Varning för Anna Skipper...
...så löd orden från underbara Elinn som gav mig detta recept för en tid sedan. För någon smalkaka är det minsann inte, men ack så god. Min favorit i alla kategorier nästan. Den görs alltså i två lager i långpanna....en kladdkakebotten och sen ett kokoskolatäcke på det.
Efter lite önskemål på receptet så kommer det här. Ni kommer ÄLSKA dem!
Smeten:
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 2 tsk vanoljsocker
- 2 krm salt
- 6 msk kakao
- 3 dl mjöl
- 150 gram margarin
Kokoskolan:
- 200 gram kokos
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1,5 dl grädde
- 75g smör
Vispa ägg och socker, tillsätt det smälta smöret- blanda i torrvarorna. Häll i långpanna med bakplåtspapper och grädda 15-20 min på 200 grader (mitt i ugnen).
Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt koka i 5 min. Häll kolan över den gräddade kakan och ställ in i ugnen 10 min till. Ytan ska bli vackert gyllenbrun efter behag.
Låt svalna något och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa eller äta kylskåpskalla.
Lycka till!