sågande, skruvande och en sur granne så sitter alla reglar äntligen uppe i halltaket. Måste dras lite sladdar för spotlightsen och sen ska själva takplattorna skruvas upp också. Själv har jag roat mig åt att hacka bort kanterna på vår dörröppning in till köket (som vi slet som djur för att få till snyggt), anledningen är att hörnen måste stärkas upp med stålkanter då vi tyvärr insett att de är alldeles för ömtåliga. Lite ont gjorde det allt att hacka med stämjärnet i dessa kanter som tagit timmar att få ordning på. Men men, bra blir det nog i slutändan =)


Da big fettomouse

Publicerad 2011-03-22 21:33:24 i Pyssel och egenskapat,

Just nu sitter jag och skrattar gott för mig själv. Blev ikväll klar med mitt första lite mer "avancerade" virkningsprojekt. Efter att ha tokstirrat på en tutorial på youtube i x antal timmar är min mus äntligen färdig. Det komiska är ju att den ser mer ut som en skelögd katt med fettma...alternativt en gris...men den får åtminstone mig att le så det är ju bra.


Virkdags

Publicerad 2011-03-16 22:16:21 i Allmänt,

Titta vad jag fyndade på loppis idag! Nu ska här virkas. Måste bara damma av de gamla syslöjdskunskaperna först. Får bli några caresquares ...återkommer med resultat om det blir nåt värt att visa upp =).
 


Skäms Sverige!

Publicerad 2011-03-16 16:36:32 i Allmänt,Fler och fler har börjat upptäcka annonserna för det nya företaget Victoria Milan, som på både webb och via affischer på stan (även tv och radio tror jag) basunerar ut sin affärsidé. Flera gånger idag har den dykt upp som reklambanner på min mejl och lika snabbt som jag ser den trycker jag bort den, tycker den är fruktansvärd.

För er som inte hängt med är det alltså en ny datingservice på webben riktad till gifta som vill ha en affär utanför äktenskapet. Jag kan inte från djupet av mitt hjärta förklara hur respektlöst jag tycker detta är mot det löfte som två personer ger varandra i äktenskapet. Alltför många familjer har redan blivit splittrade på grund av otrohet och många barn far illa av att föräldrarna går skilda vägar.

Har inte människor lidit nog? Ska man plötsligt serva människor att gå bakom ryggen på sin äkta make/maka? Tycker detta är helt fruktansvärt och borde inte få något som helst utrymme i det offentliga rummet. Shape up Sverige!

Jag har anmält företaget till Reklamombudsmannen. Gör det du också, du kan lätt fylla i formuläret online här.

Dammsugaren suger

Publicerad 2011-03-16 11:18:36 i Allmänt,


Vi är i desperat (enligt mig i alla fall) behov av en ny dammsugare. Vi köpte en jättefin för inte alltför länge sen (med retroslang och allt) men den har fått ta extremt mycket stryk under renoveringen, så nu börjar den döden dö *snyft*. Skulle behöva en ny. Önskemål är en redigt tyståten sak med bra sugförmåga och som inte kostar en förmögenhet.  

Någon som har några bra tips?

Halltapet beställd

Publicerad 2011-03-14 21:46:14 i Renovering,

Idag var vi och beställde tapet till hallen. Det är så svårt att välja, en riktigt djungel. Vi ville ha en ljus med ljust mönster på (vitt i vitt kallade killen på affären det för). De blev en med nån form av grenmönster, eller blommor eller vad det är...dock är den mycket vitare i verkligheten, både bottenfärgen och mönstret. Får hoppas det blir riktigt fint.

Skulle vilja sätta upp det på en gång =) men taket måste bli klart först. Några reglar är uppskruvade än så länge. Stackars grannar....dånar i hela huset vid varje borrning...och vi har väl en sisådär sjuttielva hål kvar att borra. Grattis Gröna gatan 13!

Tapeten Garden 12959 från Boråstapeter


Några sminkfavoriter

Publicerad 2011-03-14 13:30:09 i Allmänt,

Jag tycker som bekant det är roligt med smink. Till vardags blir det ju inte så mycket mer än basgrejer men är det fest eller annat trevligt kan det vara roligt att snygga till sminket lite extra. Jag har några favoriter som jag gillar riktigt mycket.


1. Maxfactor Masterpice Max. Galet bra mascara. Finns i stort sätt överallt där det säljs smink. 170 kr

2. Foundation från Mary Kay. Har provat ett otal foundations, men det ska mycket till att jag byter bort denna. Köps hos Mary Kay-konsulter. Dryga 200-lappen och den räcker länge.

3. Mina älskade 88-paletter med ögonskuggor. 239 kr styck. Finns på www.kosmetikan.se 

Melodifestivalfinal

Publicerad 2011-03-12 20:51:55 i Allmänt,

Min röst hamnar på Nicke Borg ikväll, härligt med rockballad ju =)Sen fattar jag inte varför "Swingfly" tävlar som soloartist när Christoffer Hiding (kul för övrigt att han är med) sjunger minst lika mycket som huvudartisten.

Sagan om vårt kök

Publicerad 2011-03-11 23:00:48 i Renovering,

En del av er har ju sett lite bilder på vårt renoverade kök, men kanske ingen vettig överblick. När vi började slita ut allt och bredda dörröppningen till hallen hade jag nog aldrig kunnat ana vad mycket jobb det var. Emil har otalet gånger fått hjälpa mig att i alla fall försöka se potentialen, men tack och lov är det någorlunda färdigt nu och man har fått lön för mödan. 

Följ med på resan.

FÖRE RENOVERING

Tidigt 90-talskök med tantdetaljer och läbbigt linoleumgolv. Det charmiga köksbordet med pinnstolar rök dock på Blocket redigt snabbt.

UNDER RENOVERING

Emil redo för breddning av dörröppningen. Stavas D A M M I G T!


Dörröppningen stor äntligen.


Fixar grundformen till dörröppningen.


Nya stommar monteras


Allmänt kaos och murande av vår lilla halvhöga vägg till hörnunderskåpet.


Kakling med nya fina kaklet.


Tapetrivning och därefter målning av väggarna.


Ännu mera kaos. Väggarbete.


Tapetseringsdags

ÄNTLIGEN KLART (så gott som i alla fall)

Ett infall

Publicerad 2011-03-11 20:14:04 i Allmänt,

Blev så galet sugen på att virka. Hur ofta händer det liksom...men äger varken nål eller garn. Kanske får införskaffa.

Bloggutmaning dag 16 - Självporträtt s/v

Publicerad 2011-03-10 20:45:32 i Bloggutmaning,

Oj, jag hade helt glömt bort bloggutmaningen. Ligger en aningens efter, men här kommer ett självporträtt i svartvitt. Direkt från sjuksoffan. Seg, osminkad och med smutsigt hår...men jag bjuder på det. Emil är borta ikväll så får roa mig bäst jag kan. Kollar på Antikrundan. Tycker det är kul. Känner mig vuxen. 


Sjukstuga

Publicerad 2011-03-09 19:17:28 i Allmänt,

Vi är hemma i Uppsala igen. Tanken var att vi skulle åkt skidor några timmar idag på förmiddagen men vädret var inte det bästa och jag vaknade med eländes feber. Så det blev några timmar i bilen istället. Sov typ 3 av 4,5 timme så mår lite bättre nu, men blir kureringsdag hemma i soffan imorgon.

Sehr schön!

Publicerad 2011-03-07 19:08:02 i Allmänt,

Jag väljer att se våra dagar här som semester, Emil menar att det är ett träningsläger. I praktiken landar vi någonstans mitt emellan...för tanken är ju trots allt att jag ska lära mig åka skidor ordentligt. Jag gör nog lite framsteg trots allt. Idag bemästrade jag en svart backe några gånger. Inte så fagert kanske, men ner kom jag.

Vädret är nästan ljuvligare idag än igår. Runt -3 och gassande sol. Backarna lagom mjuka. Vi trivs helt enkelt.


Hjalmarna på!


Märks att nya sportlovsbesökare (läs barnfamiljer) har kommit idag...sittliften stannade ett otal gånger.


Otroligt vacker vy från toppen.

Hej från backen

Publicerad 2011-03-06 19:41:22 i Allmänt,

Efter galet tidig avfärd (06.00) från Uppsala i morse och några timmar i bil var vi äntligen framme i Lofsdalen. 4,5 minusgrader och strålande sol hela dagen. Ljuvligt. Johan är på plats!


Johanna likaså. 


Av någon anledning hamnade inte Emil på bild men han är med han också.

Jag och Johanna i backen. Rosa brallor och orange jacka...bra man syns. 

Hur man får gratis kaffe på Mcd

Publicerad 2011-03-04 14:44:41 i Allmänt,

Bara att högt vid bordet börja samtala om vad den streckade svarta linjen i näringstabellen på hamburgerboxarna betyder. I bästa fall hör restaurangchefen dig och försöker hjälpa till, har inget svar (inte någon annan i personalen heller för den delen), inte ens huvudkontoret de ringde upp hade ett svar. Som plåster på såren fick vi varsin cappucino. Men då ska du väl vara på en restaurang med extremt trevlig personalchef också.

Arbetsmyror

Publicerad 2011-03-03 22:44:38 i Renovering,

Såhär har vi spenderat fem kvällar i sträck nu (pust). Bland spackelspatlar, sandpapper, mängder av slipdamm, målarfärg och rollers. Men nu är det mesta av underarbetet på väggarna klart. Måste välja tapet också (den roliga delen).

Sen ska taket sänkas en smula och spots ska sättas in. Dörrar och dörrfoder in till vardagsrummet ska bort och ny dörröppning muras. Så nya lister längs golv, tak och runt dörrar.

Vi har en del att göra med andra ord...blir en och annan kväll ytterliggare i arbetskläder. Kommentarsproblem...

Publicerad 2011-03-03 11:20:59 i Allmänt,

Hm...har fått lite anmärkningar på att det inte går att kommentera mitt senaste inlägg med teckningen. Är det fler det inte funkat för?

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela