..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Flytt

Publicerad 2009-08-31 13:59:11 i Allmänt,

Nu har Emil och jag samlat mängder av pluspoäng genom att ha fått mottaga nycklarna till vår alldeles egna lägenhet. Känns fantastiskt att äntligen ha ett hem som man vet att man kan bo i många år framöver.

I dagarna har vi panikrenoverat så att mina kommande roomies inte ska behöva bo bland förmultnande, kvalsterrika heltäckningsmattor och skumma tapeter. Målning och byte av golv i sovrummen avklarat. Bilder kommer sen.

Det där med flytt innebär massa fix. Adressändring, försäkringsbyte, ändring på hitta.se och eniro, bankbyte, pantsättningsavgift och en massa annat...jag blir lite matt och försöker inse att jag inte är tonåring längre.

Semester del 1 - Åland

Publicerad 2009-08-25 21:52:53 i Allmänt,

Semestern är inte riktigt slut för min del tack och lov men lite bilder från tiden som gått kommer här. Första anhalten var underbara Åland (med mor och far) och vår stuga där. Strålande sol och klarblå himmel varje dag. Nedan är lilla stugan och utsikten från verandan. Längtar tillbaka.

     

Lite utflyktande till några sevärdheter och Mariehamn.
          

Öga för öga - en följetång av Eva

Publicerad 2009-08-05 16:29:18 i Allmänt,


Ofrivillig glasögonorm...

Jag har tidigare skrivit om mitt röda öga. Efter att jag såg mer sjuk än frisk ut i det stackars högerögat tvingade jag mig själv att använda glasögon i 2,5 vecka....kändes som ett riktigt straff. Då jag är halvblind utan glasögon blev det ju smått omöjligt att göra de enklaste vardagssysslorna som att sminka sig, fixa håret (man vill inte ha spray på glasögonen vettu) osv. Men jag blev van så småningom.

Igår skulle jag, med mitt lyckliga önsketänkade att jag nu var frisk, testa linserna igen vilket visade sig vara en mindre lyckad idé. Skav direkt och efter några timmar läskigt rött öga igen. Kvällen tillbringades på akuten bara för att få höra att "vi tar inte emot ögonpatienter på akuten". Nähä, tack då!

Blev istället samtal till ögonmotagningen i morse och efter lite beskrivande av mitt problem fick jag tid redan idag på förmiddagen. Käck och pratglad läkare tog emot mig, tittade och tittade med underliga instrument, sprutade svidande illgul vätska i ögat på mig och tittade ännu mer. Diagnos blev kraftigt irriterat öga och lindrig infektion (men inga farliga skador på hornhinna eller dyligt...skönt!). Så nu ska jag droppa ögondroppar i ögonen tre gånger om dagen i en vecka och ha linsförbud i två veckor (gahh...ännu mer straff) sen ska jag vara helt frisk.

Får trösta mig med tre veckors semester....bara morgondagen kvar sen frihet!

Jaaaaa...

Publicerad 2009-08-04 13:28:36 i Allmänt,Lite gammal bild, men är så glad jag har den här filuren vid min sida. Idag ska vi till banken och signa lån och sånt där annat vuxet.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela