..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

I'm back!

Publicerad 2005-12-27 16:06:42 i Allmänt,

Köld! SÅ kallt på jobbet idag!

Klev upp tidigt i morse...klockan ringde sju och det blev  en såndär  "vart-vem-är-jag-reaktion"...en suddig vy av rummet (hade inga linser ) påminde mig att jag var hemma i örebro fortfarande och min lite tröga hjärna fattade så småningom att jag var tvungen att gå upp för att hinna med tåget till Uppsala.  Sprang runt som en yr höna och packade ner det sista i väskan några minuter innan tåget skulle gå (att jag aldrig lär mig). Stressade dit, fick ut min biljett och hittade slutligen en ledig plats....fanns bara obokade biljetter kvar. Fick sitta drygt halva resan men sen kom nåon och skulle ha sin plats så det vara bara till att stå  och trycka längst väggarna och känn sig i vägen tillsammans med massa andra som inte heller hade plats, helt sjukt överbokat tåg. En liten ursöt bebis förgyllde iofs min resa. Han satt bredvid mig (så länge jag hade plats), log, skrattade och var sådär allmännt charmig som bara bebisar kan vara. Han hette likadant som min kusin - Ossian.

I Enköping bytte jag till buss och fick äntligen sitta...var efterlängtat med tanke på min feta väska som jag konkat med mig överallt. Efter en stunds rogivande vaggande, några visdomsord från en söt liten bok jag fick av Fia i julklapp, ett litet raseriutbrott på grund av ett gäng fjortisars bristande respekt mot pensionärer och lite sms-ande var jag framme i Uppsala...knallade till ytterliggare e buss och tog mig sen till jobbet där jag är nu. Har precis haft rast och klämt i mig en sallad med en skum dressing som jag undvek att äta (var rätt hungrig efter att bara ha ätit frukost)....snajsigt....ikväll ska jag få min i-pod...woho!!

Det är fortfarande godis kvar i den sjukt stora godiskorgen här på kontoret! Har även satt upp ett fint bröllopstackkort från bror och hans fru på väggen och en Saving Blue-affish...den är snygg!

Hett just nu:
1. Ikväll har jag en i-pod
2. Söta tågbebisar
3. Saving Blue-affish

Mindre hett just nu:
1. Skoskav...igen
2. Klumpig dressing
3. Kallt på jobbet

Var är Smäm?!

Nu får det räcka...

Publicerad 2005-12-25 21:41:58 i Allmänt,

Nu är jag mätt på julen, i dubbel bemärkelse. Man äter konstant i stort sett och känner sig därför konstant mätt...och när man inte äter degar man och kollar på B-filmer på tv. Fast det är mysigt att vara hemma, "verkligen, verkligen" (kollade på shrek igår)! Älskar min familj, dom är fantastiska!

Dagarna har hemma har låtit barndomen väckas till liv...har blivit påminnd hur det är att ha storebröder som älskar att retas, att det faktiskt kan vara trevligt att spela sällskapsspel, att jag får något harmoniskt i blicken varje gång jag tittar ju julgranen och att det (fortfarande) inte funkar att kolla på film med mina föräldrar....de bara ställer dumma frågor hela tiden och vill veta slutet innan filmen knappt har börjat =)...ett typiskt föräldradrag tror jag. Men man får ha överseende =)

Jag hamnar alltid i samma fälla när jag kommer hem till örebro...det finns så många jag skulle vilja träffa och så mycket jag vill göra att effekten blir att jag bara sitter hemma...hur lyckat är det på en skala??!! Inte alls!

Imorrn börjar mellandagsrean...hoppas kunna bränna lite pengar och hitta något fint till nyåret.

Hett just nu:
1. Mellandagsrea imorrn
2. Min nya stämapparat
3. Familjen

Mindre hett just nu:
1. Tristess
2. Trött
3. Kalla fötter

Julemys

Publicerad 2005-12-23 23:38:23 i Allmänt,

Imorrn är det juuuuul.....inte lika glamouröst som när man var liten men ändå, julkänslor får man alltid på nåt vänster. Blir en reducerad familj som firar imorrn...mamma ska jobba och bror firar med sin frus familj..så lite annorlunda blir det allt.

Hängt runt på stan med massa gamla polare idag..hur trevligt som helst. Käkade tacobuffé..lagom juligt =). Klätt granen med pappa och även råkat lova att jag ska göra knäck imorrn. Invigde julskinkan ikväll...lätt det godaste på julbordet!

Imorrn ska jag till Linus och käka frukost med massa folk....09.30 börjar kalaset....weee!

Hett just nu:
1. Julfrukost imorrn
2. Julskinkepremiär
3. Granen är fin

Mindre hett just nu:
1. Störiga sms
2. Torra linser
Blir bara två "mindre hett" idag

24 h

Publicerad 2005-12-22 17:27:06 i Allmänt,

Mitt liv det senaste dygnet.....

tåg.örebro.familjen.sovmorgon.ikea.handlajulklappar.stina.bror.sms.telefonsamtal.farmor.köra bil.bäddsoffa.dator.animalplanet.msn.snöslask.kaffe.en till bror.fika.linus.tanka.chokladask.lön

...börjat bra!

Hett just nu:
1. Stålfarmor
2. Julklapparna klara
3. Köra rejser-Passat

Mindre hett just nu:
1. Saknad
2. Snöslask
3. Inga på msn

såg den längsta tjej jag någonsin sett idag...helt scary nästan.

Kärin har en blogg!

Publicerad 2005-12-20 18:11:16 i Allmänt,

Ohhhhhhhh.....Evil Eva....jag glömde att Kärin skulle ha en eloge på min "hett just nu lista" för att hon skaffat blogg....måste gottgöra!!

Hett just nu:
1. Kärin har en blogg
2. Kärin har en blogg
3. kaerin.blogg.se

Zzzzzzzz....

Publicerad 2005-12-20 09:27:04 i Allmänt,

Idag är jag så trött så jag känner mig mer eller mindre gråtfärdig...fast går man och lägger sig sent brukar ju konsekvenserna bli sånna. Även lite sur för att jag tryckte på en länk och den öppnade sig i mitt bloggfönster...dvs, jag får nu skriva om hela mitt inlägg som var precis klart för att publiceras och sedan försvann. Snart är det jul och imorrn åker jag hem till familjen...mys, saknar dom just nu! Är även bjuden på frukost på julafton hos Linus...ska komma ett helt gäng, trevligt med nya inslag under julen =)

Igår såg jag reprisen av FCZ...dom har verkligen lyckats plocka ihop ett gäng geekideal i det programmet, förstår inte hur dom lyckas samla så många udda människor på ett och samma ställe....för jag som är så fantastiskt normal har ju all rätt att sitta och skratta åt sånna jag tycker skiljer mig från mitt perfekta beteende...hrm....

Saker och ting blir inte allid som man tänkt sig, värdelöst. Eller så förväntar jag mig för mkt bara.

Dax att jobba.....zzzzzz....

Hett just nu:
1. Musiken
2. Bror
3. Vantar

Mindre hett just nu:
1. Astrött
2. Sängen står hemma
3. Frysa

R.I.P

Publicerad 2005-12-18 13:11:53 i Allmänt,

George, den eminenta, överbajsande guldfisken vi gav bort till Sara i present förra veckan är död! R.I.P George...du var en fin fisk! Träffade Sara (fiskägaren) idag också...hon har rakat av sig allt hår...och sparat dreadsen i en påse..haha..status!

Jag tror alla datorer i detta gripande (egentligen har jag lovat mig själv att aldrig använda det ordet) dator i hela uppsala är del av en sammansvärjning med syfte att hata mig. Datorn på jobbet vägrar allt som oftast att gå igång och igår kom jag hem glad och i gasen efter en kanondag och kväll i stockholm med all personal på jobbet. Fett julbord och sen julkonsertmed Carola. I vanliga fall brukar inte Tommy tycka om mig, och Mickey är inte alls okej...men det här gjorde hon riktigt bra! Hon sjunger asbra och pulsen var hög hela tiden. I mitten nånstans kom lilla Alva 6,5 år från Idre upp på scenen och sjöng "vi tänder ett ljus i advent"...gosh....sötare unge får man leta efter och min lite touchy sida klämde fram en liten tår i ögonvrån. Så...lite eloge ska hon ha allt den där Carola...för en riktigt fet konsert!

Nudå...tillbaka till datorernas sammansvärjning...jag kom hem och skulle dela med mig av denna glamourösa upplevelse här i bloggen och datorn låser sig...något som typ alltid händer så fort jag sätter mig vid dumburken....grrr.......ska skapa ett virus som utplånar alla datorer som inte gillar mig...!!

Idag ska jag leka med Smäm....roligt roligt!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Så mkt snö ute...värsta winterwonderland...men alldeles för kallt..brr...

Hett just nu:
1. Sms
2. Allsång i bussar
3. Alva från Idre

Mindre hett just nu:
1. Minusgrader
2. Ovisshet
3. George är död

Bakoframdag

Publicerad 2005-12-16 17:01:04 i Allmänt,

Idag är en bakoframdag!

I morse försov jag mig...Milla väckte mig med ett sms där jag blev underrättad att hon skulle ha rosa kläder på sig idag. Efter 25 minuter hade jag gjort det viktigaste och kutade ut till Noahs rejserbil som väntade i gathörnet. Fick sminka mig klart i bilen. I en kraftig kurva rasade hela sminkväskans innehåll ut på golvet i bilen...så nu har Noah mosat ögonskuggepulver på sina gummimattor. Mohaha...!

Idag käkade jag frukost nu på eftermiddan och grattade samtidigt Jonathan på Tv-avdelningen som fyllde år för en vecka sen.

Idag var det även sista dagen på bibelskolan...så snart är det juuuuuuuuul.....mys (längtar efter familjen)! Avslutning och fika och en del som passar riktigt bra i kavaj.

Smäm upplyste mig igår att jag har gröna ögon, det visste jag knappt själv. Dom är mest sådär ingen-färg-alls-diffusa så jag har slutat anstränga mig för att komma på vilken färg det är. Men nu vet jag, tack Smäm! =)

Ett gemensamt drag för de allra flesta offentliga toaletter är att någon korkad snubbe alltid sätter nödsignalsknapparna precis under lysknappen. Räknar dom med att alla alltid ska ta rätt när dom famlar efter lyset i mörkret? Nja....vet inte det ja....

Hett just nu:
1. Eftermiddagsfrukost
2. Fredag
3. Familjen

Mindre hett just nu:
1. Vinterfnas på näsan
2. Kaffebrist
3. Idétorka

Död åt särskrivning!

Publicerad 2005-12-15 13:06:12 i Allmänt,

Idag blev jag visad till ett nytt mathak nära jobbet...schyrre! Man kunde välja bland massa spännande rätter, tex: "Spröd bakad torsk", "Gorgonzola fylld schnitzel", "Röd vin sås". Enligt Kärin brukar de även annonsera stort att "Kaffe ingår i alla varmrätter"...jag missade den skylten men upplysningen är ju minst sagt intressant, kanske var det kaffet som gav rödvinssåsen den underliga färgen. Död åt särskrivning!

Smäm skickar gratis sms idag...fler tack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Julshopping igår...två klappar avklarade! Café 018 är hott...ska bli stammis, om jag inte redan är det!

Trodde min dator dött idag, efter ett tiotal upplivningsförsök surrade den igång igen. Snacka om mobbat!

Hett just nu:
1. Café 018
2. Smäm skickar gratis sms
3. Bruna ögon

Mindre hett just nu:
1. Särskrivning
2. Mobbad dator
3. Klyvna hårtoppar

Hur säger man egentligen meningen "Två rädda lejon låg på savannen" om ett lejon?!

Mardrömspromenad

Publicerad 2005-12-14 14:20:15 i Allmänt,

Jag har punktering på min cykel *morr*. Det betyder att jag måste planera mina mornar mer än tidigare, vilket inte är bra med tanke på att jag är tidsoptimist nummer ett (frukostmacka på cykeln är rutin). Jag tycker alltid att jag hålller någorlunda tempo och ändå får jag stressa som en galning på slutet. Optimist brukar ju annars vara bra att vara..sådär generellt.

Den här veckan har jag liftat med Noah (han vet nog inte att jag nämner honom här i bloggen...så ser ni en lång, blond, lockig kille med stora fina blåa ögon behöver ni inte säga att jag skrivit om honom)...hans vita rejserbil har alltid hunnit bli lagom uppvärmd när han hämtat mig i mitt gathörn så jag har inget att klaga på egentligen...förutom de långa promenaderna hem på kvällarna när jag slutat jobba. Därav titeln på dagens blogg...

Gårdagens promenad hem var en mardröm...undrar vad jag gjort för att förtjäna denna plåga? Svaret kan jag visserligen leverera själv  --> eva har köpt nya skor som hon absolut var tvungen att ha på sig igår. Känner att jag byter tidsform hela tiden..men..whatever...jag skriver inte i jobbsyfte (ups...jag är på jobbet...undrar om chef Johan läser min blogg...hoppas inte). Alltså....jag hade redan vid lunchtid igår mordiskt ont i mina hälar och fick gå till Ulla i växeln och hämta plåster. Det hjälpte inte så mycket så instinktivt tryckte jag fötterna längre och längre fram i skorna...för att undvika skavet på hälarna. Skornas spetsiga tår gjorde sig påminnda och klämde obarmhärtigt ihop mina små tår. Aj, aj aj...sedan väntade en 35 minuters promenad hem med en tung kasse...hade handlat fika till bönegruppen. Två must, två flaskor glögg och en pepparkaksburk ÄR tungt (eller så behöver jag börja gymma). Knallade på i kylan med värkande fötter och en arm som snart kändes som den nådde till marken. Inte nog med det klonkade det i ica.-påsen hela vägen. Förbipasserande slängde undrande blickar på mig och jag kände mig rätt snabbt som en alkis trots mina två alkoholfria glögg.

Jag låter patetisk....vill inte alls ha sympati..nejdå....inte jag..

Hett just nu:
1. Julshopping i eftermiddag
2. Köpa i-pod billigt
3. Läkerol Cupa

Mindre hett just nu:
1. Fortfarande skoskav
2. Punktering
3. Kärin har ingen blogg




Best fishes from me!

Publicerad 2005-12-13 17:27:01 i Allmänt,

Jag är redan dålig på att underhålla min lilla blogg....illa....bättring krävs! Det sköna med en blogg är att man kan skriva en massa ointressant gojja om sitt eget liv och resultatet blir ändå att folk läser det...mohaha...

Har kommit på sådär i efterhand att jag haft en galet trevlig helg. Fredagen började med mysig julmiddag med alla arbetskamrater...insåg dock försent att julbuffén bara var förrätten (förklarade visserligen avsaknaden av köttbullar och prinskorvar). Prövade svärdfisk för första gången...smakade som kyckling med konsistens som en biff....jag tror helt enkelt inte att svärdfisken är skapt för att ätas...eller nåt. Kvällen spenderades hos Smäm där vi klämde två filmer på hennes feta hemmabioduk...var najs. "if, if is good" haha!

Hela min lördag (nästan) cirkulerade kring fiskar...var på stan med Såfi i jakt på guldfiskar. Sara, inte Smäm, fyllde 25 och föll offer för vår galna presentidé. Efter att vi hittat fram till en avlägsen djuraffär och fått hjälp av en extremt feminin kassör (man kan visst ha hundhalsband runt armen också om man vill)...inget illa menat, han var trevlig, cyklade vi hem med en fiskskål, grus, växter, fiskmat och två feta guldfiskar inslagna i en påse och tidningspapper. Det var givetvis vatten i påsen...som vi upptäckte var helt nerbajsat när vi kom hem...de stackars fiskarna uppskattade visst inte cykelturen. Väl hemma lagade Såfi goda köttbullar och sen drog vi till festen (som blev grymt trevlig)...guldfiskarna blev succé (nöjd för det va jag som kom på det)...träffade en av ägarna idag och blev informerad om att fiskarna numera heter George och Elaine. Misstänker att George är gravid, fetare fisk får man leta efter. Guldfiskar är rätt fina...precis som Smäms hår =)

Söndag innebar kyrkan där en tokskön snubbe var på besök och pratade...najs, supernajs. Sen en sväng på stan med Såfi (igen)...sallad på Qupido..the best place in the whole town...iaf om man ska äta sallad...fast dubbel fetaost är inget att rekommendera...framkallar illamående i slutändan. Trvelig helg...veckan har varit okej so far också. Storstädade igår...dödade min lilla koloni av dammråttor som bodde under sängen...förlåt!

Hett just nu:
1. Mina nya skor
2. Qupios fetaost (OBS! i lagom mängd)
3. Städat rum

Mindre hett just nu:
1. Skoskav
2. Kupongsnyltare på Görans kök
3. Smäms Christmashitmania

It's alive!

Publicerad 2005-12-08 18:15:12 i Allmänt,

Min blogg är igång!

Den härligt överblåa designen känns motsägelsefull då jag nästintill alltid ogillar blått, men Smäm, du hade ju tagit den snyggaste blogglooken och det är fult att härmas har jag hört nånstans...

Mitt liv blir numera öppet för allmännheten...mkt nöje gott folk!

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela