..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Fredagstips!

Publicerad 2013-04-26 11:12:00 i Allmänt,

Jag antar att det finns fler än jag som vill hitta den perfekta mascaran till ett bra pris. Jag har provat en hel del genom åren och har ett par favoriter. Nu har favoritlistan adderats med ett av Max Factors senaste tillskott - Clump Defy. En väldans bra mascara i "budgetspannet", kostar mellan 160-170 kr i butik.

Den böjda borsten följer fransarna fint och det blir faktiskt inga klumpar =). Ger både längd och volym.
Ett riktigt bra alternativ för den som vill prova. 

Bilden lånad från Nordicfeel (där den för övrigt säljs för 129 kr såg jag) vilket kap!

Grilli grill!

Publicerad 2013-04-22 13:56:51 i Allmänt, Huset,

Inser gång på gång hur ljuvligt det är att ha hus, friheten att inte ha grannar precis vägg i vägg och framför allt att ha en alldeles egen trädgård att gå ut till. Eller som i lördags, kvällsgrilla i.

Vi har köpt in en, om än liten, utegrupp till soldäcket och lördagens solsken och vindstilla väder lockade ut oss att spendera kvällen där med varsinn köttbit. Mums!

Sen med trädgård kommer det maaaassa jobb, men det kan vi ta en annan gång =)

Ni som följer mig på Instagram har redan sett bilden men bjuder på den här också. 



Tulpantjuvar

Publicerad 2013-04-20 15:45:56 i Huset,

Jag har aldrig haft något emot rådjur förrän nu när vi är husägare. Förutom att de gnagt bort hela nedre delen på en av våra tujor så har de nallat av tulpanerna på baksidan. Rättare sagt, de har ätit upp ALLA tulpaner i rabatten och dessutom slitit upp en massa av lökarna. Grrrrr....!!

Blir ingen vårprakt i år med andra ord. Snyft!

Sugrör gör allt roligare

Publicerad 2013-04-19 11:01:00 i Allmänt,

Min svägerska Emilie är en av de mest driftiga och påhittiga människorna jag känner, alltid nåt på gång. Hennes senaste projekt är webbshoppen www.sugror.se som är full av härliga papperssugrör. Massa roliga färger och mönster, perfekt för att piffa till vilken middag som helst. Dessutom riktigt bra priser, vilket alltid är ett plus =)

Surfa in och köp vettja!




Lite smått och gott till hemmet

Publicerad 2013-04-18 21:40:00 i Huset,

Sen vi flyttade in i huset har vi inte lyft ett finger när det kommer till renovering, även om vi har som plan att göra om det mesta så småningom. Efter vi hade totalrenoverat vår lägenhet som vi sålde var vi less på att hamra, bygga, slipa och måla...så vi tog en paus helt enkelt. Men nu börjar det klia i fingrarna att få göra om här hemma.

Hade jag fått välja själv hade jag inte valt en enda av de tapeter eller golv som finns i huset just nu, men tills några större förändringar påbörjas kan man förändra i det lilla. 

I dagarna har några nya kuddfodral fått hamna på sängen. De bruna vi hade med oss från lägenheten passade inte alls i det näst intill helgrå sovrummet som fanns i huset. HM Home hade fin rea just nu så jag klickade hem två grå och ett med små söta fåglar på. Och JA, jag var för lat för att stryka dem innan de åkte på.

Sen har vi även införskaffat och skruvat upp tre hyllor i vardagsrummet. Allt som kan "dölja" den fula tapeten lite är bra =). 
Bland annat har den fina ekoxen från By Jo With Love som jag fick hem i veckan hamnat där.
Den här toksnygga skinnelefanten sydde min mamma när hon var liten. Den har också fått en plats i en av hyllorna.

Habegär!

Publicerad 2013-04-17 12:02:00 i Allmänt, Huset,

Här om dagen trillade jag, efter en stunds slösurfande, in på en webbshop med så många fina saker att jag önskat jag var miljonär så jag kunde shoppa loss utan att tänka på slutsumman. Vissa enskilda saker var inte alltför dyra men skulle jag köpa allt jag ville ha hade det behövts x antal tusenlappar i plånboken =)

Jag fastnade framför allt under fliken "inredningsdetaljer" där jag nästan kunnat tänka mig ha allt hemma som fanns att köpa, men bara nästan. 

Här är några av mina favoriter! 

Bilder lånade från http://www.olssongerthel.se 

Älskar färgerna och mönstret på dessa fat, vaser och bollskålar, så vackra!

Som en liten maräng. 

Flodhästbokstödet är ju bara för gulligt!

Den här kan jag tänka mig ha i köksfönstret över diskbänken.

Stilren ljushållare och fantastiskt snygg tekanna.

Morgonkaffe i dessa hade inte varit så dumt. 

Snygg skål och en urgullig liten mjölkkanna i en av mina nya favoritfärger - klargult.

Ursnygga prints.

Charmigt och rustikt.
 

Hoppla polle!

Publicerad 2013-04-12 11:14:00 i Allmänt,

I söndags red jag min sista ridlektion på prova-på-kursen jag fick av Emil i julklapp. Har varit SÅ roligt! Vår lärare Johanna har verkligen utmanat oss alla och hade något sagt för sex veckor sen att jag när kursen var klar skulle ha både galloperat och hoppat hinder alldeles själv hade jag bara skrattat, men så blev det =).

Snälla Emilie kom förbi i söndags och knäppte några kort så jag skulle ha lite minnen från kursen. Tack snälla du!


Lite svängövningar över markhinder.

Fina Kingen har varit "min" häst under kursen. Lite bångstyrig och envis ibland, men väldigt mysig.

Galloperar alldeles själv.

Pustar ut efter lektionen - ett riktigt träningspass vill jag lova. Man får galen träningsvärk efter varje gång.

Hejdåpuss 
 
 
 

Italy here we come!

Publicerad 2013-04-09 21:40:52 i Resor,

Jag är lite i ett lyckorus just nu och drömmer mig bort till sommaren - vi har nämligen bokat semester till Italien. Wiiii! Det har varit en dröm länge att få åka dit så känns helt fantastiskt att äntligen slagit slag i saken. 

Vi börjar några dagar i vackra Rom.
 
Efter det åker vi några dagar till kusten till en liten medeltidsstad som heter Sperlonga. Verkar superfint. Där ska vi lata oss, sola och bada så mycket vi bara kan. Längtar så jag nästan spricker.

Påsk i Smålands skogar

Publicerad 2013-04-06 21:44:00 i Allmänt,

Under påskhelgen åkte vi nedåt landet till Småland och Emils föräldrar. Det blev en fin och solig helg och väldigt skönt att få lite ledigt, däremot åkte inte kameran fram så mycket. Det glömdes bort helt enkelt. Men lyckades nog få med alla utom Emils storebror Linus på ett hörn. 

Förutom god mat och häng med Emils familj hann vi med en sväng till Vrigstad och träffade vänner och även gudstjänst i Höglandskyrkan i Sävsjö, där halva familjen Anderås fanns på scenen. Svärfar predikade, Linus spelade bas och var mötesledare, Emil hoppade in på gitarr och några av syskonbarnen sjöng i barnkören. Stabilt värre!

Svärmor Lilo med Linus (Emils bror) och Magdas minsting Josef


Algot, Lina (Emils syster) och svärfar Lars med Algot och Linas yngsta -. Harald


Påskfint


Linus och Magdas äldste - Viktor - och så Harald igen


Linus och Magdas mellanbarn Evelin och så Magda med Josef


Linas och Algots grabbar Alfred och Hjalmar
 

Lunch med blondinerna

Publicerad 2013-04-05 14:17:02 i Allmänt,

Vissa fredgar kör vi "tjejlunch" på jobbet. Favoritstället har blivit restaurang Stationen och idag blev det bara blondiner runt bordet. Men vi har ju roligare sägs det ju!

Tacksam för så fina kollegor - Elin, Anna, Karin och Maria - vilka pinglor!

Lite pyssel - bokorigami

Publicerad 2013-04-05 11:49:00 i Pyssel och egenskapat,

Ni får ursäkta den urusla mobilbilden, men härom kvällen prövade jag lite bokorigami, något som cirkulerat i många bloggar, inredningstidningar och på Pinterest den senaste tiden. Efter att ha hittat en bra beskrivning hos Smäm massakerade jag en gammal bok i bokhyllan.

Resultatet blev väldigt vackert i all sin enkelhet.

 

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela