..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

"...I will never ever let you down"

Publicerad 2009-03-30 16:03:29 i Allmänt,

Idag berättade Emil att Salem al Fakirs nya skiva finns ute - lycka och glädje!!

Det är nästan så jag ska införskaffa mig den i fysisk form - skiva, fodral och konvolut. Är en viss känsla att få vrida, vända och studera texterna.  Salem skänker oss lycka och glädje...tack och bock! Här kommer två ljuvliga spår från plattan.

IT'S ONLY YOU (PART II)
 

ASTRONAUT

Mycket bejbisar

Publicerad 2009-03-29 22:04:56 i Allmänt,

Det har varit lite bebistema på min helg, åtminstone lördagen. Kvällen bjöd på överrasknings-"baby shower" för Rebecca Ahlstrand. Något amerikanskt påfund då man ska ge presenter till den kommande bebisen. Tog en sväng på Gränby centrum och frossade bland babykläderna (SÅ roligt!) för att hitta en lämplig present. Svårt när man inte vet vad det blir för sort. Jag gissar det blir en pojk, men vi får se. 7 maj ska den komma i alla fall. Hela festen var babyrosa och babyblå i allt från servetter till dekorationen på efterrätten. Ambitiöst värre. Hade ingen kamera med mig dock.

Innan festen kom det i alla fall finbesök - Emils pappa Lars och Emils syster Lina med gulliga Hjalmar. Han är en liten tjockis, men en otroligt söt och charmig sådan. Han var lite svårflörtad emellanåt men satt som fastklistrad framför hockeymatchen mellan HV71 och Frölunda =)

    
  
  

Vårfrudagen...

Publicerad 2009-03-25 21:55:08 i Allmänt,


...så kallade man den tydligen förr i tiden. Jag nöjer mig med att kalla den för våffeldagen. Efter en timmes badminton firade jag, Emil och Rickard i alla fall med våffelfest och stoppade i oss varenda kalori som vi möjligen förbrände under jakten på den lilla fjäderbollen. Men faktum att jag äger ett eget rack gör på nåt sätt att stapplandet och fumlandet på planen ändå lyfts till nån form av värdig nivå. Naivt jag vet, men jag kan bjuda på det =).

Rädda världen

Publicerad 2009-03-24 09:55:20 i Allmänt,


Numera har jag svart mjölk hemma. Jag är inget miljöfreak på något sätt. Gör det där vanliga som de flesta gör....återvinner, pantar, slänger kartonger i rätt låda i sophuset på gården och försöker komma ihåg att släcka lampan när jag går hemifrån. Men "Earth Hour" är inget tokigt initiativ ändå, får se om det blir läge att släcka ned en timme på lördag.

Tiofika nu. Hejpårej!

Multitasking

Publicerad 2009-03-23 13:12:40 i Allmänt,

Jag är eftermiddags- och kvällsförkyld. Av någon anledning slår snörvlet till framåt 14-15-tiden och håller i sig intensivt hela kvällen så jag måste spruta nässpray för att kunna sova. Otroligt störigt. Det verkar aldrig riktigt vilja gå över heller.

I helgen har jag i alla fall:
* Jobbat in flex
* Varit på ungdomsmöte
* Återupplivat gångertabellerna
* Släpat brädor och bråte till en jättebrasa
* Grillat korv i jättebrasan
* Varit hängig
* Diskat
* Sovit middag
* Lagat Chicken Fajitha
* Kostaterat att vampyrer inte finns
* Kollat på säsongens första Robinson
* Telepratat med pappa
* Kladdat gipsmasker med 16 söndagsskolebarn
* Ätit god pasta
* Sovit middag igen
* Varit på examensfest
* Lekt med megasöt hundvalp
* Kollat på Beck

Idag är det måndag och jag har insett att det är hemskt äckligt när folk på jobbet hoppar över att använda toaborsten vid behov.

Karlar på is

Publicerad 2009-03-19 20:12:03 i Allmänt,

Ganska nyligen hemkommen från gymmet. Hua...körde hårt idag...musklerna är liksom sådär trötta och lite skakiga. Men det är tydligen sånt man får stå ut med säger folk.

Nu är vi bänkade framför semifinalen mellan HV71-Frölunda...mest Emil som är bänkad i och för sig, även om HV är ett av de få lag jag faktiskt bryr mig lite om. Vinner dem och Skellefteå över Färjestad är det tveksamt om husfriden kommer stanna kvar här på Bruno då det blir finaldags. Rickard är ju militant norrlänning.

Gipsgubbe

Publicerad 2009-03-19 11:05:06 i Allmänt,

Med en lite otålig (hungrig) provdocka, och en trött jag så blev det en lite halvdan mask igår. I nuläget ser den mest läbbig ut, hoppas inte barnen blir rädda. Men med lite färg, fjädrar och paljetter ska det nog bli alla tiders. Pyssel är ju för roligt i alla fall. Emil påstår att hårnålar förstör en killes manlighet, jag tyckte mest det var sött...snäll var han som ställde upp i alla fall.

Face off

Publicerad 2009-03-18 15:58:24 i Allmänt,

Ikväll ska det pysslas med Emil som försökskanin. Klippa gipsbinda, doppa och kladda i ansiktet. Ska göra gipsmasker med barnen på sönddagsskolan och behöver en mask att visa upp =)

Ze lounge

Publicerad 2009-03-16 16:15:45 i Allmänt,

Bokmysteriet är avslutat. Mina första misstankar besannades då det var Emils mamma Lilo som hade skickat skoboken =).

På jobbet idag har vi blåst upp möbler för glatta livet. Då jobbet inte direkt valt att för tillfället lyxa till det med inköp av möbler och annat till våra nya lokaler, satte vi igång kreativiteten och rotade fram några uppblåsbara sittpuffar och fåtöljer som vi haft i en monter för ett par år sedan. Återanvändning...lite miljötänk nästan, bra där! 

Så nu har vi vår alldeles egna lilla softarlounge i lunchrummet där man kan ta en kaffe och bläddra i en tidning från tidningsställen vi skruvat upp på väggen. Det får duga tills det blir nya tag och en ordentlig soffa köps in. Matkoma är i alla fall ett ständigt återkommande inslag för oss alla efter lunchen så nåt att vila kroppen på behövs.

Bokmysteriet

Publicerad 2009-03-15 16:28:40 i Allmänt,

I fredags när jag kom hem efter ungdomsmötet låg ett paket på diskbänken. Ett litet knubbigt, inslaget i julpapper...med min adress på! Jag gillar paket =). Dessutom inte så ofta man får det på posten.
Det var en liten, gullig bok om skor (ohhh!) En hel kavalkad av skor och dess histora från långt tillbaka fram till nu.

Till mysteriet då...det fanns ingen avsändare. Inget namn, ingen lapp, inget kort någonstans. Ställd!

Tänkte på en gång att det i alla fall måste vara någon som läser min blogg, varav annars en bok om skor? Började sen studera poststämplarna....Nässjö. Luktar misstänkt om någon av Anderåstöserna. Att dessutom någon luskat ut min c/o-adress som inte finns att få tag på någonstans på nätet gör ytterligare en person extremt misstänkt - min käre Emil. Han har hittills spelat (väldigt trovärdigt dessutom) ovetande, men jag anar ugglor i mossen. Ska spendera söndagseftermiddagen till att pressa honom på info.

Hur som helst...ett stort tack till den som skickade boken (för jag gissar du kommer läsa detta förr eller senare)...jag blev jätteglad =)

Frajdej

Publicerad 2009-03-13 18:20:40 i Allmänt,

Nu har jag gjort 14 blomsterarrngemang till en företagarträff...tur jag slipper va med på den, låter trist. Mina fingertoppar ser ut som russin efter all blöt oasis. Nu tar jag helg, tack och hej!

Lite Egypten...

Publicerad 2009-03-11 17:15:51 i Allmänt,

...kanske mest för er som inte har Facebook och redan sett =)

                      
   

Skodon, dojjor, skuror, pjux...

Publicerad 2009-03-11 10:21:59 i Allmänt,


Weeeehoooo! Det blev en liten sko i vinterrusket till slut. Jag är glad. Lite bakvänt att köpa en sandalett när det snöat konstant i två dygn, men Emil och jag är bjudna på bröllop vid påsk så då kommer den till sin rätt. Prutade ner den en del också...kanske fastnade lite Egyptenblod i ådrorna trots allt =)

Goodmorning sunshine

Publicerad 2009-03-10 08:51:16 i Allmänt,

Mmmm....bästa stunden på jobbet är nog morgonen (efter man släpat sig ur sängen och på något obegripligt sätt vaknat till liv och pallrat sig hit)....då får man knapra på medtagna frukostmackor och dricka en kopp te, medan man tar den rutinmässiga surfrundan.
Numera när vi har våra kontor i Uppsalas megaväxthus Kristallen, måste vi ha neddragna persienner hela dagarna för att det inte ska blänka från fönstrena i våra skärmar. Därav känns det som kväll hela dagen. Mina små ljusstakar på skrivbordet kommer helt till sin rätt. Annars känns allt som oftast mitt projekt "pimp my office" mest övertäckt med papper, pennor, gem, kortläsare och en massa bös. Kanske kan vakna till liv ikapp med våren nångång framöver.

Simpelt

Publicerad 2009-03-06 16:28:35 i Allmänt,

Tänk att så urbota löjlig och meningslös humor kan vara så fantastiskt kul. Får bli fredagens bidrag detta. Imorrn bär det av till Romme igen för en sista skidtur. Wiho! Sara följer tack och lov med och håller mig sällskap i de inte alltför branta backarna, så får pojkarna äventyra sina liv på egen hand.

 

Plötsligt händer det

Publicerad 2009-03-05 08:54:54 i Allmänt,

Äntligen! Igår hittade jag den....aldrig har siffrorna 017 sett så vackra ut. Knep 018 och 019 när jag cyklade hem från Emil också. Hihi...försprång...me like!

Efterlyser 017!

Publicerad 2009-03-04 09:18:37 i Allmänt,


Jag har kommit på mig själv med att gå och cykla omvägar när jag är ute i trafiken, allt för att hitta en eländig nummerplåt med siffrorna 017 på. Att det ska vara så svårt. Känns som jag sett varenda kombination med 1 och 7 som går, men inte 017 inte. Suck.

Emil och jag tävlar i att leta plåtar i nummerordning och han har gått om mig med en plåt. Både 018 och 019 brukar stå parkerade i mitt område på kvällarna, så hittar jag bara den där eländiga 017 så kan jag snart gå upp i ledningen. Ska fortsätta jakten i eftermiddag...

Må bäste man vinna - upp till kamp!

Suntrip

Publicerad 2009-03-02 10:11:09 i Allmänt,

Jag börjar tröttna på vintern nu. Det är mest kallt och grått. De få stunder solen kikar fram njuter jag. Har hunnit förbruka ett par stövlar redan (straffet man får ta när man shoppar på Skopunkten) så igår inhandlade jag nya. Hittade tyvärr inga liknande de jag har, som jag verkligen gillar, så blev ett par stövlar á la biker eller nåt...inhandlade på 20% på reapriset i en snäppet mer respekterad affär än Skopunkten. Fynd. I like cheep! De som tillverkat skon har dock inte tänkt på att spännet låter som en hel armé när man går.

En sväng till till Romme i helgen, sen kan vintern på vinka hej då för min del. Hej hopp, dags för jobb.

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela