..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Limegott

Publicerad 2013-05-15 15:13:47 i Allmänt, Ätbart,


Igår kväll fick jag "fixarmood" och ville göra något med några lime vi hade i kylskåpet. Det blev en limecurd. Den hann inte svalna helt innan det var dags att gå och sova så har inte smakat det slutgiltiga resultatet, men att slicka skålen var en fröjd så gissningsvis är även det som hamnade i burkarna smakens =)

Jag använde ett receptet på lemoncurd från en av mina favoritbakbloggar Söta saker men bytte helt enkelt ut citronerna mot två lime istället.

Här är receptet:

2 citroner (lime i mitt fall)
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör

Tvätta citronerna/lime och riv skalet fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar. 

Älskade mor och far

Publicerad 2013-05-01 19:35:13 i Allmänt, Huset,

1 maj idag och lite efter-miniläger-koma för vår del. Kom hem för några timmar sedan från vår församlingsgård där vi hade endygnsläger med våra fina ungdomar. Fullt ös medvetslös med aktiviteter, brasa, fyrverkerier och annat. Så det får bli en lugn kväll ikväll.

I lördags kom mina fina fina föräldrar på besök. Det blev först en shoppingtur till Thun's som ligger några mil härifrån och sen åkte vi hem och grillade och röjde i trädgården. Det var som att ha ett helt arbetslag på plats, vilken lyx. Vi rensade ur buskar, plockade grenar och beskar äppelträd, vilket resulterade i en potentiell majbrasa i trädgården. Så nu är trädgården redo att möta våren, vilken den definitivt inte varit om det bara varit jag och Emil här. Tusen tack kära föräldrar för all hjälp! Ni är guld värda!

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela