Varning för Anna Skipper...
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/38491/images/2009/kaka3_40270660_thumb.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/38491/images/2009/kaka2_40270431_thumb.jpg)
...så löd orden från underbara Elinn som gav mig detta recept för en tid sedan. För någon smalkaka är det minsann inte, men ack så god. Min favorit i alla kategorier nästan. Den görs alltså i två lager i långpanna....en kladdkakebotten och sen ett kokoskolatäcke på det.
Efter lite önskemål på receptet så kommer det här. Ni kommer ÄLSKA dem!
Smeten:
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 2 tsk vanoljsocker
- 2 krm salt
- 6 msk kakao
- 3 dl mjöl
- 150 gram margarin
Kokoskolan:
- 200 gram kokos
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1,5 dl grädde
- 75g smör
Vispa ägg och socker, tillsätt det smälta smöret- blanda i torrvarorna. Häll i långpanna med bakplåtspapper och grädda 15-20 min på 200 grader (mitt i ugnen).
Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt koka i 5 min. Häll kolan över den gräddade kakan och ställ in i ugnen 10 min till. Ytan ska bli vackert gyllenbrun efter behag.
Låt svalna något och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa eller äta kylskåpskalla.
Lycka till!