..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Händigkväll

Publicerad 2010-09-28 22:37:38 i Lägenheten,

Ikväll har vi varit händiga...Emil har pysslat med ugns- och microstapeln som dessvärre strular lite..men förhoppningsvis blir det bra så småningom. 

Själv har jag skruvat lådhurts till sovrummet, så nu har vi varsin likadan =)


Pustar ut

Publicerad 2010-09-27 19:58:51 i Allmänt,

Har varit ute och sprungit, så nu ligger skorna leriga i hallen. Det var geggigt i skogen, men för första gången på länge var det roligt att springa. Nu har jag krupit ner i soffan för att kolla på kvällen Idol - yes!


2x25

Publicerad 2010-09-26 19:26:54 i Allmänt,


Igår var vi bjuda på 50-årsfest hos fina Hanna och Jocke. Hannas föräldrar öppnade upp sitt hem för alla gäster och det bjöds på förträfflig mat och fika. Riktigt trevlig kväll, tack ska ni ha!


Födelsedagsbarnen
Härlig utsikt från köket.


Hannas söta tvillingsystrar Frida och Emma förgyllde kvällen.


Testbilder

Publicerad 2010-09-22 18:46:59 i Allmänt,

Jag är lite såld på vårt fasta 50-objektiv! Har inte riktigt stenkoll på kameran än så det kan bara bli bättre, men det känns väldigt lovande det här. Så fantastiskt roligt med ordentlig kamerautrustning!
Tog lite testbilder i eftermiddagsskenet....

Ahhgaaaguuhaagaaa

Publicerad 2010-09-21 12:58:11 i Allmänt,

Då var det tredje (av totalt fyra) besök hos tandplågarn avklarat, och vi är X antal hundralappar fattigare. Bedövad till tusen i högra halvan av munnen.

En sak jag funderat på är varför alltid tandläkare envisas med att ställa massa frågor när man har hela munnen proppfull med verktyg och prylar. Det är ju inte som man kan ge några direkt vettiga svar, mest massa gurgel. Extra förvirrat blev det idag när även tandsköterskan hette Eva.

Köket part 1

Publicerad 2010-09-16 09:27:24 i Renovering,Just nu är det lite kaosigt i vårt hem. Igår åkte gamla städskåpet ut och en ny ugn- och microstapel åkte in. Än så länge är det bara halvbyggt så det står kartonger, plast och pryla överallt. Ska bli roligt att få det på plats. Här står vår nya ugn och väntar i hallen...

London baby!

Publicerad 2010-09-09 16:00:27 i Allmänt,Wohooo! Imorrn gäller det, äntligen dags för vår efterlängtade Londonweekend. Mdm Tussauds, London Aquarium, Phantom of the Opera och givetvis MUSE på Wembley! London here we come! 

En snodd dagens

Publicerad 2010-09-08 09:41:32 i Allmänt,

Hjärnan går inte direkt på högvarv idag. Snodde en "dagens" från Carro.

Frukost: Mjölk med rågfras och färsk nektarin
Humör: Sådär allmänt bra. Galet trött dock.
Planer efter jobbet: Fortsätta med vår eländiga dörröppning in till köket. Ena sidan måste muras om. Morr!
Lunch: Kycklinggryta med ris
Läser: Uppföljaren till Fantomen på Operan
Bästa: Att va gift
Middag: Blir något lätt ikväll så vi hinner börja mura så snabbt som möjligt.
Barn: Nähä, inte än på ett tag =)
Väder: Tokdimmigt när jag cyklade till jobbet, men nu har solen tittat fram. Mys!
TV-program: Hoppas hinna med en liten Idol-titt.
Kom-i-håg: Mura är roligt, mura är roligt, mura ÄR roligt....huuu....
Vill ha: Ett nytt färdigt fint kök
Dagens händelse: Vi får se, hoppas det blir nåt roligt =)
Dagens köp: Inget inhandlat än. Blir nog en frukt till tiofikat.

Och ett litet tillägg...

Dagens låt: Robyn - Indestructible (acoustic)

Håller tummarna

Publicerad 2010-09-07 21:24:58 i Allmänt,

Håller på med ett litet pysselprojekt här hemma. Ligger på torkning just nu. Håller tummarna att det blir bra. Lyckas jag kommer det bilder i bloggen så småningom...tills dess tänker jag vara lite hemlig =)

Dagen då vi krängde skrot

Publicerad 2010-09-05 17:29:06 i Allmänt,

Igår morse kl 5 ringde klockan...det var dags att gå upp, klä på sig underställ och vinterjacka, koka varm choklad och packa matsäck. En timme senare var vi på plats på Vaksala torg där det varje lördag är en stor loppis. Nu skulle allt vårt jox säljas, äntligen. Riktigt trevlig dag må jag säga. På slutet kom Emil och hjälpte till också. Vi blev av med nästan allt förutom lite skrot som vi skänkte bort på slutet. Nu är vi några hundralappar rikare - ett bra tillskott till kommande tandläkarräkningar =)Emilie och Filip var med också och gjorde affärer.


Likaså min härliga kollega Helene. Mina gamla smycken gick åt som smör i solsken.

Underbara rara!

Publicerad 2010-09-05 17:04:04 i Allmänt,

Sänder en liten extra tanke till underbara farmor Lisa som ligger på sjukhus och piggnar till efter en lårbenshalsoperation. Vi älskar dig!


Lite mer renovering

Publicerad 2010-09-05 16:55:37 i Renovering,

Den här sommaren har renoveringen gått långsamt. Tiden har gått åt till annat. Att mura upp "dörrkarmen" har varit det bökigaste...sidorna har varit klara ett tag (bortsett från tilljämning och att spackla i alla små håligheter. Överkanten har vi dragit oss för ett tag men har äntligen fått det gjort. Efter att ett otal gånger tryckt upp cement och sett det ramla ner igen är det äntligen klart. Emil var så duktig och slutgjorde jobbet. Nu är brädorna borttagna också så återstår lite finputsning och spackel på det. Får se när vi får tid till det.

Inte min grej

Publicerad 2010-09-03 17:35:29 i Allmänt,

Igår kom ett brev direktadresserat till mig. Det var från Försvarsmakten som tyckte jag skulle bli soldat. När jag till och med tycker det är bökigt med ett reklamutskick som är i stort sett lika högt som jag, tror jag nog inte jag platsar i någon armé. Men tack för åtanken. 


Emil fick agera hållare...

Glömde ju berätta...

Publicerad 2010-09-03 09:43:31 i Allmänt,

...att vi var och lyssnade på Melissa Horn för ett tag sen. Vilken fantastisk kväll, hon är en ordkonstnär utan dess like och rösten är inte fy skam den heller. En bra kväll helt enkelt, bortsett från att vi var halvhängiga, hostiga och snoriga. Hon spelade min favvolåt i alla fall, wiho!

Bilderna är med mobilkamera så det blev som det blev =).Imorgon TIDIGT laddar vi för försäljning av allt vårt skrot och bråte på Vaksala torg. Bara att ladda termosen med varm choklad...ska bli 5 grader under förmiddagen.

Rackarns va otrevligt...

Publicerad 2010-09-01 13:47:37 i Allmänt,

...bedövad i hela munnen efter att ha lagat en tand. Dyrt va det också. Två lagninar till inbokade. Där fick man för att ha duckat årskontrollerna alldeles för länge.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela