..:: evokenivo ::..

livet enligt eva

Imorrn gäller det!

Publicerad 2011-05-30 22:16:23 i Allmänt,

Blodomloppet! Nu ska jag försöka springa milen för första gången nånsin. Håller tummarna att jag ska orka hela vägen. Har hittills 8 km som rekord så är en bit till. Wish me luck!

Våra startnummer....vi kommer dock inte håg vems lapp som är vems.

Köksfix

Publicerad 2011-05-29 22:25:39 i Renovering,

Idag har vi fixat i köket hela dagen, det börjar bli riktigt fint. Bland annat har vi satt upp täckskivan på sidan av kylskåpet och ett par tavellister på den. Så nu står Jamie Oliver och ler åt oss. 



Sen börjar ljuslådan på överskåpen se riktigt bra ut. Lite småfix kvar bara. Idag åkte de svarta gardinerna bort i köket också. Ser somrigare ut med bara vitt. 

Vill ha!

Publicerad 2011-05-26 16:34:37 i Allmänt,



Både jag och Emil är väldigt förtjusta i katter men rätt överens om att det inte är så smidigt i lägenhet. Men så fort vi får huset tänkte vi göra slag i saken och skaffa en liten musjägare. Så om nån vet någon som ska skaffa kattungar framöver och vill bli av med så får ni hojta.

Vi är med hus

Publicerad 2011-05-25 22:57:46 i Huset,

Kära nån vad det går snabbt i svängarna ibland. Idag skrev vi på kontraktet för vårt alldeles egna lilla hus. Ca 10 km från Uppsala med vackra ängsvyer. 109 kvm hus och 2 035 kvm tomt har vi nu i våra ägor. Känns stort, konstigt, roligt och läskigt på samma gång. Kan inte låta bli att bli lite sentimeltal över att lämna lägenheten som vi lagt ner så mycket tid, pengar och energi på för att få fin, men å andra sidan väger det upp med ett eget litet rött hus med vita knutar =). Egentligen har vi inte alls behov av ett hus, men eftersom jag inte kan låta bli att kika på Hemnet då och då råkade vi trilla över detta och vips var allt klart. Nu blir det till att TOKrenovera lägenheten så den blir klar snabbt till en försäljning. 

Här är vårt lilla bygge! De förra ägarna hade kanske inte riiiiiktigt vår stil (inte direkt nån av de typ fem stilar de lyckats få in i huset), men som tur är har vi många år framöver att fixa efter tid och pengar. Köket är det vi skulle vilja göra om först då det är rätt slitet och dåligt planerat. 

Framsidan


Baksida


Vy


Kök


Mera kök


Vardagsrum


Mera vardagsrum


Sovrum 1


Sovrum 2


Sovrum 3


Badrum


Gästtoa


Tvättstuga


Inglasat uterum i anslutning till vardagsrum


Lite trädgård


Tycker lite synd om alla fina blommor i trädgården då jag har världens ickegrönaste fingrar. 
1 augusti blir det vårt. Ni kommer väl och grillar hos oss i sensommarvärmen?!

Ljust

Publicerad 2011-05-25 13:16:04 i Lägenheten,

Det tog bara två år, men nu har vi äntligen köpt en taklampa till köket. Stor, vit och fin.

Fixa fejset!

Publicerad 2011-05-23 16:15:08 i Allmänt,

Oj oj...här var det bloggtorka extravaganza. Bäst att bättra sig.

Tänkte i alla fall tipsa om en liten tävling där du kan vinna en 88-palett från Kosmetikan (jag har ju tidigare tipsat om några av mina favoriter där). Den här har snygga metalliska färger.

Tävlingen hittar du HÄR hos Hiilen - Skönhetsbloggen.

Visst är den alldeles underbar!?

Klänning såld, check!

Publicerad 2011-05-09 09:19:39 i Allmänt,

För en liten stund sen lämnade en Södertäljetjej vår lägenhet med min brudklänning. Känns lite konstigt att ha sålt den, velade ett bra tag om jag skulle lägga ut den på Blocket eller inte, men nu är det gjort...och faktiskt så är det nog lite skönt. Om inte annat är det mer plats i sovrummet =)

Jag vann!

Publicerad 2011-05-08 14:19:36 i Allmänt,

Jag som aldrig vinner nåt har äntligen fått uppleva lite vinstlycka. Rebecca hade nyss en tävling i sin blogg där man kunde vinna ett graffittilack från Isadora, och jag lyckades ta hem vinsten. Jag har invigt det på mitt, sedan tidigare, påmålade korallfärgade lack. Fattar inte alls hur det funkar, men ballt är det.



Bara några sekunder efter man målat på lacket krackelerar det och underlagsfärgen kikar fram. 

Kvällshäng i Tripolishuset

Publicerad 2011-05-08 14:16:38 i Allmänt,

Igår kväll var vi en sväng hos fina Boströms i deras FANTASTISKA lägenhet. Jag är lite avis. Det bjöds på trevligt sällskap och galet god fruktsallad.




Rebecca 


Nils


Och så toksöta Sixten som flyttade in i Boströmsresidensen för bara några månader sen.



Jag mitt klantskaft hade köpt jättefina pioner att ta med, men glömde paketet hemma på köksbänken. Eländes elände. Nu står de på vårat vardagsrumsbord och doftar gott istället. Inte mig emot med färska blommor, men så typiskt att man ska vara så förvirrad ibland. Rebecca och Nils, nästa gång ska ni faktiskt FÅ blommor!

Gräsänksvecka snart slut

Publicerad 2011-05-06 23:05:53 i Allmänt,



Jag har varit gräsänka i snart en vecka ("rekord" för oss sen vi blev tillsammans för snart tre år sen har vi insett). Emil har njutit av solen (och jobb ska väl tilläggas) i San Fransisco. Själv har jag haft fullt upp hela veckan så dagarna har gått snabbt. Men kan ju helt klart säga att jag hellre har min karl här hemma än på Skype. Imorgon bitti kommer han äntligen hem igen. Toknajs. 

Nu sova bort de sista timmarna innan det är dags att gå upp igen och jobba halvdag. Konferensdags igen så måste jobba förmiddagen. Sen ska jag ta lite helg och åka hem och krama på Emil. Wihoo!

Virkade baby-Converse

Publicerad 2011-05-06 22:57:57 i Pyssel och egenskapat,

Nu när posten skött sitt jobb och levererat mina nyss virkade baby-Converse till sin nya ägare - lilla Elsa - kan jag ju visa dom här i bloggen också. Fantastiskt söta tycker jag och förvånansvärt lätta att virka. Lilla Alida har fått ett rosa par också, men dom glömde jag fota. 

Rätt gosiga, eller hur =)


Påsken del 3

Publicerad 2011-05-04 22:19:30 i Allmänt,

Efter stoppet i Vadstena rullade vi vidare till Smålands djupa skogar, närmare bestämt Klackenäs utanför Vetlanda där Emils föräldrar har sitt hus. Den här helgen hade vi dock hela stället för oss själva, en välbehövlig, lugn och tyst paus i tillvaron =). Dessutom bjöd ju påskhelgen på redigt sommarväder så vi han med att både sola och ta ett dopp i sjön. 

Lilo och Lars vackra hus.



Småland är fantastiskt vackert på våren. Riktigt Lönnebergalikt.


En kväll åkte vi och hälsade på finaste Palmbergs som bjöd på grillat i världsklass.


Deras Agnes och Elton underhöll oss också.


Ute i Klackenäs kom Emils syster Lina med sin man Algot och finaste pojkarna Hjalmat och Alfred på besök. Vi fikade i solen på "berget" i trädgården.


Fina killarna



Påsken del 2

Publicerad 2011-05-01 22:03:29 i Allmänt,

Efter snabbvisit i Örebro drog vi vidare mot Småland. På vägen stannade vi till i Vadstena som var strålande vackert i eftermiddagssolen. En promenad längs vattnet och en glass blev det.






Påsken del 1

Publicerad 2011-05-01 21:39:13 i Allmänt,

Lite sent för att skriva om påsken kanske, men har så mkt fina bilder som måste visas. På skärtorsdagen åkte vi till Örebro till mina föräldrar dit även bror Jerker med fru Åsa och finaste lilla Elsa kommit. Bror Arvid var också där.

Blir mycket Elsa nu men hon tål att tittas på =)



Mys med farfar


Mys med farmor




Farbror Arvid bjöds på jobbet att servera middag. Bra att visa hur man gör.


Gosigt

Om

Min profilbild

Jag är Eva. Hon den där.

Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela