Någon husmor som vet?!
Är det någon huslig eller bara allmänt kunnig person som vet om man kan frysa limefrukter? Hela eller i halvor. Ser de ut och funkar som vanligt när man tinar upp dem sen igen i så fall?
du kan ju pressa ut saften och frysa in som istärningar. det gör alltid min syrra.
Smart! Ska jag komma ihåg....men...denna gång skulle jag vilja ha den som de är, hela eller halva.
Nej, egentligen inte. Alla växter har problem med det eftersom deras cellväggar går sönder och....nä det svaret blev för nödigt. Jag tror de blir slajmiga. Men det beror ju på vad du ska ha dem till när du tinat upp dem.
Eftersom det är så mycket vätska så lär de inte bli så snygga efteråt men om man inte ska ha dem som dekoration så lär innehållet fortfarande fungera.
Många olika svar =) får helt enkelt pröva med några stycken =)
Håller med mina familjemedlemmar. Jag är ju mest ute efter saften, så jag fryser gärna tärningar. Du vill ha dekorationer, vilket kanske funkar, så länge man inte öppnar dem.
Som du skrev Eva, testa dig fram! Känns som det finns en risk att de blir svarta eller bruna som annan frukt brukar bli när den ligger i frysen. Vilket är tråkigt om du vill dekorera med dem!
Men är ju värt att testa! Så kör hårt! Du kan ju till och med göra olika vetenskapliga experiment med fryspåsar o.s.v.
Lime säsongen är inte över än...utan det är väl fortfarande extrapris i affären?
Jag är hon som föddes i Örebro men bosatte sig i Uppsala. Jag är hon som trivs med livet, älskar Gud, älskar sin familj, sin underbara man Emil, sin vackra lilla son Lukas och sina vänner. Jag är hon som gillar att omge sig med pyssel av alla dess slag, som gillar att skapa, rita och måla. Jag är hon som gillar att fundera, drömma och äventyra. Jag är hon som vill se hela världen.