..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Limegott

Publicerad 2013-05-15 15:13:47 i Allmänt, Ätbart,


Igår kväll fick jag "fixarmood" och ville göra något med några lime vi hade i kylskåpet. Det blev en limecurd. Den hann inte svalna helt innan det var dags att gå och sova så har inte smakat det slutgiltiga resultatet, men att slicka skålen var en fröjd så gissningsvis är även det som hamnade i burkarna smakens =)

Jag använde ett receptet på lemoncurd från en av mina favoritbakbloggar Söta saker men bytte helt enkelt ut citronerna mot två lime istället.

Här är receptet:

2 citroner (lime i mitt fall)
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör

Tvätta citronerna/lime och riv skalet fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar. 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2013-05-15 16:23:22

Åh så gott!

Postat av: Anna Tonnvik

Publicerad 2013-05-29 12:17:36

Hej, Eva

inte vet jag hur jag får tag i dig, men provar så här.
Om du har vägarna förbi så vore det roligt om du och din Emil kom till Felix student den 7 juni. Han springer ut från Thoren business school, Järntorget kl 12 cirka. Efter några vändor på stan så kommer han och alla andra till buffé och mys hos oss.
Det vore så roligt att ses! Jag tror att Felix och Ebba skulle bli glada och överraskade om du dök upp. Hoppas att ni har ärenden häråt den helgen och kan passa på och hälsa på!
kram
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela