..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Färdigrenoverat!!!

Publicerad 2011-06-28 22:50:39 i Renovering,

Vilken känsla. Vi är klara (så när som på några minigrejer). Idag var en fotograf här från mäklarfirman och fotade så nu är det i rullning. Försäljning blir det dock först i augusti.

Här kommer resultatet. Före och efter-bilder. Lite skillnad kan man säga =)

HALLEN FÖRE


HALLEN EFTER
KÖKET FÖRE


KÖKET EFTER


VARDAGSRUM INNANVARDAGSRUM EFTER
SOVRUM INNAN


SOVRUM EFTER


GÄSTRUM INNAN


GÄSTRUM EFTER


BADRUM INNAN


BADRUM EFTER
Vi håller tummarna för att det ska vara värt allt slit =). 

De fina tavlorna (förutom kladdet i gästrummet) kommer från duktiga Frida och fridaform.se

Midsommar på landet

Publicerad 2011-06-27 10:20:26 i Allmänt,

På midsommarafton for vi några km utanför stan för att fira med vänner och grill. Underbara familjen Hörnqvist som var bortresta lånade ut sitt hus till oss. Vädret va lite kyligt men allt blev hemskt trevligt ändå.Hanna, Maria och så Emanuel som stod för den sjukt goda grillmaten.


Vackra sommarflickor. Sara och Emma.


Rille och Bettan (som för övrigt blir herr ooch fru Moritz(?) om bara ett par veckor. Sara och Josef.


Rille igen


Babe va också där såklart.


Rebecka och Elin 


Färdigätet. Emil laddar för brännboll.


I brist på riktig stång pyntade Sara parasollet med midsommarkransar.

Äntligen!

Publicerad 2011-06-24 14:35:10 i Allmänt,

Jag har semeeeeeeesteeeeer! Ljuvligt. Tre veckor alldeles ledigt =).

Nu återstår slutrycket med lägenheten...på tisdag kommer en fotograf från mäklarfirman och fotar så då måste allt se bra ut. Då ska jag passa på att fota lite så ni får se hur det ser ut här hemma.

Högt över taken

Publicerad 2011-06-20 18:39:22 i Bröllop,

Igår för exakt ett år sedan såg det ut såhär....Då lovade vi evig trohet i en vacker kyrka utanför Uppsala.

För att fira vårt första år tillsammans hade Emil förberett en överraskning. En tripp till Stockholm med god middag på fin restaurang och en tripp till Globens topp i den så kallade Sky View:n. Det va för väl att det inte var den 19 juni i år vi gifte oss för regnet öste ner precis hela dan. Men va gjorde det =) sällskapet var lika trevligt i alla fall.Här möter vi den andra gondolen när vi är på väg ner.Av mig fick Emil också en liten överraskning. Ett presentkort på något jag vet han velat länge. Skärmflyg.


Framsteg i badrummet!

Publicerad 2011-06-16 23:13:04 i Renovering,

Det går framåt med badrummet, och det blir SÅ fint (glad jag hinner njuta av det ett par månader i alla fall). Idag blev vår duktiga hantverkare Benny från Malma Plattsättning (kan verkligen rekommendera honom om ni ska renovera badrum nån gång) helt klar med kaklingen och imorgon får vi toastolen på plats (äntligen!) och nästa vecka dusch och hantfat och sånt. 

Visst blir det fint!?


Vill du till landet?

Publicerad 2011-06-16 08:51:36 i Allmänt,

Vi sliter dag och natt (nästan) i lägenheten just nu....därför det är lite tyst här i bloggen.

Nu är pappas föräldrahem utanför Sala till salu. Här har jag spenderat många dagar som barn och lekt indian i skogen, plockat blåbär och dragit dockvagnen fram och tillbaka över ängen. Den lilla knuttimrade stugan var vårt hem på somrarna.

Så känner du att Salatrakten lockar och renoveringsådran pulserar så tycker jag du ska slå till, det är en otroligt charmig liten gård.

Klicka på bilden för att komma till mäklarens beskrivning.


Pappas föräldrahem


Vår lilla stuga som pappa varit med och byggt.

Badrumsrenovering

Publicerad 2011-06-08 23:07:21 i Renovering,

Jag har ju glömt att visa hur snyggt vårt badrum är för tillfället. Hantverkare Benny är här och fixar på dagarna, längtar tills det är klart. Så länge får vi duscha och kissa i källaren, och ibland har vi hjälp av den här tjusiga skapelsen. Latrinhink for the win =) just nu åtminstone. Byter hellre mot ett nytt badrum. 


Va, är det fint väder ute?!

Publicerad 2011-06-04 17:20:23 i Renovering,

Just nu är inte vår lägenhet trevligaste stället att vara på....

Någonstans där under allt bråte sov vi inatt eftersom vi håller på och slipar väggarna i sovrummet. Får se om vi hittar dit igen ikväll.


En anledning att bo på landet?

Publicerad 2011-06-02 20:28:46 i Allmänt,

Och vi som trodde Sala Backe var lugnt och tryggt, men icke. Sju polisbilar, varav flera civila och hundförare, står på vår gata och halva stället är avspärrat. Vi har varit ute och kikat en stund men ännu inte fått någon klar bild av vad som hänt. 

Utsikten från vårt köksfönster.___________
Update:
Var visst någon form av skottlossning. http://www.unt.se/uppsala/skottlossning-vid-restaurang-1363005.aspx

En fin dag

Publicerad 2011-06-01 12:52:27 i Allmänt,

Igår fyllde jag år. 27 hela. Tänk vad tiden går. Det blev en riktigt bra dag. Emil väckte mig med sång och paket. Jag hade på riktigt glömt av helt och hållet att jag fyllde så blev smått förvirrad först. Fick något jag önskat mig jättelänge - vita Converse Slim! Tyvärr är de ett nummer förstora så tänkte försöka sälja dom och köpa en storlek mindre (köpta i USA så kan inte byta dem).

Så vill någon köpa ett par oanvända skor i storlek 39 så hojta!


På jobbet blev jag firad med gott fika och fina kollegor. När dagen va slut var det "äntligen" dags för Blodomloppet som jag tränat inför de senaste veckorna. Milen för första gången - och jag klarade det! 1 h och 14 minuter blev slutresultatet och jag är toknöjd att jag tog mig runt!


Kvällen avslutades med god mat på restaurang med Emil. En fin dag helt enkelt.


Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela