..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Glad

Publicerad 2009-12-30 16:04:02 i Allmänt,


Såhär över nyår är jag lite extra glad. Min underbara vän som annars jobbar på annan kontinent är hemma på julledigt. Lycka och glädje!

Ditt och datt

Publicerad 2009-12-22 22:26:50 i Allmänt,

Hemma i Örebro hos mor och far. Från en riktig segstart igår kväll med enbart slapp i soffan, tv och fika har jag gått till att faktiskt ha en relativt produktiv dag idag. Hjälp bror med bloggdesign, klippt en annan bror från långt till kort, hunnit en sväng på stan, postat ytterligare några panikjulkort (julkorten jag köpte här om dan räckte inte), betalt alla räkningar och bakat härliga chokladkokosrutor. Korsord i mängder hör alltid till när man hälsar på här hemma också. Livet är bra härligt =)

Julstädning på gång?

Publicerad 2009-12-16 13:36:50 i Allmänt,


Bild: http://www.cillitbang.se

Nu i dagarna väntar väl antagligen lite julstäd i vart och vartannat hem. Kan inte inte låta bli att (förutom höja det till skyarna varje gång jag städar) tipsa om Cillit Bang-serien. Har aldrig stött på ett så bra rengöringsmedel någonsin. Finns olika sprayer för olika ändamål så det är bara att välja den som passar bäst, spraya på...låta verka några minuter och sen torka rent. Det är nästan som på reklamen =) skinande rent illa kvickt.

Vitt

Publicerad 2009-12-15 09:12:26 i Allmänt,

Hela Uppsala är underbart vitt! Snö. Det får mig att sakna min vita mössa som av någon outgrundlig anledning försvunnit. Puts väck. Får göra en efterlysning igen, har någon sett den (på bilden nedan) hör av er.

Lite bilder från förra årets snöinvasion i Uppsala.
Mys mys mys

Publicerad 2009-12-14 10:08:55 i Allmänt,


Jag älskar Lucia! När jag var yngre hade vi ofta mysfrukost och tittade på lucia på tv. Nu bor jag inte hemma längre och har föräldrar som fixar sånt, så då får man fixa själv. Emil och jag har fortsatt med barndomstraditionen.

Tidigt i ottan klev jag upp i söndags och tog mig till Emil. Vi drack glögg och åt god frukost (å lussebullar såklart) framför tvn och ljudet av luciasånger. För en gångs skull så var det ett riktigt bra luciafirande som visades. Från Växjö domkyrka om jag inte fattat fel. I fönstret tände vi tre av de jättefina adventsljusen som Emilie gjort. Inte långt kvar till jul nu...

Med mobilkamera utan blixt blev bilderna lite si sådär, men det får duga =).

Ljus i jul?

Publicerad 2009-12-10 11:16:10 i Allmänt,Min bildlärare till pappa är en av de mest keativa och pyssliga människor jag känner. Är extremt tacksam att jag åtminstone ärvt lite av den gåvan då pyssel, fix och måla/rita är nåt av det roligaste som finns.

Han hjälper mig med dekorationsplanerna inför vårt kommande bröllop i sommar och tipsade om denna ursöta, batteridrivna ljusslingan från Clas Ohlson. Endast 79 pix! Små svarta och vita pärlor i en sarlig, charmig röra och så lampor i det (den är faktiskt finare i verkligheten än på bilden).

Om du inte ska gifta dig så kan den åtminstone bli fin i en hög glascylinder, som "löpare" på ett bord, som julklapp eller något annat fiffigt =)  

I do!

Publicerad 2009-12-09 10:59:19 i Allmänt,

Emils förslag till vårt bröllop. Känns bara en aaaaaaning för nördigt.

Julemys

Publicerad 2009-12-08 10:55:21 i Allmänt,

I helgen hade jag mina fina föräldrar på besök. Vi julmyste hemma i vår lägenhet som mitt bland alla second hand-möbler har blivit lite julfin med advents- och julstjärnor. På söndagen hade vi också vår årliga julkonsert i kyrkan där jag och några vänner stod bakom sminkpenslarna. Roligt roligt!Bilder från julkonserten: Rickard Eriksson

Hårlyft!

Publicerad 2009-12-07 09:18:42 i Allmänt,

Ibland hittar man produkter som bara funkar sådär underbart bra.

Min nya favorit i hårhyllan är ett hårpuder från LANZA.
"Powder Up Texturizer" pudras/kryddas på i hårbotten, tar bort äcklig nytvättad känsla och funkar superbra för att massera upp
håret från botten och skapa volym.

Tips tips!

Något att lägga i julklappssäcken kanske!?

Dan före dan före dan före dan före...ja...etc.

Publicerad 2009-12-04 13:32:51 i Allmänt,


Bild knyckt härifrån

Det är först nu som tiden börjar hinna ikapp mig. Har på nåt sätt tappat bort att det snart är jul. Inte ens när jag satte upp mina adventsstjärnor förra helgen fick jag in känslan. Julklappar, önskelistor, resor hem till familjen...allt sånt har inte fått plats i min hjärna.

Men nu så, nu börjar jag komma in på banan igen. Igår kikade jag efter mina första julklappar och köpte dessutom två röda fina kuddar för att julpimpa vardagsrumssoffan (den behöver pimpas med allt som går!).  Så det blir nog jul i år igen, även för mig. Spelade julmusik hemma och njöt faktiskt av julstjärnans röda sken.

Imorrn kommer min älskade föräldrar på besök, sen blir det att sminka julkonsert på söndag. Roligt =). Nu saknas bara snön.

Solstickan

Publicerad 2009-12-02 16:16:53 i Allmänt,


Bild: http://www.kiasma.fi

Ett litet "vardagsproblem" som jag tycker är ofantligt onödigt är när folk lägger tillbaks, redan brända, tändstickor i tändsticksasken.

Varför!? Om du är av detta släkte, snälla kan du ju mig en vettig förklaring. Och då godtar jag INTE argumentet att "man får undan tändstickan på en gång" =)

Nackdel 1: Du blir sotig om fingrarna när du ska ta upp en ny.
Nackdel 2: Du får falska förhoppningar gällande antalet tändstickor i asken när du skakar på den.  
Nackdel 3: En vacker dag ligger det BARA brända tändstickor i asken.  Vi får väl betala för oss istället då...

Publicerad 2009-12-01 16:50:02 i Allmänt,


Vårt bidrag i tävlingen

Jag har verkligen ALDRIG tur i tävlingar, lottdragningar och annat. En del verkar vinna hela tiden.

För några veckor sen skickade jag och Emil in ett bidrag till OLW...vi kände vi mer än gärna hade vunnit ett presentkort på en ny soffa, så vi kunde uppdatara åbäket som står hemma hos mig just nu. Fick den av tanten vi köpte lägenheten av. Bättre än inget absolut, men ett liiiiite modernare snitt på möbeln hade inte suttit fel.

Tävla ni också, ni kanske har mer tur än vi =)

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela