..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Vrålåket har kommit

Publicerad 2014-01-29 22:48:14 i Allmänt, Bebis,

Igår kom äntligen vagnen som vi väntat på så länge, en Brio Smile. Vi beställde den redan i oktober men den har varit helt slut på huvudlagret ända tills nu. Vi visste att det skulle dröja länge, men lite skönt känns det ändå att ha den hemma, ifall (mot enorm förmodan) bebisen skulle få för sig att komma ut tidigare än planerat.

Ikväll har vi packat upp allt och testat att sätta dit, plocka av, fälla upp och fälla ihop. Lite knixigt är det allt men det ger sig nog =) Vi köpte ett paket med liggdel, sittdel och babyskydd (varför heter det så förresten? Varför inte bilbarnstol?) och alla passar i samma fästen på vagnens chassi. Supersmidigt!
Kunde inte låta bli att bädda i ordning liggdelen. Blev de grå lakanen med moln på från Färg & Form.
Det lilla skyddsöverdraget (eller hur man ska säga) som man kan spänna på liggdelen saknade tyvärr ett kardborrefäste i ena hörnet, så det behöver vi skicka tillbaka. I övrigt verkar allt fungera fint...nu behövs lite träning bara för att få in snitsen.
 
 
 



Babyshower!

Publicerad 2014-01-29 09:46:00 i Allmänt, Bebis,

Igår när vi kom hem efter jobbet stod det till min förvåning massa bilar på vår uppfart. Fattade först ingenting och tittade förvånat på Emil som flinade pillemariskt. Då trillade poletten ned - babyshower! Ett helt gäng av mina fina vänner, av kvinnlig sort, hade fixat och donat så fint hemma hos oss. Blev alldeles rörd att alla hade tagit sig dit. Svägerskan Emilie hade svept med sitt trollspö av kreativitet och fixat massa roliga små detaljer, dekorationer och lekar och flera av vännerna hade bidragit med fika och tilltugg i alla dess former.

Det fotades lite under kvällen men än så länge har jag bara några skrotiga mobilbilder. Hoppas kunna visa vettigare foton så småningom men en liten glimt kan ni få så länge. 
Vardagsrummet hade pimpats med vimplar, ballonger och pompoms och våra skrivbord hade blivit serveringsbord med massa gott. Scones, frukt, tårta, kladdkaka, marshmellowsklubbor, kakor, maränger...you name it.
I bakgrunden ser ni en skymt av en stor blöjtårta dekorerad med nappar. Här pågår också en blöjbytartävling där man skulle vara så snabb som möjligt utan att spilla ut "bajset" som var chokladströssel. 
Birita som är med i min hemgrupp är utbildad konditor och hade bakat en superambitiös tårta. SÅ imponerad. 

Bebisen fick massa fina presenter också och vi hade en grymt trevlig kväll tillsammans. STORT TACK till alla som kom och som fixat och donat ihop detta. Kärlek!

***************************

Hittade en till bild på Charlottes instagram. Snor den och postar den här också så ni ser några av de fina detaljerna. 
 
 

Datenight

Publicerad 2014-01-23 16:01:36 i Allmänt,

Om en timme drar vi iväg mot Stockholm för en datenight. Bäst att passa på så länge vi bara är två =)
Vi ska återuppliva massa barndomsminnen med att gå på Galenskaparna och After Shaves 30-årsjubileumsföreställning. Både jag och Emil är uppvuxna med en hel del av deras sketcher och shower så ska bli riktigt kul. Får se om Emil, som i stort sett kan texterna på alla deras låtar, skrålar med under kvällen..
 


Tvättstugan före och efter

Publicerad 2014-01-21 20:40:00 i Allmänt, Bebis, Huset, Renovering,

Uppiffningen av tvättstugan börjar äntligen bli klar. Jag kom dock på först halvvägs in i rivningen av de gamla skåpen att det vore kul att få nån form av "före-bilder", se de blev inge vidare. Riktigt kaos =) men kanske går att få en liten överblick ungefär hur det såg ut.

Innan: Nån form av hemmasnickeri till stommar och fula björkluckor i konstiga storlekar. Ett klumpigt gammalt torkskåp som slutat funka så den förre ägaren hade satt in en kupéfläkt i det istället. Om man säger såhär...vi har aldrig använt det och skulle antagligen aldrig gjort det heller. Gulnade gamla väggar och dörrfoder. 
Efter: Bort med alla skåp, både över och under, och in med nya fräscha, samt en ny ho med utdragbar "duschslang" så man kan skölja kladdiga barnrumpor och ny bänkskiva. Lite spackel här och där och så ny vit färg på väggar och dörrfoder. Ovanför bänken målade vi en liten "fondvägg" i en grå färg för att det skulle hända nånting. Vi har även skruvat upp en stång med lite hängkorgar där vi kan ha diverse bebisgrejer och la ikväll även fram skötbädd, några korgar och skruvade upp en liten söt mobil. Än så länge har vi bara lite gratisprylar vi fått i så kallade babyboxar i korgarna, men det ska fyllas på mer så småningom är ju tanken. Vi har även satt in ett nytt högskåp som kommer fungera som städskåp i framtiden, just nu är det mest knökfullt med massa skrot =)
 
Vi har mest satsat på "blöjbytarsidan" i tvättstugan. Den andra sidan fick dock lite ny färg på väggarna och skrivbordet, annars sitter de gamla luckorna kvar än så länge. Orkar vi kanske vi målar dem vita så småningom, men det blir ett senare projekt.

Nu återstår bara lite finlir, som att köpa nya strömbrytare så vi slipper de gamla, numera gula, och eventuellt nån liten hylla osv. Men ser ljuset i tunneln, superskönt. 
 

Hejdå glasögonorm

Publicerad 2014-01-20 18:56:00 i Allmänt,

Idag har Emil laseropererat ögonen. Kommer bli väldans ovant att se honom utan glasögon i fortsättningen. Får hoppas det blir tillfälle för mig att göra det också nån gång i framtiden. Ikväll kurerar han sig blundnade med ljudbok och godis. 
 


Barna Liljelyck

Publicerad 2014-01-20 18:49:40 i Allmänt,

Igår åkte vi till Liljelycks och firade Alida som fyllt tre, nån vecka sent dock. Hon fick ett set med massa köksprylar som gick hem för det skulle lekas hela eftermiddagen. Gostjejen!
Jag passade också på att knäppa några bilder på familjens senaste tillskott Albert, som kom till världen i mellandagarna, ett antal veckor för tidigt. Lilla gubben, drunknar nästan i storlek 50. Så otroligt söt och snäll. Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla skrutt.
 
 

Ditt och datt

Publicerad 2014-01-11 12:36:00 i Allmänt, Bebis, Huset, Renovering,

Work in progress i tvättstugan. Lägger upp fler bilder när allt är klart sen. Emil har gjort grovjobbet med att sätta upp nya skåp och ny diskbänk och sånt. Jag håller mig till målningen, tycker det är roligt medan Emil avskyr det =) fint vi kompletterar varann. Egentligen skulle taket behöva målas också, DET är riktigt trist däremot. Vi väntar nog med det. Det blir ingen totalrenovering direkt men lite uppfräschning i alla fall, i halva tvättstugan till att börja med. 
I helgen är jag gräsänka. Emil har åkt till Trysil med några Smålandskompisar. Kände inte att skidåkning passade så bra för min del med den runda magen. Jag roar mig hemma istället. Var dock lite avundsjuk på Emil som fick åka till snön när vi bara haft plusgrader, dimma och regn här i Uppsala i över en månad, men tänka sig vad jag vaknade upp till i morse. SNÖ!! Kärlek. Som jag längtat. Enligt prognosen ska det fortsätta med minusgrader här i Uppsala framöver så förhoppningsvis ligger den kvar ett tag. 
Bebisen växer och lever runt i magen titt som tätt, framför allt sent på kvällen när det är dags för mig att sova. Den verkar ha "fastnat" på högersidan i magen de senaste veckorna. Den sparkar/krafsar ner i ljumsken (superläskigt ibland när den kommer åt nerver och grejer) och upp under revbenen (barnmorskan kunde inte känna än vad som var upp eller ned på bebisen, den var lite för benig fortfarande sa hon). Den verkar trivas där i alla fall för jag känner inga tendenser till att den tänkt flytta på sig. Går in i v 32 imorrn, känns paradoxalt nog som tiden går jättesnabbt och står still på samma gång. Vi längtar!

Ikväll kommer min fina vän Sofie hit på mys, hon är hemma från Indien i ett par månader. Lycka!
 
 
 
 

Bebisfix

Publicerad 2014-01-04 22:51:53 i Allmänt, Bebis,

Njuter alldeles enormt av långledigheten, julen ligger verkligen bra i år. Vi har passat på att förbereda lite inför bebisens ankomst. Det är ju ett tag kvar men tycker det är skönt att få lite ordning i god tid. Förutom en megashoppardag här om dagen så vi köpte en massa nödvändigheter som spjälsäng, madrass, skötväska, febertermometer, blöjhink och en massa annat så röjde vi ur hallbyrån idag för att ge plats åt bebisens grejer. 

Bara för att (helt klart en engångsgrej dock) så strök jag alla lakan till sängen och vagnen. Allt är så smått och gulligt =). Dock tyckte vi det var onödigt att köpa underlakan till vagnen så jag sydde några stycken av ett vanligt vuxenlakan från ikea, så blev inte många kronor styck när allt var klart. Nöjd. 
 
Vi har köpt ett litet basutbud av kläder och några filtar som vi kan börja med. Nu ligger allt i små högar i byrån. Mysigt. Nästa projekt är att göra klart i tvättstugan där vi bygger om lite för att få bättre möjligheter till blöjbyten och sånt. 
 

Jul igen

Publicerad 2014-01-04 22:23:00 i Allmänt,

Tänk att det redan blivit 2014. Granen barrar som bara den (riktigt sugen på att slänga ut den) och inte en flinga med snö ute, vintern känns liksom lite förbi redan fast den inte ens har börjat. Ge mig lite snö tack!

Julen blev lugn och mysig och vi firade delvis hemma i vårt hus för allra första gången, det var mysigt. Emils föräldrar och syster med familj var här. Själva paketöppningen gjorde vi dock hemma hos dem. Vår ofrivilligt etablerade trend att vara superdåliga med kameran fortsatte tyvärr över jul också. Men några lyckades vi knäppa i alla fall. 

Britta botaniserar bland klapparna som snart ska öppnas.

Spännande med alla klappar. Alida hjälpte mer än gärna till att öppna allas paket.

Julevangeliet, lightversion i år =)

Alida fick bland annat ett läppstift i julklapp. Behöver dock öva lite på precisionen =) 

Filip var nöjd...

...dock inte Arramir som inte fick så mycket uppmärksamhet och utrymme som önskat. 

I mellandagarna åkte vi till mina föräldrar i Örebro dit alla mina syskon också kommit. Så tacksam för min fina familj!

Här fortsatte julen lite till med ytterligare klappar och annat. Dålig kameraaktivitet även här. 

Lilla goa brorsdottern Elsa myser hos sin farbror.

Söta svägerskor!

Elsas nya julklapp är uppenbarligen superspännande =)

En eftermiddag tog vi fikakorgen till Venastugan, inte långt från mina föräldrar. 

Fika från korg smakar alltid bäst!

Vacker utsikt trots lite risigt väder. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela