Vi käkade några roliga svampar
Igår efter jobbet stoppade jag händerna i bakbunken och svängde ihop några kantarellmuffins (glömde såkart att ta kort på skapelserna)! Serverade med en en sallad och creme cheese naturell och vitlök och örter. Mamma Mia va gott, try it!
Kantarellmuffins
(ca 12 st)
200 g kantareller, eller annan svamp
Olja till stekning
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 ägg
2½ dl mjölk
1 dl rapsolja
80 g cheddarost eller annan smakrik ost
Bryn svampen i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och peppar i en skål.
Vispa äggen pösigt i en annan skål.
Rör först ner mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen.
Blanda försiktigt ner mjölblandningen i ägg/svampsmeten.
Skeda upp smeten i en muffinsform, eller i pappersformar.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.