..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Finbesök

Publicerad 2010-12-31 10:25:07 i Allmänt,

Emils föräldrar firar nyår på Cypern, så vi har finbesök cirkus en vecka. Han hårar minimalt i jämförelse med sist han var här och är väldans mysig. Fick en godmorgonpuss i morse, inte illa det =)

Lost in space?

Publicerad 2010-12-28 18:01:36 i Allmänt,

I Örebro når kreativiteten oanade höjder då nya områden byggs...denna skylt åkte vi förbi varje dag på vägen mellan Emils mormor och morfar och mina föräldrar.

Julmys

Publicerad 2010-12-26 23:44:12 i Allmänt,

Har spenderat julen med jordens sötaste lilla tomtenisse. Stolt faster är jag.



Juldagsbio

Publicerad 2010-12-20 13:21:10 i Allmänt,

Kring jul går vi ibland på bio med familjen. Igår köpte vi massa biljetter till nya Narniafilmen i 3D. Så nu ska vi gå, i stort sett hela klanen, och se roliga ut i fula plastglasögon.

6 månader <3

Publicerad 2010-12-19 17:25:14 i Allmänt,

Idag har jag varit fru Anderås i ett helt halvår. Tiden går fort. Bra 6 månader har det varit, alldeles perfekta. Tack älskling!


Pysselkväll

Publicerad 2010-12-17 21:27:15 i Allmänt,


Ikväll är jag gräsänka, en förkyld sådan. Emil är på disputationsfest med jobbet och själv pysslar jag här hemma. Blev inspirerad av Anna och bakade ett gäng baguetter. Riktigt gott blev det. 



Imorgon har vi julfest med ungdomarna i kyrkan, vilken jag är lite projektledare för. Får man, ihop med andra, tokiga tävlingsidéer kan det sluta med att man ligger på golvet kvällen innan och målar en dalahäst. 



.........................................

Liten update. Var extremt svårt och blev lite kladdigt, men någorlunda likt en dalahäst blev det väl iaf. 


Blä

Publicerad 2010-12-17 09:03:35 i Allmänt,

Fy bubblan! Det borde vara förbjudet att behöva cykla dagar som denna. Iskall piskande snö som gör att man blir helt dyngsur, oplogade cykelvägar som gör att man bitvis får släpa fram cykeln och motvind som gör att sminket är bortrunnet lagom tills man är på jobbet. Spott och fräs. Tack och lov att det inte var massa minusgrader på det också. Nu ska jag ladda om och bli på gott humör igen. Tack och hej!

Hårtips!

Publicerad 2010-12-15 09:28:48 i Allmänt,

I många långa år har jag varit en storkonsument av Klippotekets hårspray (den orangea flaskan). Bortsett från att den luktar sådär halvt är den så galet bra, går att köpa på ICA och kostar runt 35 kr, kan det bli bättre?!

Igår kväll när vi var på Gränby Centrum kom jag på att mitt hårpuder (Osis eller Lanza brukar jag köra med. Går dock bara att köpa hos frisören som hade stängt för kvällen) var slut. Såg inne på ICA att Klippoteket hade en Styling Dust Spray, som dessutom skulle ge torrschampoeffekt. Värt att pröva tänkte jag. Tror jag betalade 31,90 kr eller nåt sånt. Som hårpuder var den väl ingen höjdare men oj vilken snabbkur det var för otvättat hår! Spraya i hårbotten och gnudda runt lite så har du en snabb quickfix om du har bråttom eller inte orkar tvätta håret. Strålande tycker jag. Just den rosa Klippoteket-serien luktar lite äpple eller nåt sånt. Helt okej.

Pröva vettja!

Nu nalkas Lucia

Publicerad 2010-12-13 07:46:31 i Allmänt,

I år igen fortsätter vi med traditionen som jag vuxit upp med hemma - mysfrukost i soffan och Luciafirande på TV. Tummen upp!

Juletider

Publicerad 2010-12-12 21:52:31 i Allmänt,

Ikväll blev det knäckfixning. Två plåtar härliga gyllenbruna knäck. Nu ligger de dessutom i en fin burk som man kan gå och plocka ur fram till jul. 



Mariehamn tur och retur

Publicerad 2010-12-11 13:20:33 i Allmänt,

Igår hade vi julfestsegling med jobbet. Mariehamn tur och retur och ett dignande, gott julbord hann vi med. Klockan ringde 04.30, okristligt tidigt. 05.10 va det avfärd till jobbet där fem bussar väntade för att ta hela personalstyrkan till Stockholm och båten. 

Mitt ute på havet blåste det rejält....gungade så mkt att det va svårt att gå rakt i gångarna och vi halvsov mest i ett par vilstolar för att inte bli illamående och yra. Lagom till tillbakavägen och julbordet hade det tack och lov lugnat ner sig så alla kunde njuta av julbordsbuffén. 



Personalchefen hade fixat en utlottning av några italienska delikatesskorgar. Jag fick nummer 54. Det har aldrig varit mitt turnummer. Faktum är att jag inte har nåt turnummer. Vinner aldrig på lotterier och inte den här gången heller, men jag var glad ändå =)

Hally Pottel

Publicerad 2010-12-07 11:08:02 i Allmänt,

Både jag och Emil ligger hemma och kurerar oss...men känns som det är på bättringsvägen så förhoppningsvis kan vi vara tillbaka på jobbet imorgon. Dagarna blir rätt långa när man inte orkar göra något vettigt så vi har Harry Potter-maraton. 


Snörvel

Publicerad 2010-12-03 20:49:02 i Allmänt,

Jaha, då han man gått å blitt förkyld och hängig, rackarns. Blev lugn kureringskväll idag...Idol surrar på tvn. Har precis tagit tag i våra stora fyllda tvättsäckar. Att sortera och vika tvätt utser jag härmed till jordens tråkigaste hushållssyssla. Men nu är det gjort =). Dags för lite nässpray och c-vitamin med jordgubbssmak. Mors!

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela